ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κεντρική Μακεδονία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επισκέψεις σχολείων του Δήμου Κατερίνης στη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων

Δεκάδες μαθητές και μαθήτριες σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των «Αικατερίνειων», ξεναγούνται καθημερινά στη μόνιμη «Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων», η οποία στεγάζεται στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πιερίας.

Η λειτουργία της έκθεσης συνιστά ένα απτό μαθησιακό εργαλείο για τις μορφές απασχόλησης στην Πιερία του χθες, με σκοπό να γνωρίσουν οι νέοι τα παλαιά παραδοσιακά επαγγέλματα (καρεκλάς, πεταλωτής, τσαγκάρης, αγγειοπλάστης, σαμαράς κ.ά.), και όπως επισημαίνει η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης, κ. Μιράντα Παππά, που ασχολήθηκε με τη συλλογή και την επιμέλεια της Έκθεσης: «[…] με τις πληροφορίες που συγκεντρώνει και με το μεράκι που είναι φτιαγμένη η έκθεση, αγγίζει έναν πολύ μεγάλο τομέα της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μας και στην οποία κάθε συμπολίτης μας θα βρει ένα κομμάτι της αυθεντικής τοπικής ιστορίας. Με πολύ σεβασμό και μεράκι διοργανώθηκε η ειδική αυτή έκθεση, ώστε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν τους δρόμους της παραδοσιακής τέχνης, που για δεκαετίες αποτελούσε βασική ενασχόληση και μέσον επιβίωσης των προγόνων μας. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε σε όλους τους Πιεριείς, που άνοιξαν τα σπίτια και τις καρδιές τους και μας παραχώρησαν οικογενειακά τους αντικείμενα-κειμήλια.».

Άλλωστε, όπως τόνισε στη διάρκεια των εγκαινίων της Μόνιμης Μουσειακής Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων Επιμελητηρίου Πιερίας ο Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου: «Στόχος μας είναι οι επισκέψεις, ιδιαιτέρως των νέων ανθρώπων, στη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, να γίνει η αφορμή, για πολλούς από αυτούς, να ενδιαφερθούν και να αγαπήσουν το επιχειρείν στη σύγχρονη μορφή του, ώστε να αποτελέσουν άξια μέλη της αυριανής παραγωγικής και καινοτόμου επιχειρηματικής κοινότητας.».
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της παρουσίασης-ξενάγησης, οι μαθητές γνωρίζουν επαγγέλματα, που μέσα σε πολύ λίγα χρόνια έχουν εκτοπιστεί από σύγχρονες μηχανές. Αν και μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου αιώνα τα παραδοσιακά επαγγέλματα ασκήθηκαν συστηματικά, παρακολουθώντας τη βιοτεχνική, κυρίως, παράδοση της περιοχής, μετά από την αστικοποίηση ελάχιστοι επαγγελματίες άντεξαν τον ανταγωνισμό των ευρείας χρήσης καταναλωτικών προϊόντων. Πολλά επαγγέλματα εξαφανίστηκαν ή ξεχάστηκαν, αφού οι ανάγκες που τα είχαν επιβάλει έπαψαν να υφίστανται.
Οι ξεναγήσεις των μαθητών στο πλαίσιο των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ συνεχίζονται καθημερινά από την κ. Παππά και θα ολοκληρωθούν στο τέλος Νοεμβρίου.