ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Διασκέδαση Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσιακή η παρέλαση καρναβαλιστών στο Ηράκλειο Αττικής

Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2023, που εξελίχθηκε στους δρόμους του Ηρακλείου Αττικής, με παρέλαση στην κεντρική Λεωφόρο Ηρακλείου, κέρδισε τις εντυπώσεις και σκόρπισε χαμόγελα σε όλες και όλους όσοι το παρακολούθησαν, και ακόμη περισσότερο κέφι και χορό σε όλες και όλοι όσοι συμμετείχαν ενεργά.

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, βγαίνοντας στους δρόμους της πόλης την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, όπου ξεφάντωσαν και γιόρτασαν τις φετινές Αποκριές.


Έχοντας ως αφετηρία τη Λεωφόρο Ηρακλείου, η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλικών ομάδων από μαθητές των σχολείων, μέλη των συλλόγων, αλλά και παρέες της πόλης, διέσχισε την πόλη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων όσοι δεν τόλμησαν να μεταμφιεστούν, καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία του Δήμου Ηρακλείου, όπου πραγματοποιήθηκε τρικούβερτο κρητικό γλέντι, με ζωντανή μουσική και κεράσματα.

Εξυπακούεται πως στο πέρασμά τους οι καρναβαλιστές παρέσυραν και τους θεατές της παρέλασης, ώστε πολύ γρήγορα έγιναν όλοι μια παρέα και γιόρτασαν όλοι μαζί τις Απόκριες.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα του φετινού Καρναβαλιού ήταν: ο ελληνικός κινηματογράφος. Έτσι, όλες οι καρναβαλικές ομάδες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν στολές και δρώμενα βασισμένα σε κλασικές αγαπημένες ελληνικές ταινίες, όπως: «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Η Αλίκη στο Ναυτικό», «Τα Κίτρινα Γάντια», «Γοργόνες και Μάγκες», «Η Νεράιδα και το Παλικάρι» κ.ά.π..

Το παρέλαση παρουσίασαν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, κρατώντας σταθερά ανεβασμένο το κέφι, οι γνωστοί ηθοποιοί κ.κ. Σπύρος Μπιμπίλας και Ελένη Φιλίνη.
Επίσης, σχολιάζοντας το υπέροχο αυτό δρώμενο, με την πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου, μικρών και μεγάλων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος κι εκείνος είχε στην ενδυμασία του μια καρναβαλική πινελιά, είπε χαρακτηριστικά πως: «Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι επέστρεψε για να ενώσει όλη την πόλη σε μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή, που έφερε το χαμόγελο στο πρόσωπο μικρών και μεγάλων. Ένα χαμόγελο, που τόσο μας είχε λείψει τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω, όμως, ότι με τη διάσταση που δώσαμε στο φετινό Καρναβάλι, με το κέφι και το ξεφάντωμα, αναπληρώσαμε αυτήν την περίοδο. Αφήνουμε πίσω τις αρνητικές αναμνήσεις και κοιτάμε τα καλύτερα, που είναι μπροστά μας,».


Κατόπιν, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Μαίρη Ιγγλέση, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της και προανήγγειλε τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας μέσα στο Κτήμα Φιξ, το οποίο πριν από λίγες ημέρες άνοιξε για το κοινό, λέγοντας πως: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας στον Δήμο, στο Τμήμα Πολιτισμού, αλλά και σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες, που δούλεψαν για να γίνει το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2023. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα για τα Κούλουμα, μέσα στο Κτήμα Φιξ, αλλά και του χρόνου, στο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι 2024.».