ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας

Με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και φέτος την Πρωτομαγιά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο, με εκδηλώσεις και δράσεις για όλες και όλους, δημότες και επισκέπτες.

Σχετικά με την Πρωτομαγιά και το εορταστικό τριήμερο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο Δήμαρχός της κ. Γιάννης Βούρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Χωρίς να λησμονούμε τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, χωρίς να ξεχνάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους διεκδικώντας καλύτερες και, κυρίως, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε πράξη τον κοινό μας στόχο, καθιστώντας τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα ως πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής. Και φέτος θα προσπαθήσουμε το τριήμερο, από την 29η Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, να διοργανώσουμε στο αγαπημένο σε όλους μας άλσος, στις πλατείες, στους δρόμους και στα σοκάκια της όμορφης πόλης μας μία μεγάλη γιορτή για όλες και όλους, για μικρούς και μεγάλους. Με την καλύτερη διάθεση και με το πιο όμορφο χαμόγελό μας, σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του Δήμου μας. Καλή Πρωτομαγιά.».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20:.30, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (πλατεία Πατριάρχου): Ρίτα Αντωνόπουλου & Ρεβάνς, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μουσική βραδιά φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, από τις 11:30 έως τις 14:30, στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας: Ένας υπέροχος μαγικός κόσμος για τα παιδιά της πόλης.
-Εργαστήρι Κηπουρικής – Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για τη φροντίδα τους και πάρτε δώρο το δικό σας γλαστράκι.

-Στίβος Μάχης για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά ή και οι γονείς, με την καθοδήγηση των Ανιματέρ-Παρουσιαστών, μπαίνουν σε ζευγάρια και αγωνίζονται στον «στίβο μάχης», εκπροσωπώντας τις ομάδες τους. Ξύλινοι δοκοί ισορροπίας, πέρασμα από ρόδες, πέρασμα από χαμηλά και ψηλά εμπόδια, επίλυση γρίφων, «puzzle», «τούνελ», παιχνίδια ευστοχίας και μοναδικά αγωνίσματα. Τραμπολίνο, φουσκωτές δροσερές πισίνες, φουσκωτά πολυπαιχνίδια με επόπτες ασφαλείας και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Επίσης, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (πλατεία πατριάρχου):
Το «Ξέφραγο Αμπέλι», μια κεφάτη παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, με επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση, αποτελούν την αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης. Παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια καλλιτεχνική προσέγγιση.

Τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, από τις 11:30 έως τις 14:30, στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης», στη Νέα Χαλκηδόνα: Εργαστήρι Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών & Εργαστήρι Κηπουρικής.
-Δημιουργήστε τα ομορφότερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, με χιλιάδες δροσερά χρωματιστά λουλούδια, πρασινάδα και κορδέλες.

-Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για τη φροντίδα τους και πάρτε το δικό σας γλαστράκι στο σπίτι.
Και στα δυο εργαστήρια θα υπάρχουν παιδαγωγοί, που θα καθοδηγούν τα παιδιά.
Το βράδυ της Δευτέρας 1 Μαΐου 2023, ώρα 20:30, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο ξεχωριστός καλλιτέχνης και δημιουργός κ. Στέλιος Ρόκκος έρχεται το τελευταίο βράδυ των εορτασμών της Πρωτομαγιάς για να μας ξεσηκώσει με την υπέροχη φωνή του, τις επιτυχίες και την ενέργειά του πάνω στη σκηνή.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δωρεάν.