ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Άλλα Αθλήματα Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάζεται την Πέμπτη (23/3) το ανανεωμένο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου Αττικής

Τα εγκαίνια του ανανεωμένου Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Νίκου Καζαντζάκη, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών ενεργειακής αναβάθμισης και ριζικής ανακαίνισης του κτηρίου, πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 17.30 το απόγευμα, με το νέο όνομά του, πλέον ως: Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης».

Η νέα ονομασία του πλήρως ανακαινισμένου και ενεργειακά αναβαθμισμένου Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου Ηρακλείου Αττικής φέρει το όνομα του Ηρακλειώτη Ολυμπιονίκη αθλητή του πόλο, Κωνσταντίνου Μουρίκη, ο οποίος μετρά δεκάδες διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο, κυρίως, όμως, με την Εθνική Ομάδα, με κορυφαία επιτυχία όλων: το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως αμέσως μετά από τα εγκαίνια θα επανεκκινήσουν και τα αθλητικά προγράμματα για τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι πλέον θα γυμνάζονται στους νέους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου: τους ανανεωμένους χώρους άθλησης, τα καινούργια αποδυτήρια, την ανακαινισμένη πισίνα, και όλα αυτά σε ένα κτήριο, που είναι πολύ πιο φιλικό στο περιβάλλον, με αισθητά λιγότερη ενεργειακή κατανάλωση (λόγω της αλλαγής των κουφωμάτων και των παραθύρων, του συστήματος ψύξης/θέρμανσης και της ολικής νέας μόνωσης), αλλά και προσβάσιμο για όλους, καθώς στην είσοδο έχει κατασκευαστεί ράμπα για ΑμΕΑ.
Καλώντας όλον τον κόσμο στα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, είπε χαρακτηριστικά πως: «Καλώ όλους τους Ηρακλειώτες να έρθουν στα εγκαίνια, που θα κάνουμε για να παρουσιάσουμε στους δημότες το νέο Κλειστό Γυμναστήριο «Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Μουρίκης». Έναν χώρο, για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι για το πώς ανακαινίστηκε, και ενθουσιασμένοι που θα τον παραδώσουμε στους πολίτες, που θα αθλούνται σε αυτόν, υπό την καθοδήγηση των άξιων γυμναστών του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου. Ελπίζω, μάλιστα, αν και είμαι σίγουρος γι’ αυτό, πως το νέο «Κλειστό» θα αποτελέσει πόλο έλξης για περισσότερους συμπολίτες μας, ώστε να βάλουν και εκείνοι τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους. Επιτέλους, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει τη μορφή και τις υποδομές που αξίζουν στην πόλη και τους ανθρώπους της.».