ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Κατοικίδια Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης για την κατασκευή νέου καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Η μελέτη του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής για την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΧΙΙ με τίτλο: «Κατασκευή καταφυγίου, προμήθεια εξοπλισμού και κτηνιατρικές υπηρεσίες για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού 445.300 ευρώ.

Το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής, του οποίου η κατασκευή θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες, μπορεί να αποτελέσει οριστική και σύγχρονη λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε ο δήμος. Οι εγκαταστάσεις του θα αναβαθμιστούν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τους κανόνες που ισχύουν σήμερα, με αποτέλεσμα τον ακόμη μεγαλύτερο εκσυγχρονισμό των υποδομών. Πρόκειται για μία απόφαση, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα ενός συνολικού σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος υλοποιείται με μεθοδικότητα και συνέπεια για την ανάπτυξη της φιλοζωϊκής κουλτούρας στην πόλη.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να γίνουν τα ακόλουθα έργα:
1) «Κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς», συνολικού προϋπολογισμού, 372.000 ευρώ.
2) «Προμήθεια κατάλληλων αναγνωστών σήμανσης ζώων συντροφιάς (scanners) και λοιπού πάγιου εξοπλισμού», συνολικού προϋπολογισμού 23.300,00 ευρώ.
3) «Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και λοιπές κτηνιατρικές υπηρεσίες», συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ.
Επίσης, με αφορμή την έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Γιώργος Χατζηδάκης, είπε μεταξύ άλλων πως: «Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας και αποτελεί συνέχεια των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Βασική προτεραιότητά μας αποτελεί η προστασία τους, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους. Και ένα μεγάλο βήμα θα γίνει με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου, πολύ σημαντικού, έργου. Οι νέες εγκαταστάσεις, που θα δημιουργηθούν, θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως, επίσης, και ο εξοπλισμός τους, και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή, τη φιλοξενία και, κυρίως, τη φροντίδα των τετράποδων φίλων μας.» και ακόμη τόνισε πως: «Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα, πάντα, τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος.».
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων, κ. Απόστολος Στασινόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Με το έργο αυτό κλείνουμε οριστικά μια σελίδα αντιμετώπισης προβλημάτων στο καταφύγιο του Δήμου μας 15 και πλέον χρόνων. Το πολύπαθο καταφύγιο αδέσποτων ζώων θα αποκτήσει πλέον νέες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, σύμφωνα με την κείμενα νομοθεσία και όλα τα ισχύοντα πρότυπα. Μέσα σε 4 χρόνια διοίκησης καταφέραμε να υλοποιήσουμε το σύνολο του σχεδιασμού μας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, σε αντίθεση με την αδράνεια των προηγούμενων ετών, και να εξασφαλίσουμε όλες τις απαραίτητες υποδομές και εργαλεία για να αποτελούμε Δήμο πρότυπο φιλοζωϊκής κουλτούρας. Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια επιμονή και προγραμματισμό θα πετύχουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια.».