ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κατοικίδια Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη επιχείρηση ανίχνευσης φολών στην περιοχή Άνω Νεάπολης του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Συντονισμένη επιχείρηση ανίχνευσης φολών πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Άνω Νεάπολης μετά από τη θανάτωση δεσποζόμενου ζώου από κάψουλα υδροκυανίου σε παραφίνη στις αρχές Ιουνίου. Η Δημοτική Αρχή είχε καταγγείλει το περιστατικό στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, από τον οποίο και διατάχθηκε επείγουσα έρευνα.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Δημοσθένη Σταματάτο και τον Εξουσιοδοτημένο Δημοτικό Σύμβουλο Ευζωίας και μέριμνας δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων κ. Παναγιώτη Μπαξεβανάκη, προσκάλεσαν ειδικά κλιμάκια, προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στην περιοχή του όρους Αιγάλεω. Στην επιχείρηση, η οποία διήρκησε 4 ώρες, πήραν μέρος οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Ελλάδος και Πειραιά, η Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, το Δασαρχείο Πειραιά και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά.
Επίσης, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, κ. Κωνσταντινος Μαραγκάκης, επισήμανε πως: «Η συντονισμένη επιχείρηση ανίχνευσης φολών στην περιοχή της Άνω Νεάπολης, στο όρος Αιγάλεω, στοχεύει στον εντοπισμό και στην απομάκρυνση αυτών των επικίνδυνων ουσιών. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες και να τονίσω ότι προγραμματίζουμε παρόμοιες δράσεις σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό την πρόληψη απωλειών και τη διασφάλιση προστασίας των ζώων. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά, Αντιπρόεδρο Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γιανναρά Ηλία, τον Πρόεδρο της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γραμματσούλια Παναγιώτη, τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ελλάδος κ. Αραμπατζή Γιώργο, τον κ. Λιάτσο Κωνσταντίνο από το Δασαρχείο Πειραιά και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, που μαζί με τα εκπαιδευμένα σκυλιά ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας.».