ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» | Σχόλια για την παιδική χαρά του Παναιτωλίου

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας, σύμφωνα με την οποία η σημερινή Δημοτική Αρχή δεσμεύεται για την αποκατάσταση της παιδικής χαράς στον εξωτερικό χώρο του Παναιτωλίου, στην Αλσούπολη, η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»:

Οι κάτοικοι της Αλσούπολης ξεσηκώθηκαν και έδωσαν δυναμικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27 Μαρτίου.
Αφορμή ήταν το ξήλωμα των οργάνων για παιδιά και η διάλυση της παιδικής χαράς από τη Δημοτική Αρχή.
Οι αιτιολογίες ήταν πως η παιδική χαρά της πλατείας:
•δεν είχε κατάλληλο δάπεδο,
•δεν είχε περίφραξη,
•βρίσκεται δίπλα σε δέντρα!
Ούτε λίγο ούτε πολύ, η Δημοτική Αρχή μας πληροφόρησε ότι τα δέντρα (πεύκα) στο Παναιτώλιο είναι «τοξικά», (χρησιμοποιήθηκε αυτή ακριβώς η λέξη) επικίνδυνα για τα παιδιά, και άρα ξηλώθηκε όλη η παιδική χαρά.
Μας πληροφόρησε, δηλαδή, ότι καμία παιδική χαρά δεν πρέπει να βρίσκεται δίπλα σε δέντρα, όπως και ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να επισκέπτεται οποιαδήποτε πλατεία βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα!
Όμως, η αλήθεια βρίσκεται κάπου αλλού.
Η Δημοτική Αρχή έχει δείξει δείγματα, που οδηγούν σε πρόθεση χρήσης του Παναιτωλίου ως κλειστό εκθεσιακό χώρο σε όποιον ιδιώτη δύναται να πληρώσει το κατάλληλο αντίτιμο.
Οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση σταμάτησε από τη δυναμική παρουσία των κατοίκων της Αλσούπολης, καθώς πίεσαν τη Δημοτική Αρχή να ψηφίσει την παρακάτω ΑΠΟΦΑΣΗ, που διαμόρφωσαν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης:
•Θα αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία της παιδικής χαράς στην Πλατεία του Παναιτωλίου, σύμφωνα με τις νόμιμες πιστοποιήσεις και διαδικασίες,
•ότι ο χώρος του Παναιτωλίου είναι δημόσιος χώρος και δεν νοείται εμπορική χρήση του.
Είναι σημαντικό να τονιστεί η στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος, για δύο και πλέον ώρες, δεν δεχόταν να ψηφιστεί το κείμενο των παρατάξεων ως ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός που θα δεσμεύει τη Δημοτική Αρχή να το ακολουθήσει, αλλά επέμενε να το προωθεί ως ΨΗΦΙΣΜΑ, όπου απλά θα εξέφραζε διάθεση, χωρίς να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Η στρατηγική της Δημοτικής Αρχής, η οποία συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δεν παραδέχεται λάθη και παραλείψεις, δημιούργησε εντάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται για να προστατεύσουμε τον κορυφαίο θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Η Δημοτική Αρχή αγνοεί συστηματικά τις ανάγκες και επιθυμίες των κατοίκων της πόλης, συμπεριφέρεται αλαζονικά, παίρνει αποφάσεις μόνη της, χωρίς διαβούλευση, απαξιώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και καταστρέφοντας κεκτημένα των δημοτών.