ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Διεθνής Οικονομία Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπρόσωποι Ε.Ε. και Ο.Ο.Σ.Α. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση προγράμματος αυτονομίας στις ορυκτές πρώτες ύλες

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λαμβάνει χρηματοδότηση απευθείας από τη Γενική Διεύθυνση Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση του προγράμματος: «TSI2023-Ενίσχυση των περιφερειακών οικοσυστημάτων εξόρυξης της Ε.Ε. για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης και τον ασφαλή εφοδιασμό ορυκτών πρώτων υλών».

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλες 9 ευρωπαϊκές Περιφέρειες από 4 χώρες (Φινλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία), με στόχο την αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορυκτές πρώτες ύλες, με έμφαση στην πράσινη μετάβαση και στη βελτίωση της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών.
Για την υλοποίηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήσεις εργασίας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στην Αθήνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ο.Ο.Σ.Α., του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Δελφών, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Τμήμα Λαμίας), του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Ψαχνών), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καθώς και συνδικαλιστικών φορέων και επιχειρήσεων.
Ειδικότερα, εκ μέρους του ΥΠ.ΕΝ. συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, εκ μέρους της Ε.Ε. οι κ.κ. Ζήνα Τσικαλάκη και Ιωάννης Χατζηγιάννης, εκ μέρους του Ο.Ο.Σ.Α. οι κ.κ. Andres Sanabria και Bridget Donovan, εκ μέρους των Ισπανών εταίρων ο κ. Manuel Vazquez, εκ μέρους των Φινλανδών εταίρων η Dr. Leena Suopajarvi και εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργος Δελμούζος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Χρήστος Μούτσιος, η Ειδική Συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Ρούλα Κεχρή και ο υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Σωκράτης Μπούτσης.
Επίσης, οι συναντήσεις εργασίες έδωσαν την ευκαιρία να καταγραφούν και να ληφθούν υπόψη προτεραιότητες και απόψεις, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση του ρόλου του τομέα εξόρυξης και ορυκτών πρώτων υλών και στην πράσινη ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.
Ακόμη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, δήλωσε σχετικά πως: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει αναπτύξει δραστηριότητες και πολυμερείς συνεργασίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, οι οποίες στηρίζουν την αναπτυξιακή της προοπτική. Παράλληλα, μας δίνουν τη δυνατότητα διεκδίκησης επιπλέον ευρωπαϊκών πόρων.» και ακόμη συμπλήρωσε πως: «Ενδεικτική είναι η χρηματοδότησή μας για την υλοποίηση του προγράμματος, που αποσκοπεί στην αυτονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις ορυκτές πρώτες ύλες. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο πρόγραμμα υπογραμμίζει την ικανότητά της να εδραιώνεται ολοένα και περισσότερο στο ευρωπαϊκό στερέωμα και συμβάλλει σημαντικά στην ευρωπαϊκή προσπάθεια για την πράσινη μετάβαση, με σταθερό στόχο την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των συμπολιτών μας.».