ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας για δίκτυα αποχέτευσης 16 οικισμών

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ/41432/339/ 18-04-2023) εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του εξαιρετικά σημαντικού για την περιοχή της Λαμίας έργου της Δ.Ε.Υ.Α.Λ.: «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης οικισμών Δ΄ (κάτω των 2.000 κατοίκων) Λεκάνης Σπερχειού», προϋπολογισμού 14.085.000 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έργο αφορά επτά χιλιάδες δημότες, οι οποίοι ζουν σε δεκαέξι οικισμούς Δ΄ προτεραιότητας, οι οποίοι δεν διαθέτουν δίκτυα αποχέτευσης αστικών λυμάτων και αποχετεύονται είτε σε απορροφητικούς βόθρους είτε σε δίκτυα ομβρίων. Αναλυτικά, οι οικισμοί που περιλαμβάνονται στην εγκεκριμένη πρόταση χρηματοδότησης είναι:

Οικισμοί Δημοτικής Ενότητας Λαμίας: Λυγαριάς, Αγριλιάς, Κόμματος, Κωσταλεξίου και Ζακαίικων.
Οικισμοί Δημοτικής Ενότητας Υπάτης: Υπάτης, Κομποτάδων, Μεξιατών και Αργυροχωρίου.
Οικισμοί Δημοτικής Ενότητας Γοργοποτάμου: Μοσχοχωρίου, Δαμάστας, Ηράκλειας, Ν. Κρίκελου, Γοργοποτάμου και Βαρδατών.
Οικισμοί Δημοτικής Ενότητας Λιανοκλαδίου: Αμουρίου.
Ειδικότερα, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή των βαρυτικών και καταθλιπτικών δικτύων συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων προς τις Ε.Ε.Λ. Λαμίας και Ε.Ε.Λ. Υπάτης-Λιανοκλαδίου, με τις απαιτούμενες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις (αντλιοστάσια).
Το συνολικό μήκος του δικτύου ανέρχεται σε 108,38 χιλιόμετρα (αγωγοί Φ110-Φ200-Φ355), ενώ, παράλληλα, θα κατασκευαστούν δεκατέσσερα αντλιοστάσια αποχέτευσης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Θύμιος Καραΐσκος, δήλωσε μεταξύ άλλων για το σημαντικό αυτό έργο πως: «Η Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας υλοποιεί απαρέγκλιτα το Επιχειρησιακό της Σχέδιο και για άλλη μια φορά, αξιοποιώντας τη συσσωρευμένη τεχνογνωσία, αλλά και τις προσκλήσεις χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, επιτυγχάνει την ένταξη ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη βελτίωση του επιπέδου ποιότητας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος. Η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου της πόλης, σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται εκατέρωθεν της κοίτης του Σπερχειού ποταμού, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι αποτελεί προτεραιότητά μας η ισόρροπη δημιουργία υποδομών και η μέριμνα για όλες τις Κοινότητες του Δήμου, όποια και αν είναι η απόστασή τους από την πόλη της Λαμίας. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε τις υποδομές των οικισμών, που γειτνιάζουν με την κοιλάδα και τις εκβολές του Σπερχειού στον Μαλιακό κόλπο, και, ταυτόχρονα, προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, το υπόγειο και το επιφανειακό υδατικό σύστημα και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Με έργα ουσίας και πρωτοβουλίες βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προστατεύουμε τις περιοχές του δικτύου Natura 2000, σε μία συνολική έκταση 463,27 τετραγωνικών χιλιομέτρων.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ., κ. Σωτήριος Κουτσοβέλης, δήλωσε σχετικά πως: «Στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού 2019–2023 και Προγραμματισμού επενδύσεων ανάπτυξης και υποδομών στα όρια του Διευρυμένου Δήμου μας, η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ήδη από το 2019 σχεδίασε, μελέτησε, ωρίμασε και υπέβαλε τον Μάρτιο του 2022 Αίτημα Χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης για 6 σημαντικά έργα, εκ των οποίων 3 ήταν έργα αποχέτευσης. Ήδη, τον προηγούμενο μήνα εγκρίθηκε το έργο της Ηλιακής Ξήρανσης Π/Υ 6.000.000 ευρώ και σήμερα ανακοινώνουμε ότι εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν και τα δύο ακόμη έργα κατασκευής δικτύων αποχέτευσης σε 16 τοπικές κοινότητες της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού, Π/Υ 14.000.000 ευρώ, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά, ταυτοχρόνως, θα ενισχύσουν και την οικονομική δραστηριότητα και την τοπική οικονομία. Στην ίδια κατεύθυνση σχεδιάζουμε και μελετάμε την επέκταση των δικτύων, με τελικό στόχο να αποκτήσουν αποχέτευση όλοι οι οικισμοί. Και επισημαίνω ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για μία ακόμη φορά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου μας.».