ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για τον νέο κύκλο σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων Κρήτης

Εντυπωσιακά μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των Χανιωτών για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Ο νέος κύκλος σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης κοινού σε θέματα περιβαλλοντικών κινδύνων και Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή Β.Α.Α. του Δήμου Χανίων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020», θα διαρκέσει έως και τον φετινό Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ο σημαντικός αυτός κύκλος σεμιναρίων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ως στόχο την εκπαίδευση του κοινού σε περιπτώσεις ανάγκης ή και καθημερινότητας, ώστε καθένας να μπορεί να σώσει μια ζωή, που βρίσκεται σε κίνδυνο, ενισχύοντας σε επίπεδο Χανίων την αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.
Τοποθετούμενος στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σημανδηράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Περίπου 1.200 συμπολίτες μας θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και πώς θα διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας, που έχει ο Δήμος Χανίων με τον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Π.Ε.Π. Κρήτης. Η συνεργασία αυτή αποδείχθηκε και κατά την πολύ επιτυχημένη προηγούμενη περίοδο, που ο Ερυθρός Σταυρός προέβη σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας των Χανίων.».
Επίσης, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία του οπουδήποτε απαιτηθεί, την Τομεάρχη των Διασωστών Εθελοντών κ. Μαρίνα Σταμάτη, καθώς και τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Στέλιο Καλαϊτζάκη «για την ξεχωριστή προσφορά τους στον εθελοντισμό του τόπου».

Από αριστερά οι κ.κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, Παναγιώτης Σημανδηράκης (Δήμαρχος Χανίων), Μαρίνα Σταμάτη και Στέλιος Καλαϊτζάκης

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Χανίων, κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνεργασία του Δήμου Χανίων με τον Ερυθρό Σταυρό και στη χρηματοδότηση της δράσης από το Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., κι ακόμη εξέφρασε τη χαρά του για τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι δράσεις αυτές μπορούν μόνο να ωφελήσουν την κοινωνία των Χανίων και τον Δήμο Χανίων.».
Ακολούθως, η Τομεάρχης Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, κ. Μαρίνα Σταμάτη, επισήμανε μεταξύ άλλων «την άψογη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με τον Δήμο Χανίων, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός με 146 χρόνια προσφοράς και ειδίκευση στην εκπαίδευση των πρώτων βοηθειών» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η συμμετοχή των πολιτών εκφράζει την εμπιστοσύνη, που δείχνει ο κόσμος στην εκπαίδευση και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Χανίων. Χαιρετίζουμε αυτή την τεράστια πράξη, που είναι πράξη ζωής. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείτε να προσφέρετε στους πολίτες.».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Στέλιος Καλαϊτζάκης, ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εθελοντισμού, για την άψογη συνεργασία και την οργάνωσή τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού