ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κατοικίδια Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ με τίτλο: «Κατασκευή καταφυγίου, προμήθεια εξοπλισμού και κτηνιατρικές υπηρεσίες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 445.300 ευρώ.

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, μπορεί να αποτελέσει οριστική και σύγχρονη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε ο δήμος. Οι εγκαταστάσεις του θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες που ισχύουν σήμερα, με αποτέλεσμα τον ακόμη μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό των υποδομών. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος υλοποιείται με μεθοδικότητα και συνέπεια για την ανάπτυξη της φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πόλη.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν τα ακόλουθα έργα:
1) «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού, 372.000 ευρώ.
2) «Προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς (scanners) και λοιπού πάγιου εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 23.300,00 ευρώ.
3) «Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και λοιπές κτηνιατρικές υπηρεσίες», συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Επίσης, με αφορμή την έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας και αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία τους, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους. Και ένα μεγάλο βήμα θα γίνει με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, πολύ σημαντικού, έργου. Οι νέες εγκαταστάσεις, που θα δημιουργηθούν, θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως, επίσης, και ο εξοπλισμός τους, και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και, κυρίως, τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.» και ακόμη τόνισε πως: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα, πάντα, τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος.».
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, κ. Απόστολος Στασινόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Με το έργο αυτό κλείνουμε οριστικά μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων στο καταφύγιο του Δήμου μας 15 και πλέον χρόνων. Το πολύπαθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει πλέον νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την κείμενα νομοθεσία και όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Μέσα σε 4 χρόνια διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδιασμού μας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, σε αντίθεση με την αδράνεια των προηγούμενων ετών, και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για να αποτελούμε Δήμο πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμονή και προγραμματισμό θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.».