ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 23 Ιουλίου 2024
Κρήτη Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε και τοποθέτησε ο Δήμος Ρεθύμνης επί της οδού Γερακάρη, στο ύψος της Πλατείας Ιερολοχιτών

Ο Δήμος Ρεθύμνης παρέλαβε και τοποθέτησε δύο σύγχρονους βυθιζόμενους κάδου απορριμμάτων στην οδό Γερακάρη, στο ύψους της Πλατείας Ιερολοχιτών. Πρόκειται για ένα οικολογικό σύστημα βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ένας για σύμμικτα οικιακά και ένας άλλος για ανακυκλώσιμα απορρίμματα, χωρητικότητας 1.100 λίτρων έκαστος, τους οποίους προμηθεύτηκε ο Δήμος Ρεθύμνης κατόπιν δημόσιας διεθνούς ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης Δημόσιου χώρου, συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας», του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall).
Κοινωνία Πειραιάς Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο φυλάκων-πυροφυλάκων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Σε εκπαίδευση των φυλάκων-πυροφυλάκων, που προσλήφθηκαν για τις αυξημένες ανάγκες της αντιπυρικής περιόδου, προχώρησε για πρώτη φορά ο Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με τον Τεχνικό Ασφαλείας, διαπιστευμένο για εκπαίδευση και πιστοποίηση, εκπαίδευσαν το προσωπικό του Δήμου, που εμπλέκεται στη φύλαξη των Αλσών Δεξαμενής, Βώκου και Νυμφών (Κηποθέατρο), αλλά και προσωπικό της Πολιτικής Προστασίας, σε ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και διαχείριση πυρκαγιών, και ειδικότερα στη χρήση πυροσβεστικών μέσων. Οι υπάλληλοι που συμμετείχαν στην εκπαίδευση θα λάβουν σχετική πιστοποίηση.
Ήπειρος Ιστορία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Δήμου Πάργας για τη Μάχη της Σπλάντζας και τη θυσία του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη

Κορυφώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης του Δήμου Πάργας προς τιμή του οπλαρχηγού Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στη Μάχη της Σπλάντζας στις 4 Ιουλίου 1822.

Συντονισμός υπηρεσιών για την ολοκλήρωση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Άνθιμου Γαζή στη Λάρισα

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση των έργων στις οδούς Μανωλάκη και Ανθίμου Γαζή, στα τμήματά τους που βρίσκονται υπό διαμόρφωση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκο. Παράλληλα, δίνεται έμφαση στην ενίσχυση του πρασίνου, με την τοποθέτηση περισσότερων δένδρων από αυτά που προϋπήρχαν, ενώ και ο σχεδιασμός της πορείας των εργασιών είναι προσεκτικός, με στόχο τη μικρότερη δυνατή όχληση των πολιτών.

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης αντιπλημμυρικών εργασιών στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Υπεγράφη την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Στάθη Αναστασόπουλο η εργολαβική σύμβαση του έργου: «Καθαρισμοί ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα στην Π.Ε. Μεσσηνίας», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το τεχνικό πρόγραμμα Ιδίων Πόρων της Περιφερειακής Ενότητας.

Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Κρήτης η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία της ακτογραμμής

Στόχος του έργου είναι η προστασία της ακτής από τα έντονα φαινόμενα διάβρωσης στον κόλπο του Δερματά και την υποχώρηση της ακτογραμμής, τα οποία έχουν προέλθει από την έντονη κυματική δράση σε συνδυασμό με το μικρό πλάτος της παραλίας και το κατακόρυφο τοιχίο αντιστήριξης...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Τόλη: «Μεταίχμιο», στη Sianti Gallery

Το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου 2023, στη Sianti Gallery (Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα – Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη) εγκαινιάστηκε η εξαιρετική ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Τόλη, με τίτλο: «Μεταίχμιο», με επιμελήτρια της έκθεσης την Ιστορικό Τέχνης κ. Λουίζα Καραπιδάκη.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Παναγιώτα Σούγια

Στα έργα της συγκεκριμένη έκθεσης το ζήτημα που απασχολεί τον κ. Κωνσταντίνο Τόλη σχετίζονται με την ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή εποχή και στην εμπειρία της προσωπικής πρακτικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τόλη «τα ερωτήματα που τίθενται είναι σχετικά με τον τρόπο που η ψηφιακή τεχνολογία ή η ψηφιακή Τέχνη επιδρούν στην ταυτότητα και στον τρόπο που τα πορώδη όρια μεταξύ εικονικών και φυσικών πρακτικών και η αλληλεπίδρασή τους διαμορφώνει τις ιδέες του».
Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο τον καλλιτέχνη «η παράξενη αφαιρετική γραφή της προηγούμενης έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο της Αίθουσας Τέχνης Sianti, επιζητούσε έναν διάλογο με το ανείπωτο. Άρθρωνε μηνύματα σε μια γλώσσα, που δεν ήταν αποκρυπτογραφημένη και καλούσε τον θεατή να τη συντάξει και να την ερμηνεύσει από την αρχή. Ενώ στην έκθεση «Μεταίχμιο» δημιουργεί αρχετυπικές εικόνες ενός ρευστού υπό διαμόρφωση κόσμου, που στόχο έχει να αναδείξει την όσμωση των εταίρων συστατικών, από τα οποία δημιουργείται.».

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο κ. Τόλης δήλωσε χαρακτηριστικά πως: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που ήρθανε απόψε, όλον αυτόν τον κόσμο, γιατί συνήθως στα εικαστικά δεν μπορούμε να πούμε κάτι λεκτικά, πέρα από το να αποδεχτούμε τις προσωπικές εντυπώσεις, τις οποίες θα αποκομίσει καθένας ξεχωριστά για τα εκτιθέμενα έργα. Και επειδή η απόλαυση είναι κάτι προσωπικό και πνευματικό, ελπίζω να απολαύσουνε την έκθεση. Ο τίτλος της έκθεσης, «Μεταίχμιο», είναι δύο καταστάσεις, στις οποίες βρίσκομαι ανάμεσα. Η μία είναι μία ψηφιακή πρακτική, που όλο και περισσότερο μπαίνει στη ζωή μας. Ασχολούμαι με τις πρακτικές της Ψηφιακής Τέχνης από το 1998, οι οποίες με επηρεάζουν. Δηλαδή, δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω αλλάξει. Ωστόσο, όμως, όλο και περισσότερο έρχονται καινούργια ψηφιακά πράγματα, που μας επιβάλλουν να σκεφτούμε και να δούμε τον κόσμο ξανά μέσα από αυτά. Η άλλη κατάσταση είναι η καθημερινή πρακτική, γι’ αυτό και όλα τα έργα είναι ζωγραφισμένα με τον παραδοσιακό τρόπο. Μια καθημερινή πρακτική, που για τον καθένα είναι αυτό που τον αναπαύει, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί και τον κάνει να αισθάνεται άνθρωπος και να απολαμβάνει τη ζωή του.».

Ο κ. Κωνσταντίνος Τόλης γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1966. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 2001, αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., με κατεύθυνση τη Ζωγραφική, με καθηγητή τον Βαγγέλη Δημητρέα. Στο πλαίσιο των σπουδών του παρακολούθησε σκηνογραφία-Στοιχεία Οπτικής Αντίληψης-Μακέτα, στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., με καθηγητή τον Απόστολο Βέττα και φωτογραφία με καθηγητή τον Γ. Κατσάγγελο.
Από το 1993 έως το 1995 διδάχθηκε Αγιογραφία, με δασκάλους τους Χρ. Λιόνδα και Ι. Καρούσο.
Από το 1991 έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς διοργανώσεις.
Έχει αναλάβει την αγιογράφηση δεκατριών Ιερών Ναών στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Άρτα. Μικρότερα σύνολα ολοκλήρωσε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στη Νέα Υόρκη.
Επίσης, οφείλουμε να αναφέρουμε πως ειδικά για την έκθεση «Μεταίχμιο», του κ. Κωνσταντίνου Τόλη, υπάρχει και ένας καταπληκτικός κατάλογος με τα εκτιθέμενα έργα, ο οποίος ξεχωρίζει για τη λιτότητα και τη σαφήνειά του σε ότι αφορά στην αποτύπωσή τους.

Η σημαντική αυτή έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 27 Μαΐου 2023, με ώρες λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-20:00
Τετάρτη: 10:00-15:00
Σάββατο: 10:00-16:00.
Δευτέρα κλειστά.