ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειο Αιγαίο Κατοικίδια Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση του Δήμου Μυτιλήνης για την πρόληψη δημιουργίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στο Παλαιό Δημαρχείο ενημέρωση από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, σχετικά με τις έως τώρα δράσεις, αλλά και τις μελλοντικές κινήσεις του Δήμου Μυτιλήνης, για την πρόληψη δημιουργίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης του Δήμου Μυτιλήνης κ. Γεωργία Μπλέτσα, ο Υπεύθυνος Προγράμματος της Φιλοζωικής Οργάνωσης  «Zero Stray Pawject» (οργάνωση η οποία θα επιδοτήσει την ηλεκτρονική σήμανση (microchip) σε έναν μεγάλο αριθμό δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, σκύλων και γατών) κ. Σπύρος Ρωμάνος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αντώνης Αληγιάννης και ο Υποπλοίαρχος της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Στέφανος Λυραντωνάκης, με τους οποίους θα υπάρχει άμεση συνεργασία, κυρίως για εντατικούς ελέγχους δεσποζόμενων ζώων, που θα αφορούν στη σωστή μέριμνα εκ μέρους των ιδιοκτητών τους.

Ο Δήμος Μυτιλήνης για το έτος 2023 έχει εξασφαλίσει τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς διαθέτοντας τις κάτωθι πιστώσεις:

  • Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών (34.969,55 € και 56.420 €).
  • Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς (34.190,32 €).
  • Περισυλλογή και Αποτέφρωση νεκρών Ζώων (9.999,29 €).
  • Προμήθεια Τροφής για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου (9.985,95 € και 17.023,50 €).
  • Προμήθεια εμβολίων και λοιπών φαρμακευτικών ουσιών για τις ανάγκες αδέσποτων ζώων συντροφιάς (15.292,70 €).

Επίσης, έχει προετοιμστεί και είναι σε διαδικασία διαγωνισμού μεγάλη μελέτη Διαχείρισης Ζώων Συντροφιάς για το έτος 2024, ποσού 193.440 €, ώστε να εξασφαλιστεί η συνεχής μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου (σκύλοι, γάτες).

Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν υιοθετηθεί τους τελευταίους μήνες περισσότερα από 100 ζώα (σκύλοι/γάτες), τα οποία ήταν καταδικασμένα να ζουν στον δρόμο και τώρα βρίσκονται σε υπεύθυνα χέρια.

Επιπλέον, στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Μυτιλήνης για την πρόληψη δημιουργίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, δρομολογήθηκε συνεργασία με τη φιλοζωική οργάνωση «Zero Stray Pawject», για την υλοποίηση προγράμματος επιδότησης της ηλεκτρονικής σήμανσης (microchip) σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.

Η «Zero Stray Pawject», επιδοτεί την ηλεκτρονική σήμανση (microchip) για συνολικά 1.000 δεσποζόμενα ζώα (σκύλοι και γάτες) και υλοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Μυτιλήνης.

Όλοι οι δημότες μπορούν να απευθυνθούν στα κτηνιατρεία, που αναφέρονται στην παρακάτω λίστα, για να προγραμματίσουν την τοποθέτηση microchip στο κατοικίδιό τους.

Το κόστος συμμετοχής των κηδεμόνων ανέρχεται στα 5 ευρώ ανά ζώο, το οποίο καταβάλλεται απευθείας στον κτηνίατρο, ενώ για ιδιοκτήτες που είναι άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, διατηρούν μονογονεϊκές οικογένειες ή διαβούν με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, πραγματοποιείται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, δηλαδή με μηδενικό κόστος συμμετοχής από τον κηδεμόνα.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τη συμπλήρωση των 1000 δεσποζόμενων σκύλων και γατών ή μέχρι τέλους του 2023.

Επίσης, υπενθυμίζουμε πως η ηλεκτρονική σήμανση (microchip) είναι υποχρεωτική από το 2012.  Σύμφωνα με τον νόμο 4830/2021, σε περίπτωση εντοπισμού μη σημασμένου ζώου από την ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό ή τον Δήμο επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ. Μόνο αν ο σκύλος/η γάτα μας διαθέτει καταχωρημένο microchip αποδεικνύεται ότι όντως μας ανήκει, ιδίως σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΑ:

Μπουχλής ΝικόλαοςΓήπεδο Μυτιλήνης22510 22545
Γανέλλης ΦώτιοςΚανάρη Κων/νου 4, Μυτιλήνη22511 81098
Τουρβαλή ΜυρσίνηΒουρνάζων 17, Μυτιλήνη, 81132, ΛΕΣΒΟΥ22510 28838
Πέρρου ΜαρίαΣκόπελος, Παππάδος22510 84250
Παλαιολόγος ΓεώργιοςΕρεσσού 13, Μυτιλήνη,22510 28250
Πρότυπο Κτηνιατρείο ΛέσβουΠ. Βοστάνη 6, Μυτιλήνη22510 46488