ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη στην Πάτρα του σχολείου Lovassy László Gimnázium της πόλης Veszprém (Βεσζπρέμ) της Ουγγαρίας

Μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο Lovassy László Gimnázium, της πόλης Veszprém (Βεσζπρέμ) της Ουγγαρίας, και η επικεφαλής εκπαιδευτικός τους, επισκέπτεται την Πάτρα, από 15 έως 19 Απριλίου 2024, μετά από πρόσκληση του 13ου Γυμνασίου Πατρών, σε συνεργασία με το 11ο Γυμνάσιο Πατρών-Δ. Σιφακάκης.

Η επίσκεψη γίνεται μέσω του Προγράμματος Erasmus και αφορά στην τοπική ιστορία και στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Το μεσημέρι της Τρίτης 17 Απριλίου 2024, παιδιά, εκπαιδευτικοί και Διευθυντές σχολείων επισκέφθηκαν το νέο Δημαρχείο της Πάτρας, όπου τους υποδέχθηκε εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, κ. Κώστα Πελετίδη, ο δημοτικός σύμβουλος και καθηγητής κ. Νίκος Ασπράγκαθος, ο οποίος τους καλωσόρισε στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και τους μίλησε για την ιστορία του κτηρίου, καθώς και για την ιστορία της πόλης των Πατρών, ενώ ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στον 1ο όροφο και αφορά στην ιστορία του κτηρίου.

Οι Διευθυντές των σχολείων της Πάτρας, κ.κ. Ιωάννα Ευσταθίου και Βασίλης Σχοινάς, καθώς και η αρχηγός της ουγγρικής αποστολής, εκπαιδευτικός, κ. Krisztina Szücs, ευχαρίστησαν τον κ. Ασπράγκαθο για τη θερμή υποδοχή και του πρόσφεραν αναμνηστικά δώρα, ενώ εκείνος με τη σειρά του πρόσφερε από ένα δώρο καλωσορίσματος σε κάθε σχολείο.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλόξενη υποδοχή στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου τονίστηκε η τεράστια σημασία της καλλιέργειας των φιλικών σχέσεων μεταξύ των νέων ανθρώπων από όλες τις χώρες, έτσι ώστε να προωθούνται οι αξίες της ειρηνικής συνύπαρξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Πάτρα, οι μαθητές, οι μαθήτριες και η εκπαιδευτικός από την Ουγγαρία, μαζί με τα δύο σχολεία της Πάτρας, ανακαλύπτουν την πολύπτυχη ιστορία της πόλης, από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, περιδιαβαίνουν τις γειτονιές της και γνωρίζουν την ιδιαίτερη κουλτούρα της και την καθημερινότητά της. Σε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει περιηγήσεις στην πόλη, επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αλλά και γνωριμία με τους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο Γυμνασίων, οι Ούγγροι μαθητές και η συνοδός εκπαιδευτικός τους, που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ελλάδα, έρχονται σε ουσιαστική επαφή με την ιστορία και την κουλτούρα της Πάτρας, αλλά και με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.