ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 4 Δεκεμβρίου 2023
Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μετά από την ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. 2021-2027 συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κοζάνης, έπειτα από την ένταξη της πράξης: «Συνέχιση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κοζάνης» στο πρόγραμμα: «Δυτική Μακεδονία 2011-2027», χρηματοδοτούμενου ύψους 402.655,21 ευρώ.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Περικλής Λιανός: «Αυτό που θα ήθελα από έναν καινούργιο κόσμο είναι να υπάρχει περισσότερος σεβασμός.».

Είναι ένας κατά κοινή ομολογία αξιολογότατος ηθοποιός, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, αλλά και στους συναδέλφους του. Φέτος, πρωταγωνιστεί σε τρεις ιδιαίτερα απαιτητικές παραστάσεις. Ο κ. Περικλής Λιανός γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Κατόπιν, εισήχθη στη Δραματική Σχολή (14/11) και την ίδια χρονιά πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών (23/11 βγήκαν τα αποτελέσματα), από όπου πήρε το πτυχίο του, έκανε την απαιτούμενη άσκηση, εγγράφηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο και παρέμεινε στην ενεργή δικηγορία για μία, περίπου, εξαετία, εργαζόμενος παράλληλα και ως ηθοποιός, καθώς άρχισε να δουλεύει από πολύ νωρίς, ήδη από την περίοδο που σπούδαζε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, κάνοντας θέατρο και τηλεόραση. Τελικά, όμως, αφοσιώθηκε στη Δραματική Τέχνη, την οποία ασκεί με υποδειγματική συνέπεια, αγάπη και επαγγελματισμό.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρική Μακεδονία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση μαθητών για άτομα με αναπηρίες στην Κατερίνη

Με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος εξοικείωσης με την αναπηρία και στοχεύοντας στην ενημέρωση και επαφή των μαθητών-μαθητριών για την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες, το αδειοδοτούμενο από το υπουργείο Παιδείας Πρόγραμμα: «Δες τη Ζωή Με Άλλα Μάτια», θα υλοποιηθεί για δεύτερη φορά στην Κατερίνη.

Σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 και τη Δευτέρα 20/2, με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης (ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ.), με τη σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, η ομάδα της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια» θα επισκεφτεί το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στη συνεδριακή αίθουσα του οποίου περισσότερα από 1.400 παιδιά και εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χρήση του λευκού μπαστουνιού, τις τεχνικές συνοδείας ατόμων με οπτική αναπηρία, τη γραφή Braille, τη χρησιμότητα των νέων τεχνολογιών στη ζωή των τυφλών, αλλά και για τη σημασία των σκύλων οδηγών στην αυτόνομη καθημερινότητα των ατόμων αυτών.
Και τις δύο ημέρες διεξαγωγής αυτής της χρήσιμης ενημερωτικής προσπάθειας, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να αποκτήσουν βιωματικές εμπειρίες μπαίνοντας στον ρόλο ενός τυφλού ατόμου, αλλά και του συνοδού αυτού, σύμφωνα με τις τεχνικές συνοδείας, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαδρομές με σκύλο οδηγό τυφλών και να αλληλεπιδράσουν σχετικά.
Επίσης, ο τυφλός δικηγόρος, μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, και η φιλόλογος, χειρίστρια σκύλου οδηγού και «motivational speaker» της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια», κ. Τζουλιάνα Μπούσι, μέσα από διαδικασίες ελεύθερου διαλόγου θα λύσουν τις όποιες απορίες υπάρξουν και θα βοηθήσουν τη σχολική κοινότητα της Κατερίνης να πλησιάσει περισσότερο τις έννοιες της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας.

Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί επίσκεψη από τους κ.κ. Αυγουλά και Μπούσι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α.) της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ και στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης».
Παράλληλα, ο κ. Αυγουλάς, με την ιδιότητά του ως μέλους της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κ.Ε.Δ.Ε., θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμο, ενώ με την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. έχει προγραμματίσει συνάντηση με τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως η Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια», ιδρύθηκε το 2018 από μία ομάδα ανάπηρων νέων, με απώτερο σκοπό να διεκδικήσουν ενεργά συμπερίληψη και προσβασιμότητα. Υλοποιήθηκε ως συνέχεια του πλήρως προσβάσιμου, ειδησεογραφικού «portal»: «meallamatia.gr», με όραμα την εξάλειψη της υποεκπροσώπησης των ανάπηρων ατόμων στη δημόσια σφαίρα.
Υλοποιεί την καμπάνια #SpeakUp, με πρωταγωνιστές ανάπηρα άτομα σε σύντομα βίντεο, η οποία συγκεντρώνει πάνω από 10 εκατομμύρια προβολές. Τα τελευταία δύο χρόνια σχεδίασε και συντόνισε περισσότερα από 90 «custom made training» και «consulting» προγράμματα για εταιρείες, φορείς και Δήμους, εκπαιδεύοντας πάνω από 8.200 εργοδότες, εργαζόμενους και εργαζόμενες σχετικά με την αναπηρία, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 έχει υλοποιήσει δωρεάν 370 εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολικό πλαίσιο, στα οποία συμμετείχαν 28.800 μαθητές και μαθήτριες.