ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Επίσκεψη του Δημάρχου Χανίων κ. Σημανδηράκη σε προνοιακές δομές της πόλης

Σε προνοιακές δομές παιδιών βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη και συνεργάτες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων.

Αναλυτικότερα, ο Δήμαρχος Χανίων, βρέθηκε στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων, στον Κουμπέ, όπου μοίρασε πασχαλινά εδέσματα και λαμπάδες στα παιδιά, ενώ σύμφωνα με την καθιερωμένη πλέον παράδοσή τους έπαιξαν επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης συνομίλησε με τα παιδιά και αντάλλαξαν ευχές για καλές γιορτές και Καλό Πάσχα.

Παράλληλα, δώρα και ευχές δόθηκαν και στα παιδιά που φιλοξενούνται στη «Στέγη Κοριτσιού-Άγιος Νεκτάριος» στα Παχιανά.
Επίσης, ο κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης επισκέφτηκε την παιδιατρική κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», όπου για ακόμα μια χρονιά ενόψει της εορταστικής περιόδου μοίρασε χειροποίητα δώρα, φτιαγμένα με αγάπη, στους μικρούς ασθενείς που νοσηλεύονται. Τον Δήμαρχο Χανίων συνόδευσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) κ. Στέλιος Βαλυράκης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Οργανισμού κ. Κατερίνα Κουνελάκη και εργαζόμενοι του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., τους οποίους υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας, ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Βαρδής Γεωργακάκης, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν.Χ., καθώς και εργαζόμενοι από το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου.
Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης δήλωσε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πως: «Βρισκόμαστε εδώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», για να δώσουμε ευχές. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στους μικρούς συμπολίτες μας, που βρίσκονται εδώ και δέχονται τις υπηρεσίες των γιατρών και των νοσηλευτικού προσωπικού ενόψει του Πάσχα.
Να τους ευχηθούμε από καρδιάς, να είναι πολύ σύντομα στο σπίτι τους και αυτές οι περιπέτειες υγείας που περνούν να είναι απλά αναμνήσεις σε λίγο καιρό. Όλα αυτά, βέβαια, συνοδεύονται από τη σημασία που οφείλουμε όλοι να δίνουμε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στις υπηρεσίες που, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει και παρέχει σε υψηλό επίπεδο το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στον αγώνα που δίνουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και να στείλουμε ένα μήνυμα εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας ότι είμαστε δίπλα τους, ενισχύουμε τα αιτήματά τους και παλεύουμε όλοι μαζί για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας. Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση, με υγεία σε όλον τον κόσμο.».
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., κ. Στέλιος Βαλυράκης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε εδώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, και συγκεκριμένα στην Παιδιατρική Κλινική, συνοδευόμενοι από τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων, προκειμένου να μοιράσουμε όμορφες δημιουργίες των παιδιών των κέντρων και των μελών των Κ.Α.Π.Η. στα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική. Να τους ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας τους. Καλό Πάσχα, με υγεία, και να γυρίσουν στα σπίτια τους, στους αγαπημένους τους ανθρώπους και στις οικογένειές τους.».
Επίσης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων και ακόμη ανέφερε πως: «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμαρχος Χανίων, εκπροσωπώντας το Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζοντας την προσωπική του ευαισθησία, αλλά και την ευαισθησία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων του Δήμου, μας έφερε τα πασχαλινά καλούδια. Όμορφα πράγματα από τον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., φτιαγμένα από παιδάκια, που προορίζονται για τα παιδάκια, που νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων. Ευχόμαστε σε όλον τον κόσμο καλές γιορτές και καλό Πάσχα με υγεία.».
Ακόμη, αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, επισκέφθηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται και τους προσέφερε χειροποίητες λαμπάδες, κάρτες και κουλουράκια, που είχαν ετοιμάσει οι ηλικιωμένοι των Κ.Α.Π.Η. και τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργίας του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., με την ευχή για ταχεία ανάρρωση.