ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εργασίες συντήρησης σε σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έγιναν την περίοδο των διακοπών του Πάσχα

Τις δεκαπενθήμερες διακοπές των σχολείων για την περίοδο του Πάσχα εκμεταλλεύτηκε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης των σχολικών κτηρίων της πόλης, όπως συνηθίζει να κάνει η Δημοτική Αρχή του κ. Νίκου Μπάμπαλου με κάθε ευκαιρία (Χριστούγεννα, Πάσχα και πολύ πιο έντονα το καλοκαίρι). Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έγιναν ήταν καθαρισμοί και διαμορφώσεις για την επανεκκίνηση των μαθημάτων, αλλά και επικεντρωμένα έργα αναβάθμισης σε σχολεία που χρειάζονταν επισκευές.

Αξίζει να σημειωθεί πως επισκευαστικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων στο 1ο Νηπιαγωγείο, όπου ανακαινίστηκε το εσωτερικό δάπεδό του, στο 2ο Νηπιαγωγείο, όπου τοποθετήθηκε χλοοτάπητας, στο 3ο Δημοτικό, του οποίου ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες, στο 1ο Γυμνάσιο, όπου κατασκευάστηκε δομημένη καλωδίωση για σύνδεση στο διαδίκτυο στην αίθουσα πληροφορικής, στο 5ο Γυμνάσιο, στο οποίο επισκευάστηκαν το γήπεδο μπάσκετ και το στηθαίο, και ακόμη τοποθετήθηκαν καινούργια κλιματιστικά, κ.ά..
Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 6ο Γυμνάσιο, το 3ο Δημοτικό, το 13ο Δημοτικό και το 6ο Δημοτικό, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι αντίστοιχες εργασίες στο 9ο Νηπιαγωγείο.
Επίσης, όλο αυτό το διάστημα οι Πρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, κ.κ. Κώστας Μανωλάκης και Πάνος Σπηλιόπουλος αντίστοιχα, επέβλεπαν τις εργασίες και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ανάγκες όλων των σχολικών κτηρίων.
Σχολιάζοντας τις σημαντικές αυτές παρεμβάσεις, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, είπε μεταξύ άλλων πως: «Η αναβάθμιση των σχολείων της πόλης είναι η προτεραιότητά μας. Με κάθε ευκαιρία που μας δίνεται πραγματοποιούμε εργασίες συντήρησης και διαμόρφωσης ενός καλύτερου σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά μας.».