ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Παρουσιάσεις Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εντυπωσιακά μεγάλη η προσέλευση κόσμου στην κοπή της Βασιλόπιτας της παράταξης του Γιάννη Βούρου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συγκέντρωση κόσμου στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννη Βούρου.

Πλήθος επισήμων και απλού κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης: «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», του νυν δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.), στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδελφείας-Νέας Χαλκηδόνος και Ηρακλείου κ.κ. Γαβριήλ, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Πανοσιολογιότατο π. Επιφάνιο Αρβανίτη και από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Ηλιάκη.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στο έργο που επιτέλεσε από το 2019 η δημοτική αρχή, σε κάθε τομέα ξεχωριστά, όσο και στα έργα που εξελίσσονται ή πρόκειται να ξεκινήσουν.
Ο κ. Γιάννης Βούρος, αρχικά είπε πως: «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη σημερινή αξιοσημείωτη παρουσία σας, που επιβεβαιώνει αν μη τι άλλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αέρα νίκης της ευρείας, ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής μας συμμαχίας. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά ότι η παράταξη, που ιδρύσαμε το 2019, έχει παρόν και θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα δρώμενα της αγαπημένης μας πόλης και τα επόμενα χρόνια.».

Στο βήμα, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος

Συνεχίζοντας, ο κ. Βούρος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Όπως έπραξα τον περασμένο Δεκέμβριο, στην προηγούμενη μεγάλη μας εκδήλωση, έτσι και στη σημερινή τοποθέτησή μου, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, δεν θα παρεκκλίνω από τη στρατηγική, που υλοποιούμε από την πρώτη ημέρα που ασχοληθήκαμε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και θα αναφερθώ αποκλειστικά και μόνο στο έργο μας, στο σχέδιό μας, στις προτάσεις μας, και μόνο σε αυτά. Γι’ αυτό διαφέρουμε. Γι’ αυτό μας στηρίξατε και μας στηρίζετε.
Έτσι ξεκινήσαμε το 2019, έτσι πορευτήκαμε έως σήμερα, έτσι πρόκειται να συνεχίσουμε και για τους 8 επόμενους μήνες, μέχρι τις εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου.
Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου, επιθυμούμε να κριθούμε από το έργο μας, τη δουλειά μας, το σχέδιό μας για τους επόμενους μήνες.
Και μόνον από αυτά. Λασπομαχίες, υψηλοί τόνοι, ανούσιες αντιπαραθέσεις και ένταση, μακριά από εμάς.
Αυτά τα 3,5 χρόνια αντιμετωπίσαμε κρίσεις και προκλήσεις πρωτόγνωρες.
-Κρίση υγειονομική.
-Κρίση πληθωριστική.
-Κρίση ενεργειακή.
Ήταν και είναι θέματα, που απασχολούν τους Δήμους, όπως και τις οικογένειές μας, τα νοικοκυριά μας. Που μας επηρέασαν και μας επηρεάζουν.
Όμως, όλοι μας στη Δημοτική Αρχή είμαστε από τους ανθρώπους, που οι δυσκολίες και τα αναχώματα αυτά που προέκυψαν, μας πείσμωσαν και μας πεισμώνουν, για να υλοποιήσουμε όλα εκείνα για τα οποία δεσμευτήκαμε απέναντί σας.
Στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής
-Εγκαινιάσαμε τον Σεπτέμβριο του 2021 τη νέα δομή του Κοινωνικού Εστιατορίου.
-Ενισχύσαμε την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και τους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προχωρώντας στην αγορά νέου οχήματος (Ι.Χ.).
-Παρέχουμε δωρεάν λογιστικές υπηρεσίες σε οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.
-Διοργανώνουμε εκδρομές για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.
-Αναβαθμίσαμε τη δομή του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου μας.
-Προχωρήσαμε στην αγορά νέου οχήματος (τύπου «van») για τις ανάγκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.
-Συνεχίζουμε το πρόγραμμα της θερινής δημιουργικής απασχόλησης («Summer Camp»).
-Διοργανώνουμε θαλάσσια λουτρά για τα μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου, αλλά και για οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας.
-Συνεχίζουμε τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας, ενισχύουμε την τράπεζα αίματος του Δήμου.
-Συνδιοργανώνουμε με εθελοντικούς φορείς δράσεις συλλογής δώρων (Χριστούγεννα, Πάσχα) και σχολικών ειδών, για παιδιά οικογενειών της πόλης μας, που το έχουν ανάγκη.
-Προχωρήσαμε στην παροχή έκτακτου βοηθήματος σε συμπολίτες μας με πολύ χαμηλά εισοδήματα.
-Προχωρήσαμε στη διανομή Χριστουγεννιάτικων δώρων για τους μικρούς μας φίλους των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών.
-Συμμετέχουμε από το 2022 στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία».
-Διοργανώνουμε δράσεις δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, δωρεάν σεμινάρια πρώτων βοηθειών-ΚΑΡΠΑ, δωρεάν σεμινάρια και εξετάσεις για την οστεοπόρωση.
Χωρίς να ξεχνάμε τη μεγάλη «μάχη», που έδωσε η Κοινωνική μας υπηρεσία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Με την γραμμή έκτακτης ανάγκης.
Με τις κατ’ οίκον διανομές ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων, αλλά και τις αποστολές βοήθειας σε συνανθρώπους μας, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με φυσικές καταστροφές-φωτιές (Β. Εύβοια, Καρδίτσα κ.λπ.).
Κοινωνική Πολιτική–δίχτυ ασφαλείας για όλες και όλους, χωρίς αποκλεισμούς και με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Στον τομέα της Καθαριότητας
-Αντικαταστήσαμε 365 παλιούς κατεστραμμένους πράσινους κάδους απορριμμάτων με νέους.
-Τοποθετήσαμε για πρώτη φορά στον Δήμο μας καφέ κάδους–βιοαποβλήτων (450 καφέ κάδοι σε όλη την πόλη).
Αριθμός ίδιος με αυτόν των μπλε κάδων ανακύκλωσης.
-Συνεχίζουμε το πρόγραμμα αντικατάστασης των σπασμένων/κατεστραμμένων μπλε κάδων ανακύκλωσης.
-Ενισχύσαμε τον στόλο των οχημάτων του Δήμου μας με νέο υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο.
-Προχωρήσαμε στην αγορά νέου ηλεκτροκίνητου οχήματος για την υποβοήθηση του έργου της υπηρεσίας.
Και το σημαντικότερο όλων:
Υλοποιούμε όλες αυτές τις δράσεις, έχοντας τους χαμηλότερους συντελεστές δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε όλη την Αττική.
Παραλάβαμε τα δημοτικά τέλη το 2019 στο 1,33 Ευρώ/τ.μ. για τις οικίες, και στα 4,70 Ευρώ/τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους.
Στους πρώτους μήνες της θητείας μας (2020) τα μειώσαμε στο 1,23 Ευρώ/τ.μ. για τις οικίες και στα 4,35 Ευρώ/τ.μ. για τους επαγγελματικούς χώρους.
Σήμερα, διοικούμε με Δημοτικά Τέλη: 0,90 Ευρώ/τ.μ. στις οικίες, και 3,50 Ευρώ/τ.μ. στους επαγγελματικούς χώρους.
Συνεχίζουμε τους τακτικούς καθαρισμούς/απολυμάνσεις των κάδων απορριμμάτων σε κάθε συνοικία, σε κάθε σημείο της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.
Συνεχίζουμε τις ευρείες δράσεις καθαριότητας στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

Το σχέδιό μας για τους επόμενους μήνες:
Επεκτείνουμε το πρόγραμμα υπογειοποίησης κάδων σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους.
Δημιουργούμε γωνιές ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας (με όλα τα ρεύματα αποβλήτων-ανακύκλωσης).
Περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας.
Μία μεγάλη προσπάθεια για αναβάθμιση των σχολείων της πόλης μας
Κατά τη διάρκεια του 1ου «lock down» και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, που ταλαιπώρησε την κοινωνία μας το 2020, προχωρήσαμε σε εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής των προαύλιων χώρων των δημοτικών σχολείων της Ν. Χαλκηδόνας.
Τον Σεπτέμβριο του 2022, και μετά από έντονες προσπάθειές μας, σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής και τις Κτηριακές Υποδομές (ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.) είχαμε τη μεγάλη χαρά να εγκαινιάσουμε το νέο σχολείο–κόσμημα του 3ου Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας.
Ένα σχολείο πρότυπο, ένα σχολείο που δύσκολα συναντάς σε όλη την Περιφέρεια Αττικής.
Προχωρά η ολοκλήρωση του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας, ώστε ένα ακόμη σχολείο να διαθέτει τις εγκαταστάσεις που όλοι ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.
Έργο, που το συνολικό του κόστος θα ξεπεράσει τα 11 εκ. Ευρώ.
Υλοποιήσαμε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης τεσσάρων (4) σχολείων της πόλης.
Για το εν λόγω πρόγραμμα εξασφαλίσαμε 360.000 Ευρώ από την Πρωτοβάθμια/Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Π.Δ.Ε.) και την Περιφέρεια, προσθέτοντας ίδιους πόρους του Δήμου για έργα:
-Βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας.
-Θερμοϋγρομονώσεων στις τοιχοποιίες των σχολείων.
-Εγκατάστασης σκιάστρων.
-Αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων.
-Βελτίωση λεβητοστασίων και άλλα.
Κατασκευή του νέου παιδικού/βρεφονηπιακού σταθμό επί των οδών Καμπούργογλου & Πλαστήρα, ένα σπουδαίο έργο, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς τη γόνιμη συνεργασία της σημερινής Δημοτικής Αρχής Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας και της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος.
Υποδομές – Τεχνικά έργα
Εξασφαλίσαμε 2 εκ. Ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών, και με 300.000 Ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου μας υλοποιούμε το μεγάλο έργο της αναβάθμισης όλων των χώρων μεταξύ του αγαπημένου μας άλσους, αλλά και του γηπέδου της Α.Ε.Κ., που, επιτέλους, μετά από 19 χρόνια έγινε πραγματικότητα και στεγάζει πλέον τα όνειρα όλων των «Ενωσιτών».
Αναφέρομαι στους περιμετρικούς πεζοδρόμους, στους αναβαθμούς κ.ο.κ..
Προχωρήσαμε μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας στην κατεδάφιση του κτηρίου επί της οδού Επταλόφου (γνωστό και ως «Στρούγγα»), όπου με τη στήριξη της Περιφέρειας ξεκινάμε εντός του 2023 την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου πολυχώρου–Κ.Α.Π.Η..
Δημιουργήσαμε ένα πανέμορφο πάρκο σκύλων στη Νέα Χαλκηδόνα.
Πιστοποιήσαμε 14 παιδικές χαρές του Δήμου μας.
Πραγματοποιήσαμε ευρείας κλίμακας εργασίες σε αθλητικούς χώρους της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας.
Τον Μάιο του 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αναβαθμισμένου δημοτικού αθλητικού χώρου (με νέο συνθετικό χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς), που βρίσκεται επί των οδών Κιλκίς & Πλαστήρα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Υλοποιήθηκε η δέσμευσή μας για ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου (παρκέ) στο κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο «Απόστολος Κόντος».
Προχωράμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού χώρου (γήπεδο ποδοσφαίρου 9Χ9), για τις ανάγκες των παιδιών της Νέας Χαλκηδόνας, αλλά και της ερασιτεχνικής ομάδας του Χαλκηδονικού, επί των οδών Αχαρνών και Παπαφλέσσα (το κόστος του έργου θα ξεπεράσει τις 70.000 Ευρώ).
Δημιουργία ενός νέου αθλητικού χώρου στο προαύλιο του 3ου Γυμνασίου, επί της οδού Ιασωνίδη, στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ανακατασκευή των γηπέδων αντισφαίρισης (τένις) επί της οδού Ν. Πλαστήρα.
Το σχέδιό μας για τη διετία 2023–2024:
Έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου αναψυκτήριου στη λίμνη του άλσους (νέος Κένταυρος).
Έναρξη εργασιών για τη μετατροπή του πρώην στρατιωτικού εργοστασίου στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» σε πολυχώρο Πολιτισμού.
Έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου πολυχώρου–Κ.Α.Π.Η. στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας (Λ. Δεκελείας & Επταλόφου).
Δημιουργία κλειστού γηπέδου μπάσκετ με αεροϋποστηριζόμενο θόλο, στον αθλητικό χώρο επί της οδού Δωδεκανήσου, στη Νέα Χαλκηδόνα.
Πολιτισμός
Για το 2021 και το 2022 σχεδιάστηκαν και διοργανώθηκαν περισσότερες από 130 ξεχωριστές πολιτιστικές εκδηλώσεις (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, εκδηλώσεις για παιδιά).
Με εξαιρετικούς καλλιτέχνες, με ξεχωριστή και αξιοσημείωτη διαδρομή ο καθένας και η καθεμία από αυτούς. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Στέλιος Διονυσίου, η Ελένη Βιτάλη, η Μαριώ, ο Θάνος Ολύμπιος, ο Βασίλης Πάτσιος, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Ζαχαρίας Καρούνης, μουσικά σχήματα όπως οι ΤΑΚΙΜ, οι «The Swingin cats» κ.ά., βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα και καθήλωσαν το κοινό.
Διευρύναμε τον θεσμό του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη».
Καθιερώσαμε τις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και πολιτισμού με τίτλο: «Μνήμες Μικράς Ασίας».
Θέατρο – Κινηματογράφος – Συναυλίες, που καθιστούν την πόλη μας ως πόλο έλξης για τους κατοίκους όλης της Αττικής.
Αθλητισμός
-Διοργανώσαμε τον 1ο αγώνα ανώμαλου δρόμου στο άλσος μας, προς τιμήν του μεγάλου Γ. Παπαβασιλείου.
-Διοργανώσαμε με εξαιρετική επιτυχία και για πρώτη φορά στον Δήμο μας, στα πλαίσια του αγώνα δρόμου «Γεώργιος Αποστολάκης – γνωρίζοντας τις γειτονιές της πόλης μου», αγώνισμα ημιμαραθωνίου δρόμου 21.1 χλμ.. Ένα δύσκολο εγχείρημα, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
-Συμμετέχουμε και συνδιοργανώνουμε τον αγώνα δρόμου: «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων».
-Επιχορηγούμε και ενισχύουμε τα τοπικά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης μας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.
Ψηφιακές Υπηρεσίες – Ψηφιακός Μετασχηματισμός
-Υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας για δωρεάν «wifi» σύνδεση σε δημόσιους χώρους/πλατείες του Δήμου.
-Προχωρήσαμε στη δημιουργία νέας ιστοσελίδας/portal με ψηφιακές–ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας.
-Έναρξη λειτουργίας πλατφόρμας υποβολής και διαχείρισης αιτημάτων. Παράλληλα, μέσω της εφαρμογής, οι δημότες ενημερώνονται (e-mail, sms, μήνυμα εφαρμογής) για τις ανακοινώσεις, τις εκδηλώσεις, αλλά και τα δρώμενα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας–Νέας Χαλκηδόνας.
-Ψηφιοποιούμε όλες τις υπηρεσίες του κοιμητηρίου, ώστε όλες οι διαδικασίες, το προσεχές διάστημα, να γίνονται ηλεκτρονικά.
Βλέπετε και σήμερα πως στοιχίζονται μαζί μας, μπαίνουν στην ομάδα μας πολλές νέες, πολλοί νέοι συμπολίτες μας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική, που ήδη, οκτώ μήνες πριν τις εκλογές, καταγράφει η παράταξή μας.» και ολοκλήρωσε λέγοντας πως: «Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας είναι άκρως ενθαρρυντικά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε τη δουλειά εντατικά, με μεράκι, με σχέδιο, με συμπολίτες μας και συμπολίτισσές μας που θέλουν και μπορούν. Με όλες και όλους εσάς, που μας εμπιστευτήκατε και μας εμπιστεύεστε.
Για την πόλη μας, για την αγαπημένη μας Νέα Φιλαδέλφεια, για την αγαπημένη μας Νέα Χαλκηδόνα. Συνεχίζουμε. Σας ευχαριστώ και πάλι μέσα από την καρδιά μου!».
Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν κατά σειρά:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κονταρέλλης, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού κ. Μιχάλης Κουτσάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Χρήστος Κοπελούσος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Άλσους κ. Σωτήρης Κοσκολέτος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Τάσος Κωνσταντινίδης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Σπύρος Μπερδέσης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κώστας Μπίγαλης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Ψηφιακής Μετάβασης κ. Αθανάσιος Λέκκας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής και Ψηφιακής Μετάβασης κ. Ηλίας Τάφας και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντισμού κ. Σοφία Αλεφραγκή.
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν και ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης κ. Στράτος Σαραούδας, ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κ. Ευάγγελος Ασλανίδης, καθώς και η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας & Πολιτισμού της Α.Ε.Κ. κ. Χριστίνα Σούκερη–Παπασταμάτη.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, κ. Γιάννης Βούρος, παρουσίασε 11 νέους υποψήφιους του ανεξάρτητου συνδυασμού: «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», που είναι οι κ.κ.: Αρμάδου Ματθίλδη (Ματίλντα), Αρώνη Αθηνά, Κακαγιά Άννα, Κυρλόγλου Κωνσταντίνος, Λιανός Βύρωνας, Μητούσης Χρήστος, Μπακαλγιάννης Νικόλαος, Μπουγά Εύη, Νταϊφάς Χρήστος, Οικονόμου Άκης και Παπακώστας Γιώργος.

Έτσι, οι 54 πρώτοι υποψήφιοι της παράταξης του Δημάρχου κ. Γιάννη Βούρου, «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», είναι οι ακόλουθοι (με αλφαβητική σειρά):
Αντωνόπουλος Ιωάννης (Οικονομολόγος), Αρμάδου Ματθίλδη (Ελεύθερη επαγγελματίας), Αρώνη Αθηνά (πρώην νοσηλεύτρια), Αυγητίδου Ελευθερία (πρώην υπάλληλος Ο.Τ.Ε.), Βεντήρη Λυδία (Νομικός), Βρεττάκου Βάγια (Δημόσιος Υπάλληλος), Γκρίτζαλης Ηλίας (Πρόεδρος Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, πρώην Αντιδήμαρχος, Επιστημονικός Σύμβουλος-Εκπαιδευτής), Δαρσακλή Χαρίκλεια (Σύμβουλος Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, Εκπαιδευτικός ΕΠΑ.Λ.), Ιακωβάκη Μαρία (Βρεφονηπιοκόμος), Ιωαννίδης Νικόλαος (Ηθοποιός, Προπονητής Πολεμικών Τεχνών), Κακαγιά Άννα (Προπονήτρια μπάσκετ, Ελεύθερη Επαγγελματίας), Καμαρίκος Ζαχαρίας (Επιχειρηματίας, πρώην Έφορος Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ.), Καρακούλη Μαρία-Ελένη (Ιδιωτική Υπάλληλος), Καραπάλης Λεωνίδας (Μουσικός Παραγωγός, D.J.), Καρατζένη Χρυσούλα (Ελεύθερη Επαγγελματίας), Κατσαρού Άννα (πρώην Τοπική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας), Κατσιφή Κωνσταντίνα (Ιδιωτική Υπάλληλος), Κεραμιδάς Γεώργιος (Καθηγητής Πληροφορικής, Φυσικός), Κοπελούσος Χρήστος (Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Αντιπρόεδρος Π.Π.Ι.Ε.Δ.), Κοσκολέτος Σωτήριος (Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.-Msc Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ)), Κουντούρη Δέσποινα (πρώην Στέλεχος Πολυεθνικής), Κουρτέσης Οδυσσέας (Οικονομολόγος), Κούσουλα Άννα (Ιδιωτική Υπάλληλος), Κουτσάκης Μιχαήλ (Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Ηλεκτροφωτισμού, πρώην Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, Ελεύθερος Επαγγελματίας), Κριεκούκης Νικόλαος (Σύμβουλος Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας, Μαθηματικός), Κρίκος Αθανάσιος (πρώην Στέλεχος Τραπεζικού Ομίλου), Κυρλόγλου Κωνσταντίνος (Ελεύθερος Επαγγελματίας, απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών), Κωνσταντινίδης Αναστάσιος (Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δικηγόρος), Λάλη Αθανασία (Βοηθός Μικροβιολόγου-Κοσμετολόγος), Λέκκας Αθανάσιος (Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής, Στέλεχος Ε.Ε.Τ.Α.Α.), Λιανός Βύρωνας (Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας), Μητούσης Χρήστος (Σεφ), Μισαηλίδου Σταυρούλα (Ιδιωτική Υπάλληλος), Μπακαλγιάννης Νικόλαος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Μπερδέσης Σπυρίδων (Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοτικής Αστυνομίας, Ελεύθερος Επαγγελματίας), Μπίγαλης Κωνσταντίνος (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Μουσικοσυνθέτης), Μπουγά Εύα (πρώην Στέλεχος υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Νταϊφάς Χρήστος (Απόστρατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας), Ντούρος Χρήστος (Διευθυντικό Στέλεχος Εταιρειών, πρώην Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα ψηφιακής μετάβασης), Οικονόμου Άκης (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Παπακώστας Γεώργιος (Ιδιωτικός Υπάλληλος), Πλάτανος Ελευθέριος (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου), Σαββιδάκη Αγγελική (Ψυχοεκπαιδεύτρια Ειδικής Αγωγής, Σύμβουλος Διατροφής), Σιμιγδαλάς Μιχαήλ (Παλαίμαχος Ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Κ.), Σόγια Κωνσταντίνα (Εκπαιδευτικός), Σουρτζή Αγγελική (Σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, πρώην Ταχυδρομική Υπάλληλος), Τάφας Ηλίας (Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης, πρώην Αντιδήμαρχος, Καθηγητής Πληροφορικής), Τσιδήμας Βασίλειος (Ελεύθερος Επαγγελματίας), Τσίτος Χαράλαμπος (πρώην Ελεύθερος Επαγγελματίας), Τσολακίδης Δημήτριος (Καθηγητής-Γεωπόνος), Φεσσά Αλεξία (Πολιτική Μηχανικός), Χασιώτη Μαρία (Ιδιωτική Υπάλληλος), Χατζηδημητρίου Κυριακή (Διαφημίστρια) και Χριστοφορίδου Αναστασία (Σύμβουλος Επιχειρήσεων).