ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, δέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, την επίσκεψη του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχου κ. Ιωάννη Στεργιούλα, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σε εγκάρδιο κλίμα, παρουσία και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Κλιματικής Αλλαγής κ. Αλέξανδρου Σημαιοφορίδη, την κρατούσα κατάσταση στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Κιλκίς.

Οι σχέσεις Δήμου Κιλκίς και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας διακρίνονται για το άριστο επίπεδο συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης σε θέματα διαχείρισης πλημμυρών, χιονοπτώσεων και αντιπυρικής προστασίας, επισήμανε στον συνομιλητή του ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτριος Κυριακίδης, σημειώνοντας πως: «Η δύναμη των δημοτικού στόλου οχημάτων και εσχάτως του καινούριου βυτιοφόρου οχήματος, που απέκτησε ο Δήμος, βρίσκεται στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς και συνδράμει, όποτε ζητηθεί, στο έργο της κατάσβεσης.», προσθέτοντας πως: «Θα ενισχυθεί η βοήθεια αυτή σε τεχνικά μέσα και ανθρώπινους πόρους, καθώς προγραμματίζεται η προμήθεια πολυμηχανήματος, επιδοτούμενου για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και η πρόσληψη φυλακτικού προσωπικού με τετράμηνη σύμβαση εργασίας, με ενέργειες του Δήμου, στα πυροφυλάκια του Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, του Ελληνικού και του Μονολιθίου.».

Ακόμη, εκτενής συζήτηση έγινε και για το πλαίσιο εφαρμογής του νέου κανονισμού πυροπροστασίας ακινήτων, που βρίσκονται εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων, καθώς εντοπίζονται αρκετές προβληματικές όψεις ως προς την πυκνή διασπορά οικοπέδων και κτηρίων, που γειτνιάζουν με δασικές εκτάσεις, τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών να έχουν επικυρωμένη από τεχνικό επιστήμονα αξιολόγηση της επικινδυνότητας των κτηρίων τους μέσα σε ασφυκτικές προθεσμίες, που λήγουν στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και, ταυτόχρονα, μέχρι τις 30 Απριλίου να καταθέσουν δήλωση εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας και, τέλος, ως προς την εποπτεία του ελέγχου συμμόρφωσης των ιδιοκτητών στις απαιτήσεις της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α. 55904/19-5-2023) από τριμελή επιτροπή του Δήμου.
Στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας, τον κ. Στεργιούλα συνόδευαν ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κιλκίς κ. Νίκος Παλαμούτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς κ. Ιωάννης Πολιτίδης, ο Υπασπιστής του Διοικητή κ. Θωμάς Δάσιος και ο Πυροσβέστης κ. Δημήτρης Ζαγναφέρης.