ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Θεσσαλονίκη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 ο Δήμος Θέρμης

Στο 2ο στάδιο αξιολόγησης για την ανακήρυξη του δήμου, που θα λάβει τον τιμητικό τίτλο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, πέρασε ο Δήμος Θέρμης. Υποψήφιοι για τον ίδιο τίτλο ήταν αρχικά επτά δήμοι. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου σταδίου των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπή Ανακήρυξης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, πέρασαν στο επόμενο στάδιο πέντε δήμοι.

Πρόκειται, με αλφαβητική σειρά για τους δήμους: Θέρμης, Κομοτηνής, Λαρισαίων, Νεάπολης Συκεών και Ορεστιάδας, ενώ αποκλείστηκαν οι δήμοι: Αγίου Νικολάου Λασιθίου και Ωραιοκάστρου. Η τελική αξιολόγηση από την Επιτροπή Ανακήρυξης της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας θα ολοκληρωθεί με εισήγηση προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα και ο Δήμος–Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024, θα ανακοινωθεί στο πλαίσιο Τελετής Ανακήρυξης, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.
Η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024 είναι μία νέα πρωτοβουλία θεσμοθέτησης τιμητικού τίτλου, που απονέμεται σε έναν δήμο της χώρας, και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας. Στοχεύει στη δημιουργία πόλεων φιλικών και εναρμονισμένων με τις ανάγκες των νέων, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η νεολαία θα συμμετέχει σε συζητήσεις και δράσεις, που αφορούν στο περιβάλλον, στην κοινωνική ένταξη και συνοχή, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην αστική ανάπτυξη, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ψυχική υγεία, στην αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και διαφάνεια.
Στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της 1ης Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024, ο Δήμος Θέρμης κατέθεσε ένα πλήρες πολυσέλιδο σχέδιο με στόχους και δράσεις σε διάφορους τομείς, που αφορούν στη νεολαία. Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Θέρμης, από κοινού με το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας κ. Στέλιου Αποστόλου, ετοίμασαν τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του 2024, που συνόδευσε την αίτηση, η οποία υποβλήθηκε στις 7 Ιουλίου, προκειμένου ο Δήμος Θέρμης να ανακηρυχθεί 1η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024.
ΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Στο προτεινόμενο πρόγραμμα λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, οι στρατηγικοί στόχοι για την απασχόληση των νέων, η εθνική στρατηγική για τον αθλητισμό και το εθνικό σχέδιο δράσης για την ισότητα των φύλων. Βασιζόμενοι στους 11 Ευρωπαϊκούς Στόχους για τη Νεολαία και στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία δημιουργήθηκαν 12 θεματικές ενότητες (1 για κάθε μήνα).
Ενδεικτικά, μερικές από τις θεματικές που επιλέχθηκαν είναι: «Συμμετοχή και Συν-απόφαση», «Νεανική Επιχειρηματικότητα και η Ποιοτική Απασχόληση για όλους», «Παιδεία, Δια Βίου Μάθηση και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», «Συμμετοχή Νέων στα κοινά και Σύνδεση με την Ε.Ε.», «Κλιματική Αλλαγή, Προώθηση της αγροτικής νεολαίας και Βιώσιμη Πράσινη Ευρώπη», «Αθλητισμός, Πολιτισμός και Τεχνολογία», «Ψυχική υγεία και ευημερία» και «Δημοκρατία, Ισότητα φύλων και Κοινωνική Συμπερίληψη».
Το μεγάλο πλεονέκτημα του Δήμου Θέρμης είναι το πολυεπίπεδο και έμπρακτο ενδιαφέρον, που έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια για τη συμμετοχή των νέων στα «κοινά», κινητοποιώντας μεγάλο μέρος της νεολαίας στο πλαίσιο των ποικίλων δράσεών του.
Στην προσπάθεια του Δήμου Θέρμης συμπράττουν και άλλοι 18 φορείς, οι οποίοι είναι: Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης, Ανατολική Α.Ε., Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ΝΟΗΣΙΣ, Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Ολυμπιακό Μουσείο, Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ΜΑΜΑΓΑΙΑ, ΙΠΠΟΣ Ι.Κ.Ε., Εργαστήρι Χωρίς Σύνορα, WOMAN ON TOP, Δ-Ι.Ε.Κ. Θέρμης, HYATT, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης και ACTION AID HELLAS, ενώ χορηγός είναι η ΚΥΑΝΑ.