ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Θέατρο Κρήτη Παιδί Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων Sτις παραστάσεις της «Λιλιπούπολης»

Με μεγάλη επιτυχία η Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων, αποτελούμενη από περίπου 50 παιδιά, παρουσίασε στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» τέσσερις παραστάσεις με το έργο «Λιλιπούπολη».

Τις παραστάσεις παρακολούθησαν περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής. Το Θέατρο γέμισε τόσο από τις μελωδικές φωνές της χορωδίας όσο και των νεαρών θεατών, που παρακολούθησαν τις παραστάσεις με ενθουσιασμό, χειροκροτώντας με πάθος τους μικρούς καλλιτέχνες.

Τις εκδηλώσεις προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της Κ.Ε.Π.Π.Ε.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., K. Γιάννης Γιαννακάκης, ο οποίος αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή του στο εξαιρετικό ταλέντο, που διαθέτουν τα νεαρά μέλη της παιδικής χορωδίας, καθώς και στην προσπάθεια, που καταβάλλεται τόσο από τα ίδια τα παιδιά όσο και από όλους τους συντελεστές των παραστάσεων, προκειμένου το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από αρτιότητα, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την παιδική χορωδία του Δήμου μας, που κάθε φορά ανεβάζει τον πήχη όλο και ψηλότερα, εντυπωσιάζοντας τους θεατές των Χανίων και όχι μόνο. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, στηρίζοντας ως Δημοτική Αρχή τη χορωδία μας, τα ταλαντούχα μέλη της και τους εξαιρετικούς συντελεστές της, στους οποίους εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.».
Ακόμη, επισημαίνουμε πως την Παιδική-Εφηβική Χορωδία του Δήμου Χανίων απαρτίζουν παιδιά ηλικίας 10 έως 14 ετών.

Το λιμπρέτο επιμελήθηκε ο κ. Γιώργος Καλούτσης, ενώ η σκηνοθεσία ανήκει στην κ. Μαρία Μυρωτή.
Διασκευή τραγουδιών/Πιάνο/Διεύθυνση: ο κ. Νίκος Περάκης.
Κίνηση και χορογραφίες: η κ. Μαρία Παΐζη, με βοηθό την κ. Πολύμνια Ασαργιωτάκη.
Κοστούμια και σκηνικά: η κ. Λαμπρινή Μποβιάτσου.
Πιάνο/πλήκτρα: η κ. Αφροδίτη Μητσοτάκη.
Ήχος: ο κ. Παναγιώτης Γαβαλάς.
Φωτισμοί: ο κ. Φώτης Μπούρης.
Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη από τον Σύλλογο Γονέων και Φίλων της Παιδικής-Εφηβικής Χορωδίας Χανίων.