ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Θεσσαλονίκη Πολιτισμός Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τον δικό της χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων απέκτησε η περιοχή της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τη λειτουργία του οποίου ικανοποιείται ένα αίτημα χρόνων των κατοίκων της περιοχής.

Το νέο Πολιτιστικό Κέντρο, που λειτουργεί πλέον στον πρώτο όροφο του κτηρίου της οδού Μοναστηρίου 93, εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Πρόεδρο της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Κωνσταντίνο Βαβούρα, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων, ο κ. Ζέρβας είπε μεταξύ άλλων πως: «Η ισόρροπη ανάπτυξη, για την οποία εργαζόμαστε, στηρίζεται στο ίδιο ενδιαφέρον, στην ίδια φροντίδα για κάθε σημείο της πόλης μας.», παρουσίασε το πλέγμα των παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει ο Δήμος για την ανάπτυξη της περιοχής της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας, και ακόμη αναφέρθηκε στο νέο Κ.Ε.Π., που δημιουργήθηκε στην οδό Λαγκαδά, για να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες, στα έργα ανάπλασης που εξελίσσονται μεταξύ των οδών Μοναστηρίου, Λαγκαδά και Μιχαήλ Καλού, ώστε η περιοχή αυτή να αναβαθμιστεί τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, αλλά και σε σειρά άλλων παρεμβάσεων, όπως η ασφαλτόστρωση της οδού Αγίων Πάντων και οι εκατοντάδες νέες δενδροφυτεύσεις.
Επίσης, ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, που δημιουργήθηκε στο εμβληματικό κτήριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος και στο Μητροπολιτικό Πάρκο, που σχεδιάζεται στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και στο «πρότζεκτ» που αφορά στην αστική αναζωογόνηση εμπορικών δρόμων, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο οποίο εντάσσονται μεταξύ άλλων οι οδοί: Γρ. Κολωνιάρη και Παναγίας Φανερωμένης, τονίζοντας πως: «Όλα αυτά δείχνουν το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή μου ότι αυτή η περιοχή θα αλλάξει.».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Βαβούρας, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Εδώ και χρόνια είχαμε στόχο τη δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου. Είμαι συγκινημένος που η Διοίκηση του Δήμου αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και σήμερα η Β΄ Δημοτική Κοινότητα έχει μια στέγη, για να μπορέσει να αναδείξει τα ήθη, τα έθιμα, τις τέχνες.».
Επίσης, η εκδήλωση πλαισιώθηκε με τραγούδια από τα παιδιά του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Ακόμη, οφείλουμε να αναφέρουμε πως στα εγκαίνια του Πολιτιστικού Κέντρου παραβρέθηκαν μεταξύ πολλών άλλων: ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας–Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος σημείωσε πως: «Η δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου στην Ξηροκρήνη αποτελεί μια ψηφίδα, μέρος της απάντησης στην πρόσκληση-πρόκληση, στην οποία οφείλουμε όλοι όσοι εκπροσωπούμε τη Θεσσαλονίκη και από όποια θέση ευθύνης έχει ο καθένας μας να ανταποκριθούμε.», ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Λεκάκης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και κάτοικοι της περιοχής.