ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Δικαιοσύνη Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων για την παραμονή του Πρωτοδικείου στη Λιβαδειά

Στο πλαίσιο των ενεργειών, που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Λεβαδέων και ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης, σε σχέση με το θέμα του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, έκτακτη διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο τη διασφάλιση της παραμονής της έδρας του Πρωτοδικείου στη Λιβαδειά.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε η διαφωνία με τις προθέσεις υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς στο πλαίσιο της δρομολογούμενης αναμόρφωσης του Δικαστικού Χάρτη της χώρας, που προτείνει η Παγκόσμια Τράπεζα.
Επισημάνθηκε η ανάγκη να παραμείνουν και τα δύο Πρωτοδικεία Λιβαδειάς και Θήβας, τα οποία, μάλιστα, υπάγονται και σε διαφορετικά Εφετεία, σε Λαμία και Χαλκίδα, αντίστοιχα, ενώ, παράλληλα, τονίστηκε πως σε περίπτωση που τελικά ληφθεί απόφαση για διατήρηση ενός Πρωτοδικείου στη Βοιωτία, αυτό που πρέπει να παραμείνει είναι το Πρωτοδικείο της πρωτεύουσας του νομού, στη Λιβαδειά.

Παράλληλα, από την πλευρά του Δημάρχου Λεβαδέων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης των ανώτερων κυβερνητικών και θεσμικών παραγόντων, που θα συμμετάσχουν στη λήψη της τελικής απόφασης.
Επίσης, για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 έχει οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τον υπουργό κ. Γιώργο Φλωρίδη, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λεβαδέων, Ορχομενού, Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας και Αλιάρτου-Θεσπιέων, καθώς και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς κ. Βασίλη Δαλαμάγκα.
Ακόμη, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Δημήτρης Καραμάνης, δήλωσε εμφατικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ότι είναι αυτονόητη η παραμονή του Πρωτοδικείου στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θεωρείται αναγκαία και χρήσιμη και η παραμονή του Πρωτοδικείου της Θήβας,