ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτική εκδήλωση στην Κατερίνη για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας

Στο Δημαρχείο Κατερίνης, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης/Αντιδημαρχία Δόμησης ενημερωτική εκδήλωση για το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο παραλιακών περιοχών της Πιερίας, σε συνεργασία με το ανάδοχο σχήμα οικονομικών φορέων, στους οποίους έχει ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) παραλιακών περιοχών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας: Δήμος Δίου-Ολύμπου (Δ.Ε. Δίου, Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου) – Δήμος Κατερίνης (Δ.Ε. Παραλίας, Κορινού, Κατερίνης) – Δήμος Πύδνας- Κολινδρού (Δ.Ε. Αιγινίου, Πύδνας, Μεθώνης).

Την ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Διοικήσεων των Δήμων της Πιερίας, εμπλεκομένων υπηρεσιών, φορέων και συλλόγων του τόπου, συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δήμου Κατερίνης κ. Παναγιώτης Ιορδανίδης και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ. Σταύρος Κοκολάκης.
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Δήμου Κατερίνης κ. Παναγιώτης Ιορδανίδης χαρακτήρισε το Ε.Π.Σ. ως: «Καθοριστικό εργαλείο για τους Δήμους της Πιερίας, που μπορεί να αναδείξει τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας.», εξέφρασε ευχαριστίες προς τους συμμετέχοντες για την ανταπόκρισή τους και ακόμη ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Σκοπός είναι η επίτευξη του βέλτιστου δυνατού πολεοδομικού σχεδιασμού για την περιοχή μας. Βούληση του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, είναι όλα τα σημαντικά θέματα, που απασχολούν τον τόπο, να τίθενται σε διαβούλευση και να συναποφασίζονται με δημότες και φορείς.».

Επιπλέον, όπως διευκρινίστηκε στη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης, με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο επιδιώκεται ένα σύνολο πολεοδομικών ρυθμίσεων, όπως, π.χ.: η θέσπιση των χρήσεων γης, των όρων και περιορισμών δόμησης, ο καθορισμός περιοχών προστασίας, ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, ειδικών αστικών κινήτρων, Ζωνών Υποδοχής Συντελεστών Δόμησης, η καταγραφή του υπάρχοντος οδικού δικτύου για τη δυνατότητα αναγνώρισης των οδών αυτών, η οριοθέτηση ρεμάτων, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών κ.ά..

Ακόμη, τονίστηκε πως το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η διασύνδεση και των τριών δήμων, θα είναι άμεσα εφαρμοστέο, ενώ τα όρια των περιοχών θα αποτυπώνονται σε χάρτες με συντεταγμένες. Παράλληλα, έγινε αναφορά στο διάγραμμα ροής και στην εκπόνηση και διαδικασία έγκρισης της μελέτης του, και, όπως τονίστηκε, εκτιμάται πως έως το Πάσχα θα κατατεθούν οι προτάσεις των φορέων, ενώ τον Ιούλιο θα παραδοθεί η μελέτη και θα υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.
Στο πλαίσιο εκπόνησης της παραπάνω μελέτης, σε πρώτη φάση έχει ξεκινήσει από το ανάδοχο σχήμα, μεταξύ άλλων, η αποστολή εγγράφων, με τα οποία ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και άλλων φορέων του τόπου τα απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει να γίνει η καταγραφή.