ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Μπάσκετ Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επιτυχής ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ: Κ.Α.Π.-Εθνικής Ενόπλων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Μαγειρείου Αγίας Παρασκευής

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του Κ.Α.Π. να διεξαχθεί, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης, φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ μεταξύ της ανδρικής ομάδας του Συλλόγου και της Εθνικής Ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων, όπου συγκεντρώθηκε σημαντική ποσότητα αγαθών για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Μαγειρείου του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του αγώνα, ο οποίος διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Κλειστό Γήπεδο Κοντοπεύκου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Γιάννης Μυλωνάκης, απένειμε τιμητικό βραβείο στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο κ. Δημήτριο Ε. Κατάρα, για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Επίσης, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής, κ. Νίκο Δούμα, για την πρωτοβουλία, τονίζοντας πως έχει ισχυρό κοινωνικό πρόσημο για την πόλη και ευχήθηκε υγεία και νίκες σε όλα τα μέλη της ομάδας. Στη συνέχεια, και αφού τόνισε πως είναι τιμή για την πόλη να είναι μεταξύ των κατοίκων της ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Δ. Κατάρας, τον συνεχάρη για την πορεία του και τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Από την πλευρά του, ο κ. Κατάρας ευχαρίστησε τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και προσωπικά τον Δήμαρχο για το τιμητικό, όπως ανέφερε, βραβείο, και συνεχάρη τον Κ.Α.Π για τη δράση, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είναι τιμή μου που είμαι κάτοικος της Αγίας Παρασκευής. Εύχομαι στον Δήμαρχο καλή και δημιουργική θητεία, προκειμένου να γίνει η πόλη μας ακόμη πιο όμορφη.».

Τον φιλανθρωπικό αγώνα παρακολούθησε και ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή» κ. Γιώργος Οικονόμου.
Την εκδήλωση συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Άθλησης, Ευεξίας και Ενεργού Τρόπου Ζωής κ. Πέτρος Διακογιάννης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Ενδυνάμωσης και ΑμεΑ κ. Άννα Γάκη.