ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Εντατικοποίηση των δράσεων καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξαιτίας των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Αντιπεριφέρεια Υγείας ενημέρωσε τους κατοίκους για την πιθανή ύπαρξη τις επόμενες ημέρες τοπικά αυξημένου πληθυσμού κουνουπιών. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται εξαιτίας των ασυνήθιστων για την εποχή καιρικών συνθηκών, που χαρακτηρίζονται από την απότομη άνοδο της θερμοκρασίας σε ασυνήθιστα υψηλά για την εποχή επίπεδα, σε συνδυασμό με το ύψος βροχής του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Μολονότι πρόκειται για φαινόμενο, που έχει αποτέλεσμα την όχληση των κατοίκων, ωστόσο, δεν συνδέεται με επιδημιολογικό κίνδυνο και δεν τίθεται θέμα απειλής της δημόσιας υγείας, καθώς ο εν λόγω πληθυσμός κουνουπιών δεν είναι απειλητικός για τη μετάδοση ασθενειών, όπως η ελονοσία ή ο ιός του Δυτικού Νείλου.
Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η εντατικοποίηση των δράσεων του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, που θα περιλαμβάνει τις επόμενες ημέρες ψεκασμούς με τη συνδρομή επιπρόσθετων «drones», αλλά και ελικοπτέρου, το οποίο θα παραμείνει στην περιοχή εκτέλεσης του έργου για την επανάληψη των ψεκασμών, όποτε και όπου απαιτηθεί, και εκτιμάται πως εντός των επόμενων εβδομάδων οι εν λόγω πληθυσμοί κουνουπιών θα βαίνουν διαρκώς μειούμενοι.
Το έργο καταπολέμησης κουνουπιών, που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιεί στον μέγιστο βαθμό σύγχρονα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας, εφαρμόζοντας στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αναγνωρισμένες και διεθνώς βραβευμένες μεθοδολογίες, που άπτονται της καταπολέμησης των κουνουπιών.
Στο πλαίσιο του έργου διενεργούνται περισσότερες από 3.500 δειγματοληψίες προνυμφών κάθε εβδομάδα σε εν δυνάμει εστίες 350.000 στρεμμάτων υγροτόπων, 20.000 στρεμμάτων πλημμυρισμένων εκτάσεων και 2.600 χλμ. καναλιών και ρεμάτων. Η δράση υποστηρίζεται επιστημονικά από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς της χώρας, ενώ την ευθύνη για τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Οι εργασίες πεδίου υλοποιούνται από ομάδα πενήντα επιστημόνων και τεχνικών, που υποστηρίζονται και κατευθύνονται από επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης της αναδόχου εταιρείας, υπό τον έλεγχο και την εποπτεία των Διευθύνσεων Υγείας των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων. Για τις εφαρμογές χρησιμοποιείται εξειδικευμένος εξοπλισμός, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δεκαέξι ψεκαστικά οχήματα, έξι Σμη.Ε.Α. (drones), ελικόπτερο και αμφίβιο όχημα. Οι ψεκασμοί αναμένεται να συνεχιστούν καθημερινά μέχρι τον Νοέμβριο.
Για θέματα όχλησης και προστασίας από τα κουνούπια, το κοινό μπορεί να απευθύνεται από σταθερό τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί ο ανάδοχος του έργου, στον αριθμό: 800-11-244-24 (χωρίς χρέωση), από Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατά τις ώρες 8:00 π.μ.-4:00 μ.μ..
Σε κάθε περίπτωση κρίνεται απαραίτητη η λήψη τόσο προληπτικών μέτρων από τους πολίτες, ώστε να μην δημιουργούνται εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε ιδιωτικούς χώρους, όσο και ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια.