ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Αττική Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκστρατεία ενημέρωσης του Δήμου Ωρωπού για την αποκομιδή των κηπαίων και των ογκωδών

Με την ευκαιρία της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου 2023, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού αρχίζει νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την αποκομιδή των κηπαίων απορριμμάτων και των ογκωδών αντικειμένων.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι απαραίτητη η συστράτευση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών. Η συνεργασία τους με την Υπηρεσία Καθαριότητας, η γνώση τους σχετικά με τον διαχωρισμό των οικιακών απορριμμάτων, των κηπαίων και ογκωδών προϊόντων, καθώς και των όσων προβλέπονται από τον νόμο και τους κανονισμούς, κρίνονται προϋποθέσεις απαραίτητες και επιβεβλημένες για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
ΚΗΠΑΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
-Τα κηπαία, είναι τα φύλλα, τα ξερά άνθη, τα υπολείμματα καθαρισμού κήπων από γκαζόν κ.λπ.. Όλα τοποθετούνται πάντα μέσα σε σακούλες (δεμένες), δίπλα στον κάδο απορριμμάτων.
-Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδέματα, συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα, δεμένα για την εύκολη φόρτωσή τους.
-Πέτρες, χώματα, γλάστρες, οικοδομικά υλικά κ.λπ. δεν αναμειγνύονται με τα κηπαία απορρίμματα και απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους δημότες.
-Η αποκομιδή των κηπαίων γίνεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση από τον Δήμο Ωρωπού.
ΟΓΚΩΔΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ
-Τα ογκώδη απορρίμματα είναι στρώματα, έπιπλα και λοιπά αντικείμενα.
-Τα ογκώδη δεν αναμειγνύονται με τα κηπαία απορρίμματα.
-Η υπηρεσία Καθαριότητας δεν συλλέγει απόβλητα οικοδομικά υλικά.
-Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνουν τον Δήμο για το πότε προγραμματίζουν να κλαδέψουμε. Πρώτα κλείνουν ραντεβού με την Υπηρεσία Καθαριότητας και στη συνέχεια συστήνουν στους κηπουρούς να βγάλουν τα κηπαία μια ημέρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή τους.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΡΙΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΟΥΜΕ:
Καλούμε στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας Καθαριότητας: 22950-32797 & 22953-20409.