ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Εικαστικά Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εικαστική παρέμβαση στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» άλλαξε την όψη της Πλατείας Ελευθερίας Ηρακλείου Κρήτης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη καθ’ Οδόν» και με στόχο την αισθητική αναβάθμιση της Πλατείας Ελευθερίας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπλασης, σημαντικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης βρήκαν τη θέση τους στην καρδιά της πόλης.

Μια σειρά χαρακτικών και ζωγραφικών έργων σημαντικών Ελλήνων Εικαστικών και Κρητικών Ζωγράφων, όπως ο Αλέκος Φασιανός, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Παναγιώτης Τέτσης, ο Θωμάς Φανουράκης, ο Αριστείδης Βλάσσης, ο Ευάγγελος Μαρκογιανάκης, ο Αναστάσιος Αλεβίζος, ο Γιάννης Μιγάδης και πολλοί άλλοι, εκτυπώθηκαν σε μεγάλες επιφάνειες και «έντυσαν» περιμετρικά την περίφραξη της Πλατείας Ελευθερίας.
Επίσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη, δήλωσε σχετικά πως: «Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Τέχνη Καθ’ Οδόν», θελήσαμε να ομορφύνουμε την Πλατεία Ελευθερίας. Επιλέξαμε έργα Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου και κάναμε μια αισθητική παρέμβαση, η οποία ξεπερνά τα 150 τετραγωνικά μέτρα. Έχουμε ήδη τοποθετήσει αρκετά και τις επόμενες ημέρες θα τοποθετήσουμε περισσότερα.».
Σε κάθε έργο, μπορεί κανείς να βρει τον εκτυπωμένο κώδικα QR, ο οποίος παραπέμπει στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί στην πλούσια Συλλογή Έργων Τέχνης, τα οποία αποτυπώνουν την εξέλιξη της εικαστικής δημιουργίας από τις αρχές της θεμελίωσής της στην Κρήτη, έως και τις πιο πρόσφατες εκφράσεις της.
Τα εκτυπωμένα έργα, τα οποία επιλέχθηκαν με την επιμέλεια της Υπεύθυνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ηρακλείου Κρήτης, κ. Μαριάννας Γιαλύτη, θα παραμείνουν στην Πλατεία Ελευθερίας μέχρι την ολοκλήρωση της ανάπλασής της και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε άλλα σημεία της πόλης.
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως η αισθητική παρέμβαση υλοποιήθηκε με την οικονομική συνδρομή της κατασκευαστικής εταιρίας «LYDAKIS ESTATE» I.K.E., καθώς και ότι η γραφιστική επεξεργασία έγινε από τον κ. Χρυσόστομο Σπετσίδη.