ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Εικαστικά Κεντρικός Τομέας

Εγκαίνια της ατομικής έκθεση της Ματίνας Σταυροπούλου: «ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ 1994-2023» | GALLERY 7 | 31/10, ώρα 19:30

Η Gallery 7 παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Εικαστικού κ. Ματίνας Σταυροπούλου, με τίτλο: «ANAΣYNΘΕΣΗ 1994-2023», σε εικαστική ανάθεση του κ. Νίκου Κανόγλου, η οποία αποτελεί μια σημειολογική εξερεύνηση της χρωματικής ταυτότητας και της υπερ-κλίμακας, με τα εγκαίνια να πραγματοποιούνται την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023, στον χώρο της Gallery 7 (Σόλωνος 20 & Βουκουρεστίου, Κολωνάκι).

Η διακεκριμένη Εικαστικός κ. Ματίνα Σταυροπούλου επιστρέφει στη μεγαλύτερή της κλίμακα με τις αφαιρετικές ενότητες των έργων της δεκαετίας του 1990. Σήμερα, καλείται από τον Εικαστικό κ. Νίκο Κανόγλου να αναδείξει έργα από την πορεία της των τελευταίων 29 χρόνων, δημιουργώντας μια νέα περίπλοκη, σημειολογικά, εγκατάσταση, όπου κάθε ένθεση γίνεται ανάθεση.

Σελίδα ημερολογίου ΙΙ, 1993, λάδι, ξηρά παστέλ, επικόλληση σε χαρτί chamois 70X100 cm

Μάλιστα, η Ιστορικός Τέχνης, κ. Μαργαρίτα Καταγά, σημειώνει σχετικά πως: «Η σύμπραξη με τον Εικαστικό Νίκο Κανόγλου, αρχής γενομένης το 2022, που ξεκίνησε ως καλλιτεχνική σύμπραξη των δύο, αποτέλεσε για την εικαστικό έναυσμα για το επαναπροσδιορισμό της κλίμακας. Ο Κανόγλου, μελετώντας τις μορφολογικές λεπτομέρειες στο έργο της, διέκρινε τη δυναμική της υπερ-κλίμακας εντός του, καθώς και την ισορροπία μεταξύ οριζόντιων και κάθετων συνθέσεων. Η παλινδρόμηση των οπτικών ερεθισμάτων στη μεγαλειώδη αφαίρεση και η νοητική σύνδεση των επιμέρους στοιχείων, που προκύπτουν μέσα σε αυτή, την οδήγησε στην απόφαση της επιστροφής σε μνημειακές συνθέσεις, ως νέο πεδίο δράσης.».

Χωρίς τίτλο, 1997, λάδι σε κάμποτο προετοιμασμένο με κόλλα ζαρντέν, 120X140 cm

Εικαστική ανάθεση: Νίκος Κανόγλου – Εικαστικός.

Θεωρητική ανάλυση | Κείμενο Μονογραφίας – 1994:Εμμανουήλ Μαυρομμάτης – Ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στο Α.Π.Θ..

Θεωρητική ανάλυση | Κείμενο Μονογραφίας – 2023: Μαργαρίτα Καταγά – Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελήτρια.

Αρχιτεκτονική σχεδίαση: Φώτης Ζαπαντιώτης – Αρχιτέκτονας μηχανικός Ε.Μ.Π..