ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης Βασίλη Λαμπρινού στο Πάρκο Ερυθραίας και σε νέες παιδικές χαρές

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, επισκέφθηκε σημαντικά έργα, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν ολοκληρωθεί, με στόχο να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα ανάπλασης στο Πάρκο Ερυθραίας στις Μεσαμπελιές, το οποίο προχωρά με ικανοποιητικού ρυθμούς. Ήδη οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι εμφανείς και το καθιστούν ως ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα εντός κατοικημένης περιοχής.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο πλήρης σχεδιασμός για το Πάρκο Ερυθραίας αφορά στη διαμόρφωση συνολικής έκτασης περίπου 50 στρεμμάτων και είναι χωρισμένος σε τρία έργα. Το πρώτο από αυτά είναι το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στα 14 στρέμματα μεταξύ των οδών Μιχαήλ Ηλιάκη και Νικ. Καμπιτάκη.
Στη συνέχεια, ο κ. Λαμπρινός επισκέφθηκε το Πάρκο της οδού Εφόδου, στη Χανιόπορτα, καθώς και παιδικές χαρές στις Μεσαμπελιές, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και παραδόθηκαν σε χρήση. Πρόκειται για χώρους άθλησης και αναψυχής, και εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναβάθμισης παιδικών χαρών και χώρων υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων, που βρίσκονται στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και αποτελούν πόλο έλξης εκατοντάδων παιδιών σε καθημερινή βάση.
Ακόμη, σε σχετική δήλωσή του, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Βασίλης Λαμπρινός, τόνισε πως: «Το μεγάλο έργο του Πάρκου Ερυθραίας στις νότιες συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου καθημερινά προχωρά και παίρνει σάρκα και οστά. Για τη Δημοτική Αρχή κερδίζεται ένα μεγάλο στοίχημα, καθώς η υπόσχεσή μας για την υλοποίηση του γίνεται πράξη. Και η κατασκευή, όμως, νέων παιδικών χαρών, με σύγχρονες και ασφαλείς προδιαγραφές σε κάθε γειτονιά της πόλης, αποτελεί γεγονός που μας γεμίζει με ικανοποίηση.».