ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δυτικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενεργοποιήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας του Δήμου Ιλίου

Την πρώτη τους συνάντηση είχαν τα έντεκα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας Ιλίου, ενός οργάνου με συμβουλευτικό, ενημερωτικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, χαιρετίστηκε η πρωτοβουλία του Δήμου για την ίδρυση και λειτουργία του, ενώ κοινή ήταν η διαπίστωση ότι μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση σε τοπικό επίπεδο, καθώς σε συνέργεια με ειδικούς επιστήμονες και φορείς δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου εναλλακτικού σχεδίου με βασικό άξονα την πρόληψη αντί για την καταστολή.

Παράλληλα, τα μέλη του Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα σημεία όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα με τη συγκέντρωση ομάδων ανηλίκων και για τις παρεμβάσεις που γίνονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, με απώτερο στόχο τον πυρήνα του προβλήματος, που είναι η οικογένεια, καθώς και για το επερχόμενο ταξίδι στελεχών του Δήμου Ιλίου στον Δήμο της Ουψάλα, για ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας. Τέλος, συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία των μελών, ώστε στην επόμενη συνάντηση να παρουσιαστούν συγκεκριμένες προτάσεις δράσεων.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, χαρακτήρισε το πρόβλημα ως πανευρωπαϊκό, το οποίο διογκώθηκε λόγω του εγκλεισμού από την πανδημία, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προτάσεις που κατατέθηκαν και δήλωσε πεπεισμένος ότι το Τοπικό Συμβούλιο θα εισφέρει ουσιαστική δουλειά στο επίπεδο ανάπτυξης εναλλακτικών μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, επισημαίνοντας πως. «Το ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ.Ι. αποτελεί μέρος ενός συνολικού στρατηγικού σχεδίου που εκπονούμε, με σαφή στόχο να εργαστούμε όλοι μαζί οι φορείς προς την κατεύθυνση της πρόληψης, της συνεργασίας, της ευαισθητοποίησης και, εν τέλει, της αντιμετώπισης του προβλήματος στην κοινωνία και τα παιδιά μας. Είμαι βέβαιος ότι θα βρεθεί κοινός δρόμος στις ενέργειές μας και αισιόδοξος ότι θα επανέλθουμε και πάλι στην κανονικότητα.».