ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 1 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη Δημάρχου στο Δημαρχείο Γέρας και έλεγχος του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου από Άγιο Γρηγόριο έως διακλάδωση προς Τάρτι

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 επισκέφτηκε το Δημαρχείο Γέρας, όπου προήδρευσε σύσκεψης για τα εκκρεμή ζητήματα της Δ.Ε. Γέρας, όπου συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Γέρας κ. Παράσχος Μανούσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στρατής Τζιμής.

Στη σύσκεψη αυτή, ο κ. Στρατής Τζιμής αναφέρθηκε στην πορεία των παρακάτω έργων, στα περισσότερα των οποίων εκτός της Τεχνικής Υπηρεσίας επέβλεπε και ο τοπικός Αντιδήμαρχος κ. Παράσχος Μανούσος:
1) Ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, στο νεότευκτο Κλειστό-Φουσκωτό Γήπεδο Μπάσκετ, στο Σκόπελο.
2) Ολοκληρώθηκαν οι χωματουργικές εργασίες και γίνονται τεχνικά έργα και τσιμεντόστρωση στον δρόμο Τάρτι-Φαρά (Α΄ τμήμα) του όλου έργου: «Τσιμεντόστρωση (4.000 μ.)-Ασφαλτόστρωση (2.400 μ.) του δρόμου Φαρά-Τάρτι-Τσάφι-Λιγονάρι-Τσίλια», προϋπολογισμού 1.385.000 ευρώ.
3) υπήρξε διαβεβαίωση πως οι εργασίες της αντικατάστασης της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σκοπέλου (700 τ.μ.) θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν, για ευνόητους λόγους που έχουν σχέση με τη λειτουργία του σχολείου, κατά τους θερινούς μήνες. Το έργο έχει συμβασιοποιηθεί πριν από 3 μήνες.
4) Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής εκ θεμελίων του Σαπωνοποιείου Περάματος, προϋπολογισμού 358.329 ευρώ, η οποία βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης, για να ενταχθεί το όλο έργο από τη νέα Δημοτική Αρχή στο νέο Ε.Σ.Π.Α..
5) Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Μεσαγρό και στο Πέραμα, ενώ άρχισε η διαδικασία υλοποίησης από εξωτερικούς μελετητές της ολοκληρωμένης μελέτης αντιπλημμυρικών έργων στο Πέραμα και στην Ευρειακή.
6) Λειτουργούν χωρίς κανένα πρόβλημα οι νεοκατασκευασθείσες Παιδικές Χαρές στον Παπάδο, στο Πέραμα και στον Παλαιόκηπο.
7) Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηπέδου Μπάσκετ εντός του αύλειου χώρου Γυμνασίου- Λυκείου Παπάδου.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μαζί με τους συνεργάτες του επισκέφθηκαν και διαπίστωσαν «ιδίοις όμμασι» το ολοκληρωμένο έργο της Ασφαλτόστρωσης του δρόμου των 1630 μέτρων από τον Άγιο Γρηγόριο έως τη διακλάδωση προς Τάρτι, προϋπολογισμού 307.500 ευρώ.
Επίσης, διευκρινίζεται πως ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος, στο αμέσως επόμενο διάστημα, να προχωρήσει στην τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων και να προβεί σε διαγραμμίσεις.
Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος κ. Στρατής Τζιμής δήλωσε γι’ αυτό το έργο πως: «Ευθύς εξαρχής, ως Δημοτική Αρχή Κύτελη, επανασυντάξαμε τη μελέτη του, η οποία παρουσίαζε λάθη, και ζητήσαμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αρκετά μεγαλύτερο ποσό για την υλοποίησή του από το πρόγραμμα, στο οποίο είχε ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Γαληνού.».