ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αθλητικά Βόρειος Τομέας Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Πολιτισμός

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Α.Ε.Κ. από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Γαβριήλ

Σήμερα, Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ εγκαινίασε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Α.Ε.Κ., παρουσία του Μεγαλομετόχου της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κ. Δημήτριου Μελισσανίδη, υπουργών, βουλευτών, μελών της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Κ., μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Φιαλδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, ανθρώπων της Τέχνης, του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, καθώς και πλήθους κόσμου.

Για το σημαντικό αυτό γεγονός η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της ΑΕΚ από τον Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ

Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, μετέβη στο γήπεδο της Α.Ε.Κ. Opap Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου τέλεσε την τελετή των εγκαινίων του νέου σύγχρονου Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Α.Ε.Κ..
Πρόκειται για έναν νέο, σύγχρονο και επιστημονικά σχεδιασμένο χώρο υψηλής αισθητικής• ένα αποθετήριο μνήμης μιας ιστορίας αξιών, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες οπτικοακουστικών αρχείων και βάσης δεδομένων, που επιτυγχάνει όχι μόνο να αναδείξει τον ιστορικό και πολιτιστικό πλούτο του προσφυγικού Ελληνισμού, μέσα από την προβολή μοναδικών και σπάνιων ιστορικών αντικειμένων και αυθεντικών οικογενειακών κειμηλίων, που αφυπνίζουν μνήμες από την ενσωμάτωση των προσφύγων στη νέα πατρίδα, αλλά και να ενώσει το ιστορικό παρελθόν με το σήμερα.

Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. κ. Δημήτριος Μελισσανίδης, Υπουργοί, Βουλευτές, Μέλη της διοίκησης της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της «Ένωσης», Μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, άνθρωποι της τέχνης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Δημήτριο Μελισσανίδη για την δημιουργία του θαυμάσιου αυτού μουσειακού χώρου, αλλά και για την προσφορά του στον πολιτισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Το γήπεδο της Α.Ε.Κ. Οpap Arena δεν είναι απλά ένα γήπεδο. Είναι ένας χώρος μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας».

Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ επεσήμανε την σημασία του νέου Μουσείου της ΑΕΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«… Με τη βοήθεια του Θεού αξιωθήκαμε σήμερα να παρουσιάσουμε δύο σημαντικά επιτεύγματα. Θεμελιώσαμε δύο λαμπρά έργα. Το γήπεδο κόσμημα της Α.Ε.Κ., OPAP Arena, που δίκαια λογαριάζεται ως το καλύτερο στη χώρα, αλλά και αυτό το Μουσείο προσφυγικού ελληνισμού με τον τίτλο ‘Η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης’, έτσι όπως τα βάφτισαν οι δύο νονοί του. Ο μέγας Μίκης Θεοδωράκης και η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ.

Σε λίγο όμως θα γεννηθεί και το τρίτο παιδί, το μουσείο της Α.Ε.Κ.. Τρίδυμα τα παιδιά της Α.Ε.Κ., που ξεδιπλώνουν την κληρονομία ενός ιστορικού σωματείου, αλλά και των εκατομμυρίων φίλων της ομάδας μας. Αυτό που βλέπετε εδώ είναι ένα αντίδωρο της μεγαλοσύνης των εκατοντάδων χιλιάδων Μικρασιατών και Ποντίων, που ζουν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα. Είναι καταθέσεις ζωής και ονείρων, είναι τα άνθη ευλαβείας όλου αυτού του κόσμου, που έφυγε από τις ανυπότακτες και αδάμαστες πατρίδες και δημιούργησε το έπος της νέας Ελλάδας».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό, το οποίο εστάλη από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος: