ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Παιδεία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία

Εποικοδομητική η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. με το Προεδρείο της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), που έγινε σήμερα, 8 Φεβρουαρίου 2023.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ., αποτελούμενη από τη Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Ράνια Σβίγκου, τον Αναπληρωτή Γραμματέα της Κ.Ε. κ. Γιώργο Βασιλειάδη, τον Τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. κ. Νίκος Φίλη, τον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου και την υπεύθυνη για την Παιδεία στην Π.Γ. κ. Έφη Καλαμαρά, με το Προεδρείο της (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), το οποίο απαρτιζόταν από τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Χριστόπουλο και μέλη του Δ.Σ., με την πλευρά της «Ομοσπονδίας» να επικεντρώνεται στις επιπτώσεις του «νόμου Κεραμέως» για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, τόσο στο θεσμικό, όσο και στο εργασιακό επίπεδο.
Επίσης, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. τόνισαν μεταξύ άλλων πως «ο τομέας της Εκπαίδευσης αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κόμμα, και γι’ αυτό αγωνίζεται για μια Παιδεία με επίκεντρο τον μαθητή και τη μαθήτρια, και όχι τα συμφέροντα επιχειρηματιών» και ακόμη υπογράμμισαν πως «οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν ποιοτικές συνθήκες εργασίας και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και όχι να ζουν διαρκώς με τον φόβο της απόλυσης και της επισφάλειας.».
Ακόμη, τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. επανέλαβαν τη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «την άμεση κατάργηση του «νόμου Κεραμέως» για την Ιδιωτική Εκπαίδευση, και την αντικατάστασή του με ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο θα ρυθμίζει συνολικά τα ζητήματα, που άπτονται της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης στη χώρα μας.», επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Βασικές πτυχές αυτού του πλαισίου, θα είναι η επάνοδος της εποπτείας των Ιδιωτικών Σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας, από το Υπουργείο Εργασίας, θα είναι ισότιμη η θέση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, με την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους, θα δημιουργηθεί φραγμός στην αυθαιρεσία των σχολαρχών και θα υπάρξει πλήρης ρύθμιση των Κέντρων Μελετών.».