ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Δυτική Ελλάδα

Επιστολή-παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας για την ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Πύργου

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, με επιστολή-παρέμβαση που απέστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, που θα εγκρίνει το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, «ανοίγοντας τον δρόμο» για την ανέγερση του Ιερού Ναού του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους Πύργου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και Εκκλησίας. Για το θέμα αυτό, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφτηκε και ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο.

Με την επιστολή του προς τον υφυπουργό Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαο Ταγαρά, ο κ. Γιαννόπουλος ενημερώνει αναλυτικά για το προαναφερθέν ζήτημα, για το οποίο η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας πλήρη φάκελο, αναφορικά με την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου, για τον καθορισμό κοινωφελούς χώρου, προκειμένου να προχωρήσει η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Πύργου, και τους όρους και περιορισμούς της δόμησης αυτού, σε έκταση εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Πύργου και εκτός ορίων αυτού. Μάλιστα, για τη ρύθμιση πολεοδομικού χαρακτήρα έχει συνταχθεί ολοκληρωμένος φάκελος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ η χρήση και οι όροι δόμησης προτείνονται όπως ακριβώς προκύπτουν για τις ανάγκες της ανέγερσης του Ιερού Ναού. Ο φάκελος, όπως σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδεύεται και από τη θετική εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ. Π.Δ.Ε.) για την έγκρισή του, με καθορισμό ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης, καθώς και ότι το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο προτείνεται από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και από τον Δήμο Πύργου, από κοινού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ανέγερσης του Ιερού Ναού.
Παρ’ όλα αυτά, το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Α΄ (ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, δεν αποδέχθηκε την εισήγηση αυτή, επικαλούμενο υπέρβαση των όρων δόμησης στην εκτός σχεδίου περιοχή.
Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος, στην επιστολή του προς τον αρμόδιο υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σημειώνει πως η γνωμοδότηση του εν λόγω Συμβουλίου, έχει δυνητικό χαρακτήρα και δεν είναι δεσμευτική. Για τον λόγο αυτό, ζητά από τον κ. Ταγαρά να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, αφού, όπως υπογραμμίζει, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στον προτεινόμενο χώρο.
Επιπλέον, στην ίδια επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως: «…η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος θα δώσει τη λύση σ’ ένα χρόνιο ζήτημα, καθώς η σκοπιμότητα και αναγκαιότητα της ίδρυσης και λειτουργίας ενός Ιερού Ναού προς τιμήν του πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους, και όχι ενός απλού ενοριακού Ναού, αποτελεί πάγιο και χρόνιο αίτημα, τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της Εκκλησίας, για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών και λοιπών πολιτιστικών, πνευματικών και προνοιακών αναγκών της.».
Ακόμη, για όλα τα παραπάνω ζητήματα που έχουν ανακύψει, καθώς και για την επιστολή–παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία έχει κοινοποιηθεί και στον Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, ο κ. Γιαννόπουλος επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ Αθανάσιο, τον οποίο ενημέρωσε αναλυτικά.