ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 24 Απριλίου 2024
Auto-Moto Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, στο 1ο Regularity Sprint, που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.
Ελληνική Οικονομία Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Κύπρου «Travel Expo Cyprus 2024»

Πρόκειται για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που διεξάγεται στην Κύπρο, με περισσότερους από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο και φιλοξενεί εκθέτες από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Ελλάδα επισκέπτονται πάνω από 650.000 Κύπριοι και ως εκ τούτου η Κύπρος αποτελεί μια αγορά στόχο για την Περιφέρεια μας.
Άλλα Αθλήματα Νότιο Αιγαίο Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στη Ρόδο βρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης και προώθησης, αλλά και την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Αθλήματος της Τοξοβολίας, βρέθηκαν στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας κ. Αθανάσιος Ρέρρας και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής κ. Αλέξανδρος Νασούλας, οι οποίοι παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Ρόδου.

Νέες επιτυχίες για τον Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024

Με επτά αθλητές συμμετείχε ο Α.Σ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΟΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΓΟΥΣΟΥ-ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γήπεδο «Γ. Στεφανόπουλος», στην Αθήνα, και επέστρεψε στην έδρα του με πέντε χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, καθώς και μια τέταρτη θέση.

Πασχαλινό τραπέζι για όλους από τον Δήμο Σκύδρας

Ο Δήμος Σκύδρας, αναγνωρίζοντας την οφειλή όλων να στηρίζουνε και να βοηθάνε τα πάσχοντα και ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όχι με τη μορφή οίκτου και ελεημοσύνης, αλλά ως ένα βοήθημα για να μπορέσουν να σταθούν με αξιοπρέπεια στη ζωή, συνεχίζει και φέτος τη δράση: «Πασχαλινό τραπέζι για όλους», ώστε, αφού συγκεντρωθούν τρόφιμα, να μοιραστούν στους πολίτες που τα χρειάζονται.

Πετυχημένο το ομαδικό εργαστήριο του Κέντρου Κοινότητας Νάουσας

Τα άτομα, που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το πώς να διαμορφώσουν ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας αλλά και απαντήσεις σε ερωτήματα, που τέθηκαν σε εργασιακά θέματα. Επίσης, το Κέντρο Κοινότητας Νάουσας εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την κ. Θωμαή Δημητριάδου για...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Δυτικός Τομέας Κατοικίδια Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Έκτακτη αναστολή του προγράμματος «στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» στον Δήμο Πετρούπολης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πετρούπολης, ο Δήμος βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει προς τους δημότες του πως για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (πιθανότατα αρκετών μηνών), δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα αιτήματα των δημοτών του για στειρώσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς, όπως τα εξυπηρετούσε έως τώρα.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη προέκυψε λόγω της κατεπείγουσας επιτακτικής ανάγκης της υποχρεωτικής εκτέλεσης Εισαγγελικών παραγγελιών, όπου σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να συλλεχθούν και να τους παρασχεθεί η προβλεπόμενη από τον Ν.4830/21 ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-εμβολιασμός και ηλεκτρονική ταυτοποίηση, καθώς και να φιλοξενηθούν μέχρι να δοθούν σε αναδόχους, ή να υιοθετηθούν, ή αποδεσμευτούν με Εισαγγελική εντολή, υπεράριθμος, για τις δυνατότητες του συνεργαζόμενου ενδιαιτήματος της Ε.Φ.Ε. (Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία), πληθυσμός ζώων, που εντοπίστηκαν σε κατοικίες μετά από έρευνα της Αστυνομίας.
Πρόκειται για αριθμό άνω των 50 σκύλων και άνω των 90 γατών, όπου καμία κτηνιατρική μονάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, ακόμη και εάν ο Δήμος μπορούσε να ανταποκριθεί στο τεράστιο κόστος που προκύπτει.
Ακόμη, επισημαίνουμε πως κάθε ζώο που περισυλλέγεται για πρώτη φορά έχει το αρχικό υποχρεωτικό κόστος νομοθετημένης περίθαλψης, το οποίο κατόπιν προσαυξάνεται με το κόστος ημερήσιας φιλοξενίας. Από τα παραπάνω προκύπτει ένα υπέρογκο κόστος για τον Δήμο, από τα ίδια έσοδά του.
Οι προαναφερθείσες υποχρεώσεις του Δήμου Πετρούπολης, σύμφωνα με τους αρμόδιους, είναι πρωτόγνωρες για τα δεδομένα της Ελλάδας, και διευκρινίζεται πως ο Δήμος Πετρούπολης θα κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, προκειμένου να διεκδικήσει τη ζημία που θα υποστεί, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.
Τέλος, από την κατεπείγουσα αναστολή παροχής στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα από τα αιτήματα των δημοτών, εξαιρούνται τραυματισμοί ζώων, που απειλείται η ζωή τους, ανάγκη στην οποία θα ανταποκρίνεται το ενδιαίτημα της Ε.Φ.Ε., όπως δεσμεύτηκε.