ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Κατοικίδια Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία, για τα αδέσποτα ζώα, από τον Δήμο Χαλκιδέων

Την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκιο της Γεωτεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, μαζί με τον...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στον Δήμο Χαλκιδέων

Τα νέα φωτιστικά σώματα εγκαταστάθηκαν στις ακόλουθες περιοχές: Γηπεδάκι μπάσκετ και παιδική...
Κεντρική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθημερινές παρεμβάσεις στις Κοινότητες του Δήμου Κατερίνης

«Με στόχο την υποστήριξη της καθημερινότητας, τη βελτίωση των υποδομών και την...
Δυτική Μακεδονία Κατοικίδια Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ενημέρωση από τον Δήμο Φλώρινας στο 3ο Γενικό Λύκειο με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η ενημέρωση είχε εξ' αρχής τη μορφή ανοικτής συζήτησης και ερωταπαντήσεων με τα παιδιά του 3ου Λυκείου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να θέσουν τις ερωτήσεις και τις απορίες τους, λαμβάνοντας και τις ανάλογες έγκυρες απαντήσεις. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αξιοσημείωτο υπήρξε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών και των μαθητών, καθώς και η ευστοχία των ερωτημάτων που έθεσαν.
Άλλα κόμματα Κεντρικός Τομέας

Εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Κυψέλη, με θέμα την κλιματική κρίση

Στο Θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη πραγματοποίησε εκδήλωση για την κλιματική κρίση, παρόντος του Επικεφαλής κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Την εκδήλωση-συζήτηση άνοιξε ο υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Κρίτων Αρσένης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Παλεύουμε εδώ και 4 χρόνια ενάντια στη λεηλασία της φύσης στο πλευρό των κινημάτων, που βίωναν την καταστολή στο πετσί τους.».
Στη συνέχεια, η υποψήφια βουλεύτρια Λάρισας με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη κ. Ηρώ Διώτη αναφέρθηκε από την πλευρά της σε ένα σύστημα, που «στύβει» τον πλανήτη, όπως και την εργασία, για να παράξει κέρδη, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως. «Πίσω από την κλιματική κρίση υπάρχουν πολιτικές, που καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως καταστρέφουν και την υγεία.».
Επίσης, η κ. Φαίη Τζανετουλάκου, υποψήφια βουλεύτρια Μαγνησίας με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αναφέρθηκε στα περιβαλλοντικά εγκλήματα, που συντελούνται στον Βόλο με την καύση των απορριμμάτων και τα «Slapp», που έχουν δεχθεί εκεί άνθρωποι του περιβαλλοντικού κινήματος.
Από την πλευρά του, ο κ. Αλέξανδρος Μπίστης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, αναφέρθηκε στις διώξεις με αγωγές -«slapp», επίσης, των μελών του Παρατηρητηρίου Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου- από την ΟΝΕΞ, που λειτουργεί το Νεώριο της Σύρου. Ακόμη, ο κ. Αλέξανδρος Μπίστης αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που είχε λάβει κατ’ επανάληψη το ΜέΡΑ25 κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο για τη θέσπιση «αντί-slapp» νομοθεσίας.
Επιπλέον, στην εκδήλωση παρέμβαση έκανε και η κ. Μαρία Καδόγλου, από το Κίνημα της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα, που μέσα από τη Βουλή στήριξε τους οικολογικούς αγώνες.».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων πως: «Το ΜέΡΑ25 δημιουργήθηκε ακριβώς για να δίνει φωνή σε αυτά τα περιβαλλοντικά κινήματα, που αντιστέκονται σε όλα αυτά που συμβαίνουν καταστρέφοντας το περιβάλλον.», προσθέτοντας πως: «Γι’ αυτό χρειάζεται ένα κόμμα της Αριστεράς και της Οικολογίας στη Βουλή, για να δίνει φωνή σε αυτά τα Κινήματα, χωρίς να τα καπελώνει, και για να κάνει πραγματικά μαχητική αντιπολίτευση.» και κατέληξε υπογραμμίζοντας πως: «Ο αγώνας για το περιβάλλον είναι ένας ταξικός πόλεμος, αυτή είναι η μόνη πραγματικά πράσινη πολιτική προσέγγιση.».