ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Εγκαινιάστηκε η νέα δομή του Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ασπροπύργου

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη και άλλων επισήμων, πραγματοποιήθηκαν υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ασπροπύργου και με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.), τα εγκαίνια της νέας δομής του Κ.Ε.Π. Υγείας Ασπροπύργου.

Η τελετή των εγκαινίων ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Το σύστημα Υγείας της Χώρας μας αλλάζει, από-κεντροποιείται, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται όχι μόνο στα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας, με σκοπό να αποσυμφορίσουν τα μεγάλα νοσοκομεία, για πιο ελαφρές καταστάσεις, αλλά και στους τομείς της Πρόληψης και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, με προεξέχουσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επάνω στους αρμούς αυτής της λογικής άρχισε να οικοδομείται και η ιδέα του Κ.Ε.Π. Υγείας, με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και νυν Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, το οποίο ήρθε και στην πόλη μας. Σήμερα, έχουμε την τιμή να το εγκαινιάσουμε επίσημα με την παρουσία του Περιφερειάρχη, παρ’ όλο που το δουλεύουμε πάνω από 4 χρόνια με δεκάδες περιπτώσεις. Το πρόγραμμα πρόληψης, ενταγμένο στο ευρύτερο δυναμικό του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., θα είναι σε θέση να προσφέρει τις απαιτούμενες Υπηρεσίες Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας όλων των συμπολιτών μας, που θα θελήσουν να τις επικαλεστούν και να τις χρησιμοποιήσουν, δίχως οικονομική επιβάρυνση. Ο στρατηγικός στόχος των Κ.Ε.Π. ΥΓΕΙΑΣ είναι να αποτελέσουν για τον μεν Δήμο μας τον κεντρικό θεσμό συντονισμού και για τον δε Δημότη την απαραίτητη υπηρεσία σε όλα τα θέματα, που αφορούν στην Προληπτική Ιατρική. Προάγουμε τη Δημόσια ως ύψιστο αγαθό.».
Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μίλησε για τον ρόλο των Κ.Ε.Π. Υγείας στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως: «Τα Κ.Ε.Π. Υγείας είναι το όραμα πολλών χρόνων. Σήμερα, το δίκτυο των Κ.Ε.Π. Υγείας, αποτελείται από 150 δήμους, μέλη του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, ενώ βούλησή μας είναι όχι μόνο οι Δήμοι του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., αλλά όλοι οι Δήμοι της χώρας, να αποκτήσουν το δικό τους Κ.Ε.Π. Υγείας. Ο θεσμός των Κ.Ε.Π. Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης από ασθένειες πριν εκδηλώσουν τη νόσο. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνονται νοσήματα, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.» και ακόμη αναφέρθηκε στην ευθύνη της Περιφέρειας να επενδύσει στην προαγωγή της υγείας των κατοίκων, τονίζοντας πως: «Αυτό υλοποιείται μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των Κ.Ε.Π. Υγείας και την ενίσχυση των Κ.Ε.Π. Υγείας της Αττικής, μέσω του Π.Ε.Π. Αττικής 2021-2027.».
Επίσης, χαιρετισμός απηύθυνε και η Γενική Διευθύντρια του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Μαρία Κουρή, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Στο Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο και προβαίνουμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για να στηρίξουμε την πρόληψη στους Δήμους, και στοχεύουμε, μέσω των προγραμμάτων μας, στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.».

Επίσης, στα εγκαίνια της νέας δομής υγείας και πρόληψης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας, , ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, , ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ασπροπύργου, καθώς και πλήθος κόσμου.