ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Κυριακή | 10 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Ανατολικής Αττικής

Άκρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση εργασίας του νέου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, που είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους για το πώς θα κινηθεί η Περιφέρεια την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου 2023, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου (Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, είσοδος δίπλα από την τράπεζα Πειραιώς), πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου τα εγκαίνια της τέταρτης Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης του project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ, με θέμα τα λόγια του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου Vincent Willem van Gogh: «Δεν υπάρχει τίποτε πιο καλλιτεχνικό από το ν’ αγαπάς κάποιον.».

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εορταστικό τριήμερο εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας

Με ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο θα τιμήσει και φέτος την Πρωτομαγιά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας, διοργανώνοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό τριήμερο, με εκδηλώσεις και δράσεις για όλες και όλους, δημότες και επισκέπτες.

Σχετικά με την Πρωτομαγιά και το εορταστικό τριήμερο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ο Δήμαρχός της κ. Γιάννης Βούρος δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Χωρίς να λησμονούμε τα πάντα επίκαιρα μηνύματα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, χωρίς να ξεχνάμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και όσοι έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους διεκδικώντας καλύτερες και, κυρίως, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε πράξη τον κοινό μας στόχο, καθιστώντας τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα ως πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής. Και φέτος θα προσπαθήσουμε το τριήμερο, από την 29η Απριλίου έως και την 1η Μαΐου, να διοργανώσουμε στο αγαπημένο σε όλους μας άλσος, στις πλατείες, στους δρόμους και στα σοκάκια της όμορφης πόλης μας μία μεγάλη γιορτή για όλες και όλους, για μικρούς και μεγάλους. Με την καλύτερη διάθεση και με το πιο όμορφο χαμόγελό μας, σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του Δήμου μας. Καλή Πρωτομαγιά.».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20:.30, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (πλατεία Πατριάρχου): Ρίτα Αντωνόπουλου & Ρεβάνς, οι οποίοι θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μουσική βραδιά φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, από τις 11:30 έως τις 14:30, στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας: Ένας υπέροχος μαγικός κόσμος για τα παιδιά της πόλης.
-Εργαστήρι Κηπουρικής – Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για τη φροντίδα τους και πάρτε δώρο το δικό σας γλαστράκι.

-Στίβος Μάχης για τους μικρούς μας φίλους. Τα παιδιά ή και οι γονείς, με την καθοδήγηση των Ανιματέρ-Παρουσιαστών, μπαίνουν σε ζευγάρια και αγωνίζονται στον «στίβο μάχης», εκπροσωπώντας τις ομάδες τους. Ξύλινοι δοκοί ισορροπίας, πέρασμα από ρόδες, πέρασμα από χαμηλά και ψηλά εμπόδια, επίλυση γρίφων, «puzzle», «τούνελ», παιχνίδια ευστοχίας και μοναδικά αγωνίσματα. Τραμπολίνο, φουσκωτές δροσερές πισίνες, φουσκωτά πολυπαιχνίδια με επόπτες ασφαλείας και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
Επίσης, την Κυριακή 30 Απριλίου 2023, ώρα 20:30, στην κεντρική πλατεία της Νέας Φιλαδέλφειας (πλατεία πατριάρχου):
Το «Ξέφραγο Αμπέλι», μια κεφάτη παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, με επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση, αποτελούν την αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης. Παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια καλλιτεχνική προσέγγιση.

Τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023, από τις 11:30 έως τις 14:30, στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης», στη Νέα Χαλκηδόνα: Εργαστήρι Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών & Εργαστήρι Κηπουρικής.
-Δημιουργήστε τα ομορφότερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια, με χιλιάδες δροσερά χρωματιστά λουλούδια, πρασινάδα και κορδέλες.

-Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για τη φροντίδα τους και πάρτε το δικό σας γλαστράκι στο σπίτι.
Και στα δυο εργαστήρια θα υπάρχουν παιδαγωγοί, που θα καθοδηγούν τα παιδιά.
Το βράδυ της Δευτέρας 1 Μαΐου 2023, ώρα 20:30, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου ο ξεχωριστός καλλιτέχνης και δημιουργός κ. Στέλιος Ρόκκος έρχεται το τελευταίο βράδυ των εορτασμών της Πρωτομαγιάς για να μας ξεσηκώσει με την υπέροχη φωνή του, τις επιτυχίες και την ενέργειά του πάνω στη σκηνή.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και δωρεάν.