ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 23 Φεβρουαρίου 2024
Διεθνής Οικονομία Ελλάδα Ευρώπη

Η πρ. Αντιπρόεδρος του Ε.Κ. και πρ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετείχε στην Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων

Η Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων (Επιτροπή των Σοφών, όπως συνηθίζεται να λέγονται οι ειδικού σκοπού επιτροπές), η οποία συγκροτήθηκε από την Κομισιόν, ολοκλήρωσε τις προτάσεις της για τη μεταρρύθμιση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συνοχή και την ανάπτυξη της Ευρώπης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης και συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η Έκθεσή της μετά από ενός έτους εργασίες.
Θέατρο Κεντρικός Τομέας

«ΚΟΜΜΑΤΙΑ και ΘΡΥΨΑΛΑ», του Γιώργου Σκούρτη, 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

50 χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμα, το αριστούργημα του Γιώργου Σκούρτη, όπως το έφερε στα μέτρα μας και στα δικά σας ο Γιάννης Σολδάτος, και με τα νέα επεισόδια έγινε επίκαιρο όσο ποτέ, θα ανέβει από τους «Θεατρίνους Θεατές» στο STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ, από τις 19 Φεβρουαρίου 2024, σε σκηνοθεσία του κ. Γιώργου Λιβανού.
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εικαστική Έκθεση: «Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες» | dreamideamachine resident-Athens | Εγκαίνια 26/2, ώρες 6-9 μ.μ.

Το dreamideamachine resident-Athens (Κολωνού 55-59, 2ος όροφος, Μεταξουργείο, Κουδούνι: dreamideamachine ΑΜΚΕ) διοργανώνει στον φιλόξενο χώρο του μία εξαιρετική Εικαστική Έκθεση, με γενικό τίτλο: Αναζητώντας αξίες ευαίσθητες και αναπάντεχες», με έργα της συλλογής του κ. Χρίστου Χριστοφή, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, ώρες 18:00-21:00, και θα διαρκέσει έως και τις 3 Μαρτίου 2024.

Γιώργος Λιβανός: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να κάνω και να συμμετέχω σε ωραίες παραστάσεις.».

Ο διακεκριμένος ηθοποιός, σκηνοθέτης, θιασάρχης και παραγωγός κ. Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Ανώτατης Δραματικής Σχολής «Περίακτος» και απόφοιτος του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, συμμετείχε σε σεμινάριο του «Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί» των Παπαθανασίου-Γεωργουσόπουλου (master class), δούλεψε με τον Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας), είναι αριστούχος στο τραγούδι του Ελληνικού Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, στο Εθνικό Θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο Folkteatern (Σουηδία), στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο, και στο ελεύθερο θέατρο, με σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως οι: Αντώνης Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Στ. Λιβαθηνός, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.ά., έχει μεταφράσει θεατρικά έργα, για τα οποία δύο φορές βρέθηκε υποψήφιος για το βραβείο μετάφρασης «Μάριος Πλωρίτης», και ακόμη είναι ιδρυτής της Θεατρικής Ομάδας «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ», η οποία εδώ και, σχεδόν, δύο δεκαετίες αποτελεί συνώνυμο των πρωτοποριακών και συνάμα ποιοτικών παραστάσεων.

Πενθήμερη εκδρομή του Μικρασιατικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ψυχικού σε ΕΡΥΘΡΑΙΑ-ΙΩΝΙΑ-ΠΑΜΦΥΛΙΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΓΙΟΣ» ΓΕΩΡΓΙΟΣ» ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΩ ΠΑΝΑΓΙΑ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ, ΒΟΥΡΛΑ, ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΣΙΔΗ ΚΑΙ ΑΛΑΝΥΑ! ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ!

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβούλου κ. Κωνσταντίνου Αποστολίδη στον Δήμο Πεντέλης

Η Δήμαρχος Πεντέλης, κ. Νατάσσα Κοσμοπούλου, ευχήθηκε στον νέο Δημοτικό Σύμβουλο καλή...
Ελληνική Οικονομία Ήπειρος Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στο πλευρό του αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων ο Δήμος Πάργας

Έπειτα από τη συνάντηση αυτή, στην αρχή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου...
Κατοικίδια Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εκ νέου ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς για το 2024 προχωρά ο δήμος Χανίων

Οι κοινωνικές αυτές ομάδες είναι:-ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ.-ΑΝΕΡΓΟΙ.-ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.-ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ.-ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ.-ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ (έως και 10.000...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο καινούρια φορτηγά με αρπάγη και 3 νέα απορριμματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Χαλκιδέων

Το Εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων έχει πλέον εξοπλιστεί με τα ακόλουθα 30 νέα οχήματα και μηχανήματα:-9 απορριμματοφόρα.-3 φορτηγά 3,5 τόνων.-2 φορτηγά αρπάγη.-2 αυτοκινούμενες ηλεκτροκίνητες σκούπες πεζού χειριστή.-6 ημιφορτηγά.-2 φορτωτές.-1 Grader.-1 καλαθοφόρο φορτηγό.-1 μεγάλη αυτοκινούμενη σκούπα.-2 επιβατικά οχήματα.-1 φορτηγό τετραξονικό.
Βόρειο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη Δημάρχου Μυτιλήνης στο Δημαρχείο Ευεργέτουλα και στο έργο της Ανάπλασης-Διαμόρφωσης της πλατείας Ιππείου

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ευεργέτουλα, όπου προέδρευσε σύσκεψης για τα εκκρεμή ζητήματα αυτής της Δημοτικής Ενότητας, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Οικονομικών και εντεταλμένου συμβούλου της Δ.Ε. Ευεργέτουλα κ. Θεόδωρου Βουνατσή, των Αντιδημάρχων κ.κ. Στρατή Τζιμή και Μιχάλη Φραντζέσκου, και των Προέδρων των Κοινοτήτων Ιππείου και Συκούντας κ.κ. Προκόπη Καρτάλη και Βασίλη Χαλβατζή, αντίστοιχα.

Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Στρατής Τζιμής, παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια την πορεία όλων των έργων της Δ.Ε., αυτά που υλοποιούνται σήμερα και αυτά που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν άμεσα:
Υλοποιήθηκαν:

 1. Το μεγάλο έργο του Οδοφωτισμού, σε όλες τις Κοινότητες τοποθετήθηκαν νέα φωτιστικά «LED».
 2. Δύο τοιχία αντιστήριξης στο παραλιακό μέτωπο, στα Πηγαδάκια.
 3. Το Γήπεδο Ποδοσφαίρου στο Κάτω Τρίτος.
 4. Η συντήρηση του αρδευτικού δικτύου Λάμπου Μύλων (από την Αυτεπιστασία).
 5. Οι Ελαιοχρωματισμοί στο Πολύκεντρο και στο οστεοφυλάκιο του Κοιμητηρίου Ιππείου (από την Αυτεπιστασία).
 6. Η Επισκευή του Ιατρείου Ασωμάτου (από την Αυτεπιστασία).
 7. Η Παιδική Χαρά στα Πηγαδάκια.
 8. Η Παιδική Χαρά Ασωμάτου.
 9. Η Παιδική Χαρά Κάτω Τρίτους.
 10. Η Παιδική Χαρά Μυχούς.
 11. Η Επισκευή και αναβάθμιση γηπέδων Μπάσκετ στο Γυμνάσιο-ΓΕ.Λ. Ιππείου.
 12. Η Ενεργειακή αναβάθμιση και επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών.
 13. Η Ανακατασκευή Κοινοτικού Γραφείου Ασωμάτου.
 14. Το Τοιχίο αντιστήριξης εντός οικισμού, στον Ασώματο.
  Υλοποιούνται:
 15. Η Ανάπλαση Πλατείας Ιππείου και η κατασκευή Παιδικής Χαράς.
 16. Τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις σε αγροτικούς δρόμους (χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»), συνολικού μήκους 3.851 μ., ήτοι:
  -Κεραμειών-Ιππείου, μήκους 1.543 μ..
 • Συκούντας-Ιππείου, μήκους 968 μ..
 • Κάτω Τρίτους-Μυχού, μήκους 1.340 μ..
 1. Η Μετακίνηση μετασχηματιστή Δ.Ε.Η., στους Λάμπου Μύλους.
 2. Η Περίφραξη γηπέδου, στο Κάτω Τρίτος.
 3. Ολοκληρώνεται η Υδραυλική μελέτη στο αρδευτικό Λάμπου Μύλων.
  Επίσης, έχουν δρομολογηθεί:
 4. Η μελέτη κατασκευής φωτοβολταϊκού συστήματος, στο Κ.Π.Ε. Ασωμάτου.
 5. Οι μελέτες Κατασκευής Παιδικών χαρών στη Συκούντα, δτα Κεραμειά και δτους Λάμπου Μύλους.
 6. Ο Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Μπάσκετ, στο Κάτω Τρίτος.
 7. Ο Ηλεκτροφωτισμός γηπέδου Μπάσκετ, στους Λάμπου Μύλους.
 8. Η μελέτη Διαμόρφωσης Κτηρίου Χατζηλεονταρή, στο Ίππειο.
 9. Η Επισκευή και η συντήρηση του Κ.Π.Ε. Ασωμάτου.
  Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, μαζί με τους συνεργάτες του, επισκέφθηκαν το εκτελούμενο έργο της ανάπλασης-διαμόρφωσης της Πλατείας Ιππείου, (εμβαδού 2.750 τ.μ., προϋπολογισμού 565.000 ευρώ και χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»).
  Επίσης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης δήλωσε σχετικά πως: «Στα τέσσερα αυτά χρόνια της διοίκησής μας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε στη Δ.Ε. Ευεργέτουλα, όπως και σε όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες, πολλά και σημαντικά έργα, τα οποία ήταν αιτήματα δεκαετιών των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων. Αξιοποιήσαμε κάθε εθνικό και ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και εκτελέσαμε αναπτυξιακά έργα, που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών.».