ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 19 Απριλίου 2024
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμος Πατρέων εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου για την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του

Στην Πλατεία Μπακογιάννη, που κατασκευάστηκε από το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και τον Δήμο Πατρέων, ο Δήμος εγκαινίασε το Μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Πώς ο «Μεγάλος Αδελφός» απειλεί μαθητές και μαθήτριες στην πολύπαθη Νέα Ιωνία Αττικής

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας Αττικής, όπου εκτός Ημερήσιας Διάταξης συζητήθηκε το σοβαρότατο ζήτημα, που έθεσε προς ψήφιση η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας, και αφορούσε στη μη τοποθέτηση και λειτουργία καμερών στα σχολεία, το οποίο καταψηφίστηκε, λαμβάνοντας 13 ψήφους υπέρ και 16 κατά. Για το μείζον αυτό θέμα, την τοποθέτηση της Προέδρου της «Ένωσης» κ. Μαρίας Ζαχουδάνη και τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής, πλην δύο δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι υπερψήφισαν το προτεινόμενο κείμενο, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Νέας Ιωνίας εξέδωσε σχετικό Δελτίο Τύπου. Μετά από τις εξελίξεις αυτές και με ανοιχτό το ενδεχόμενο ο «Μεγάλος Αδελφός» να «πήγε» στην πολύπαθη Νέα Ιωνία για να μείνει, απειλώντας μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, «μετρώντας στην καλύτερη περίπτωση τις μπουκιές τους», δεν μένει παρά να αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των ίδιων των μαθητών, των μαθητριών, αλλά και των γονιών και των εκπαιδευτικών τους στην πιθανότητα να τοποθετηθούν καταγραφικά συστήματα βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία της περιοχής, με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας περιουσίας, που κανείς δεν γνωρίζει έως πού θα μπορούσε να επεκταθεί (παιδικές χαρές, αίθουσες εκδηλώσεων κ.λπ.). Στο «καυτό» αυτό θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, όπως οφείλουμε, διότι πάνω από όλα τίθενται η ελευθερία και η δημοκρατία, και πολύ περισσότερο η ελευθερία των νέων ανθρώπων και αυριανών πολιτών.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδήλωση για τη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στο Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ., με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

«Στην Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζουμε έμπρακτα τοn θεσμό των Ενεργειακών Κοινοτήτων.», δήλωσε σήμερα, Σάββατο 30 Μαρτίου 2024, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, στην Ημερίδα, που διεξάγεται στο Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ., με θέμα τη δίκαιη κατανομή του ενεργειακού χώρου και την ορθολογική ενεργειακή μετάβαση στην Κρήτη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης, από κοινού με τη «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα», υποστηρίζει τους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, τόσο για τη στέγαση όσο και για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπενθυμίζοντας, παράλληλα, πως αυτή την περίοδο υλοποιείται ένα πρόγραμμα κατάρτισης και ενημέρωσης των πολιτών και των φορέων σε όλη την Κρήτη, για τα ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Επίσης, ο κ. Αρναουτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Υποστηρίζουμε την προσπάθεια να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και αγκυλώσεις. Οι Α.Π.Ε. δεν αρκούν από μόνες τους. Χρειάζεται επανασχεδιασμός της αγοράς, που θα λαμβάνει υπόψιν του την ενεργειακή δημοκρατία και δικαιοσύνη προς όφελος των πολιτών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο δρόμος για την ενεργειακή μετάβαση περνάει μέσα από το δίκαιο μοίρασμα του ενεργειακού χώρου στο νησί μας.», χαιρετίζοντας την Ημερίδα, που συνδιοργανώνουν η «Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα», το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (Τ.Ε.Ε./Τ.Α.Κ.), το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (Ε.Β.Ε.Η.), το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Παράρτημα Κρήτης (ΓΕΩΤΕΕ) και η Περιφέρεια Κρήτης.

Επιπλέον, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε πως: «Στην Κρήτη απαιτείται να συνδυαστούν δύο στρατηγικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, αλλά και τις τοπικές ανάγκες ενός αποκεντρωμένου, περιφερειακού συστήματος παραγωγής ενέργειας.», υπογράμμισε πως: «Οι Ενεργειακές Κοινότητες πρέπει να έχουν ισχυρά κίνητρα, όπως προτεραιότητες αδειοδότησης, κρατική επιδότηση και εγγυοδοσία για χρηματοδότηση έργων εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, και να υπάρχει συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στις μεγάλες επενδύσεις Α.Π.Ε..», ενώ ολοκληρώνοντας επισήμανε πως: «Μέσα από δράσεις όπως η σημερινή, στοχεύουμε στη διαλεύκανση των ασαφειών, που υπάρχουν στο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη χωροθέτηση των νέων Α.Π.Ε. στο νησί μας. Ελπίζουμε σε μία αποτελεσματική συζήτηση, που θα καρποφορήσει τα μέγιστα στη μετέπειτα πορεία και εξέλιξη για τη δίκαιη κατανομή του ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη.».