ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσιακή ανταπόκριση στα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων

Εξαιρετικά μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου για τον νέο κύκλο σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων Κρήτης

Εντυπωσιακά μεγάλη υπήρξε η ανταπόκριση των Χανιωτών για τα σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών του Δήμου Χανίων, καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.
Ο νέος κύκλος σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις Ενημέρωσης – Ευαισθητοποίησης κοινού σε θέματα περιβαλλοντικών κινδύνων και Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή Β.Α.Α. του Δήμου Χανίων», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Κρήτη 2014-2020», θα διαρκέσει έως και τον φετινό Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Ο σημαντικός αυτός κύκλος σεμιναρίων, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Χανίων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έχει ως στόχο την εκπαίδευση του κοινού σε περιπτώσεις ανάγκης ή και καθημερινότητας, ώστε καθένας να μπορεί να σώσει μια ζωή, που βρίσκεται σε κίνδυνο, ενισχύοντας σε επίπεδο Χανίων την αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας.
Τοποθετούμενος στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Σημανδηράκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Περίπου 1.200 συμπολίτες μας θα εκπαιδευτούν από τους ειδικούς του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να γνωρίζουν πώς θα κινηθούν και πώς θα διαχειριστούν κρίσιμες καταστάσεις. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας, που έχει ο Δήμος Χανίων με τον Ερυθρό Σταυρό, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Π.Ε.Π. Κρήτης. Η συνεργασία αυτή αποδείχθηκε και κατά την πολύ επιτυχημένη προηγούμενη περίοδο, που ο Ερυθρός Σταυρός προέβη σε εκστρατεία ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας των Χανίων.».
Επίσης, ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού για την παρουσία του οπουδήποτε απαιτηθεί, την Τομεάρχη των Διασωστών Εθελοντών κ. Μαρίνα Σταμάτη, καθώς και τον Πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Στέλιο Καλαϊτζάκη «για την ξεχωριστή προσφορά τους στον εθελοντισμό του τόπου».

Από αριστερά οι κ.κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, Παναγιώτης Σημανδηράκης (Δήμαρχος Χανίων), Μαρίνα Σταμάτη και Στέλιος Καλαϊτζάκης

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος και Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Χανίων, κ. Μιχάλης Καλογριδάκης, αναφέρθηκε με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνεργασία του Δήμου Χανίων με τον Ερυθρό Σταυρό και στη χρηματοδότηση της δράσης από το Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α., κι ακόμη εξέφρασε τη χαρά του για τις συγκεκριμένες δράσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Οι δράσεις αυτές μπορούν μόνο να ωφελήσουν την κοινωνία των Χανίων και τον Δήμο Χανίων.».
Ακολούθως, η Τομεάρχης Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων του Ερυθρού Σταυρού Ελλάδας, κ. Μαρίνα Σταμάτη, επισήμανε μεταξύ άλλων «την άψογη συνεργασία του Ερυθρού Σταυρού με τον Δήμο Χανίων, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος ανθρωπιστικός οργανισμός με 146 χρόνια προσφοράς και ειδίκευση στην εκπαίδευση των πρώτων βοηθειών» και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η συμμετοχή των πολιτών εκφράζει την εμπιστοσύνη, που δείχνει ο κόσμος στην εκπαίδευση και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Χανίων. Χαιρετίζουμε αυτή την τεράστια πράξη, που είναι πράξη ζωής. Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών είναι ό,τι πολυτιμότερο μπορείτε να προσφέρετε στους πολίτες.».
Τέλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Χανιά, κ. Στέλιος Καλαϊτζάκης, ευχαρίστησε θερμά και συνεχάρη τη δημοτική αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα εθελοντισμού, για την άψογη συνεργασία και την οργάνωσή τους.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης με εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού