ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τετάρτη | 29 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαινιάστηκε ο 2ος Βρεφικός Σταθμός στον Δήμο Κιλκίς

«Το Κουκουβαγάκι» της γνώσης και της σοφίας, ο νέος Βρεφικός Σταθμός της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) εγκαινιάστηκε και άμεσα γέμισε με παιδικές φωνές, με τους μικρούς ενοίκους του να τριγυρίζουν με ολοφάνερη περιέργεια στους χώρους του, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, και να στέκονται για ώρα στην πολύχρωμη αίθουσα των παιχνιδιών.

Τα εγκαίνια του 2ου Δημοτικού Βρεφικού Σταθμού «Το Κουκουβαγάκι» πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη και την Πρόεδρο της Κ.Δ.Ε.Κ. κ. Χρυσή Σοφού, με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ευχήθηκε «η νέα παιδική στέγη να αποτελέσει πηγή ευλογίας και χαράς για τους φιλοξενουμένους της» και συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και την Κ.Δ.Ε.Κ. για την πρωτοβουλία λειτουργίας μιας ολοκληρωμένης προσχολικής δομής.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κιλκίς, κ. Δημήτρης Κυριακίδης, δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Πλέον, το «Κουκουβαγάκι» είναι η ζεστή φωλιά των παιδιών μας, που θα τα φιλοξενήσει και θα προσφέρει σ’ αυτά τη φροντίδα και την ασφάλεια, που χρειάζονται στα πρώτα τρυφερά βήματα της ζωής τους. Κρατήσαμε στο ακέραιο τον λόγο μας και δημιουργήσαμε τάχιστα έναν δεύτερο βρεφικό σταθμό με μηδενική επιβάρυνση για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προσχολικής φροντίδας και φύλαξης είναι δωρεάν, διευκολύνοντας, ταυτόχρονα, την καθημερινότητα των νέων ζευγαριών, που δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να αφήσουν κάπου τα παιδιά τους.», και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σύνολο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής στον τομέα της προσχολικής αγωγής, στην καθολική κάλυψη των θέσεων για τα νήπια στους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και της Κ.Δ.Ε.Κ., και στη διπλάσια απορροφητικότητα, που φθάνει στο 85% έναντι του 40% στο πρόσφατο παρελθόν, ως προς τον αριθμό φιλοξενίας των βρεφών, που έγινε πράξη με τους δύο βρεφικούς σταθμούς, την «Πασχαλίτσα» και το «Κουκουβαγάκι».

Η νέα προσχολική μονάδα, σε πλήρη ανάπτυξη, μπορεί να φιλοξενήσει 27 βρέφη, ηλικίας 8 μηνών έως 2,5 ετών, και διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις, που καταλαμβάνουν μεγάλους χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για το παιδικό παιχνίδι, την απασχόληση και την κατάκλιση των παιδιών, και πρόσθετους άνετους χώρους για το εργαζόμενο προσωπικό της δομής. Τον 2ο Βρεφικό Σταθμό στελεχώνουν τέσσερις βρεφονηπιοκόμοι, δύο βοηθοί βρεφονηπιοκόμοι και μία καθαρίστρια.

Τόσο ο Δήμαρχος Κιλκίς όσο και η Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Κ. καλωσόρισαν τους νέους εργαζομένους και τους ευχήθηκαν να γίνουν μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά, να εργαστούν με αγάπη και με υπευθυνότητα, ώστε «Το Κουκουβαγάκι» να έχει πάντοτε ζωντάνια, να είναι η αιτία και η αφορμή να ανθίζουν τα παιδικά χαμόγελα και να παρέχει στην εστία του σωστές υπηρεσίες βρεφικής φροντίδας στα παιδιά.

Ο νέος δημοτικός βρεφικός σταθμός θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, από τις 7 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Πλάι στις εγκαταστάσεις του έχει μια συμπαθητική αυλή με ξύλινη περίφραξη, που τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες θα είναι πραγματικός παράδεισος για τα παιδιά.
Η νέα αυτή προσχολική δομή υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση ύψους 75.000 ευρώ της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), ύστερα από αίτημα της Κ.Δ.Ε.Κ., ενώ ο Δήμος Κιλκίς διέθεσε συμπληρωματική πίστωση 43.000 ευρώ.

Τη χαρά των παιδιών και των γονέων, μαζί με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που συμμετείχαν στην τελετή των εγκαινίων, μοιράστηκαν ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαΐδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Μπαλάσκας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης και Βλάσιος Κουρτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Χαρίλαος Ξενιτίδης, Παύλος Τονικίδης, Αναστάσιος Καζαντζίδης, Χρήστος Σαρβανίδης και Κώστας Παπακώστας, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της Κ.Δ.Ε.Κ..