ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα κόμματα Βόρειος Τομέας

Εκδήλωση Τ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου Αττικής | Πλατεία Η.Σ.Α.Π. Ηρακλείου | Δευτέρα 8 Μαΐου | Ώρα 19:30

Το απόγευμα της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023, ώρα 7:30, στο θεατράκι της πλατείας Η.Σ.Α.Π. Ηρακλείου Αττικής, η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου θα πραγματοποιήσει πολιτική εκδήλωση, με θέμα: «Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά», με ομιλητές το μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υποψήφια βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας κ. Φωτεινή Θανάσουλα και το μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υποψήφιο βουλευτή Βόρειου Τομέα Αθήνας κ. Γιώργο Ράγκο.

Στην πολιτική αυτή εκδήλωση πρόκειται να συζητηθεί η πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών: «δεν περιορίζεται στη μάχη των εκλογών, αλλά προτάσσει την ανάπτυξη ανατρεπτικών και ανυποχώρητων αγώνων.».
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου Αττικής:

«Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά»

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου Αττικής σας προσκαλεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 19.30 στο θεατράκι, στην πλατεία Η.Σ.Α.Π., στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά».

Η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου Αττικής σας προσκαλεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 19.30 στο θεατράκι, στην πλατεία Η.Σ.Α.Π., στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά».
Θα μιλήσουν οι:

  • Φωτεινή Θανάσουλα, μέλος του Π.Σ.Ο. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υποψήφια βουλευτής Βορείου Τομέα.
  • Γιώργος Ράγκος, μέλος της Κ.Σ.Ε. της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα.

Συζητάμε για την πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., που δεν περιορίζεται στη μάχη των εκλογών, αλλά προτάσσει την ανάπτυξη ανατρεπτικών και ανυποχώρητων αγώνων. Για την ανατροπή της κυβέρνησης της Ν.Δ. και της πολιτικής κεφαλαίου-Ε.Ε., ενάντια στη συναίνεση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛΛ., Ελληνική Λύση. Για μια πλατιά συσπείρωση δυνάμεων και ενωτική παρέμβαση στις επερχόμενες πολιτικές μάχες, πάνω στο αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της εποχής μας.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., με συνέπεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη βελτίωση των ζωών μας. Παλεύει για αυξήσεις στους μισθούς (κανένας μισθός κάτω από 1000 ευρώ) με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού, αλλά και μείωση του ωραρίου εργασίας (6ωρο/5ημερο). Θέτει ως άμεσο στόχο πάλης τις εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση, με εργατικό έλεγχο, για να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές, όπως στα Τέμπη.
Με ανυπακοή, αγώνα, ρήξη, ανατροπή! Ψήφο στην αντικαπιταλιστική Αριστερά και τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.! Με την αριστερά που δεν επιδιώκει τη «σταθερότητα» του συστήματος, αλλά τη σύγκρουση με κυβέρνηση-κεφάλαιο-Ε.Ε. για να ανατραπούν οι πολιτικές που μαυρίζουν τις ζωές μας.

Εκδήλωση Τ.Ε. ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου Αττικής, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 19.30, στο θεατράκι της πλατείας Η.Σ.Α.Π. Ηρακλείου.

«Ο δρόμος για την ανατροπή και η αναγκαία αντικαπιταλιστική αριστερά»

21 Μαΐου Ψηφίζουμε/στηρίζουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για να γίνει η αντισυστημική οργή δύναμη ανατροπής!

Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου Αττικής