ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 2 Δεκεμβρίου 2023
Αττική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Καθοριστική η συμβολή του 1544 και των συνεργείων άμεσης επέμβασης στη βελτίωση του οδικού δικτύου της Αττικής

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής στον τομέα της οδικής ασφάλειας και της βελτίωσης του οδικού δικτύου.
Ιστορία Κεντρικός Τομέας Κοινωνία

Εξαιρετική η διάλεξη του κορυφαίου ερευνητή της κοπτικής γλώσσας π. Ugo Zanetti στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, στην Αθήνα

Το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο της Εταιρείας Φίλων του Λαού, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων της Καθηγήτριας Αραβικού Πολιτισμού και Αραβικής Λογοτεχνίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ελένης Κονδύλη, ο καλεσμένος της, κορυφαίος ερευνητής της κοπτικής γλώσσας, αλλά και άλλων αρχαίων ανατολικών γλωσσών, π. Ugo Zanetti, Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Λουβαίν, έδωσε μια εξαιρετική διάλεξη, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Μοναχισμός στις σκήτες της ερήμου, άλλοτε και τώρα.».
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Πάτρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία της Δημοτική Αρχή του Δήμου Πατρέων, πραγματοποιήθηκε μια σημαντική σύσκεψη στο Δημαρχείο της Πάτρας σχετική με τις εξελίξεις στον τομέα της απεξάρτησης, όπου συμμετείχαν φορείς της πόλης, οι οποίοι μεταξύ άλλων εκτίμησαν σε ποιο σημείο βρίσκεται το ζήτημα αυτό, προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι διάφοροι φορείς και πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα διάφορα εμπόδια που βάζει η κυβερνητική πολιτική στο σοβαρό αυτό κοινωνικό θέμα.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου

Το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων μέσω του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», για αδέσποτα ζώα στην πόλη.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

«Η Πρόληψη κοντά μας» - Ολοκληρώθηκε η δράση ιατρικών ελέγχων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός...
Δυτική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Υπογραφή σύμβασης για τη ριζική ανάπλαση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου Γρεβενών

Το έργο αφορά στην καθολική αναβάθμιση του ισόγειου κοινόχρηστου χώρου του Δημαρχείου...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

«Σκοτσέζικο Ντους», της Χρύσας Σπηλιώτη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα | Από 2 Δεκεμβρίου 2023, στο Θέατρο «ΠΡΟΒΑ»

Ο κ. Σωτήρης Τσόγκας, εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και τη θεατρική προσαρμογή, με τη σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια έως τη σκηνή. Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βιβλίο Μεταφυσική

Έφυγε από τούτη τη ζωή ο σπουδαίος σύγχρονος ερευνητής-φιλόσοφος Παναγιώτης Τουλάτος

Ξημερώματα της εισόδου στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού, Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 και ώρα 5:50, «αναχώρησε» για τα Ιλίσια Πεδία ο σπουδαίος σύγχρονος ερευνητής, φιλόσοφος στοχαστής συγγραφέας και ιδιαίτερα ξεχωριστός άνθρωπος, Παναγιώτης Τουλάτος, ο οποίος μέσα από την οργανωμένη έρευνα, την αναλυτική του σκέψη και τη μοναδικότητα της διορατικής και συνθετικής διάνοιάς του, μίλησε και έγραψε για εξαιρετικά σημαντικά πράγματα, τα οποία κανένας άλλος δεν τόλμησε να αγγίξει, ανοίγοντας λεωφόρους γνώσεων και αφήνοντας τεράστια παρακαταθήκη με τα βιβλία του για κάθε σύγχρονο άνθρωπο και τη σωτηρία της ψυχής αυτού.

Ο Παναγιώτης Τουλάτος γεννήθηκε το 1949 στην Πάτρα.
Η καταγωγή του είναι από την Κεφαλλονιά, τη δική του Ιθάκη, «την πραγματική Ιθάκη του Οδυσσέα», όπως συνήθιζε να λέει.
Μεγάλωσε στο Βελγικό Κογκό της Κεντρικής Αφρικής, όπου βρέθηκε από πολύ μικρή ηλικία με την οικογένειά του, ολοκληρώνοντας το Λύκειο της τοπικής Καθολικής Ιεραποστολής, ενώ παράλληλα βοηθούσε στις φυτείες καφέ των γονιών του.
Κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας του διατήρησε αναλλοίωτους τους δεσμούς και τις επαφές του με την Ελλάδα, στην οποία επέστρεψε το 1967 για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και έκτοτε παρέμεινε σε αυτήν, με εξαίρεση τα πολύμηνα ερευνητικά ταξίδια του.
Ο Παναγιώτης Τουλάτος δεν δίστασε να εγκαταλείψει από αρκετά νεαρή ηλικία μια πολλά υποσχόμενη διεθνή σταδιοδρομία στον χώρο του τραγουδιού, αφήνοντας στην άκρη ένα άκρως προσοδοφόρο συμβόλαιο, το οποίο είχε υπογράψει με τη μεγάλη δισκογραφική εταιρεία CBS, προκειμένου να αφοσιωθεί στον διακαή πόθο του να αποδείξει πως οι «Ολύμπιοι» είναι υπαρκτοί και πως λειτούργησαν ως προπομποί της έλευσης του Ιησού Χριστού, βαθύτατες πεποιθήσεις τις οποίες σε τεράστιο βαθμό αιτιολόγησε με τη συγγραφή του «Κόκκινου» βιβλίου του, παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία και τεκμήρια, που θεμελιώνουν τα γραφόμενά του.
Από το 1977, έχοντας ως επίκεντρο των αναζητήσεών του: τα Ιεροσόλυμα, το Σινά, την Αίγυπτο, τις Ινδίες, το Περού, το Θιβέτ, την έρημο Γκόμπι, το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Ρώμη, ταξίδεψε σε όλον τον πλανήτη, επισκεπτόμενος τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του σύγχρονου κόσμου, ερχόμενος σε επαφή με ισχυρές πνευματικές προσωπικότητες, εισχωρώντας σε Άβατα και μυστικούς τόπους γνώσης, θωρακίζοντας ακόμη περισσότερο τις πρωτοποριακές φιλοσοφικές θεωρίες του, τις οποίες κατέγραψε με παραδειγματικά τεκμηριωμένο τρόπο στα συνολικά 6 βιβλία του, τα οποία άφησε ως ανυπολόγιστης αξίας πνευματική παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα.
Ο Παναγιώτης Τουλάτος ήταν ο πρώτος άνθρωπος, ο οποίος μέσα από χειρόγραφα αρχεία απέδειξε την οντολογική ύπαρξη των Ολυμπίων, την ομολογία τους πως ο Ιησούς Χριστός είναι ο Ένας υπαρκτός Θεός, αλλά και πως οι συγκεκριμένες ιεραρχικά ανώτατες οντότητες είναι οι φορείς της εφαρμογής του πλανητικού σχεδίου γενέσεως και άμεσοι ποιητές του ανθρώπου, κατόπιν εντολής του Ενός Θεού.
Για όλες τις σημαντικές και σε τεράστιο βαθμό τεκμηριωμένες απόψεις του για όλα τα ουσιαστικά θέματα με τα οποία καταπιάστηκε σε ερευνητικό επίπεδο, προκάλεσε τη μήνη διαφόρων σκοτεινών κύκλων, τα συμφέροντα των οποίων διαταράσσονταν από τις αληθινά συγκλονιστικές αποκαλύψεις του Παναγιώτη Τουλάτου, για γνώσεις που επί αιώνες τα διάφορα κατεστημένα προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστικές ή να τις αποδυναμώνουν χλευάζοντάς τες, φτάνοντας στο σημείο να τον χαρακτηρίσουν «αιρετικό», άγνωστο ως προς τι, καθώς ανέκαθεν η φιλοσοφία αποτελούσε και αποτελεί προπομπό των όποιων προοδευτικών εξελίξεων συμβαίνουν στην ανθρωπότητα.
Οι εμπεριστατωμένες απόψεις του για δεκάδες θέματα παγκόσμιου πνευματικού και όχι μόνον ενδιαφέροντος είναι καταγεγραμμένες επιγραμματικά σε εκατοντάδες διαδικτυακές εκπομπές του, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «ΝΕΜΕΣΙΣ», και αναλυτικότερα, με κάθε λεπτομέρεια, στα 6 σπουδαία βιβλία του, τόσο της πρώτης σειράς με τίτλο: «Τα Αρχεία της Χαμένης Γνώσης», η οποία περιλαμβάνει το Μπλε, το Κόκκινο (το οποίο έχει μεταφραστεί και στην αγγλική γλώσσα) και τα δύο Λευκά βιβλία του, τα οποία αφορούν στην ψυχή, όσο και της δεύτερης σειράς με τίτλο: «ΝΕΜΕΣΙΣ», 1 και 2, όπου αναπτύσσονται τα πάντα από τη δημιουργία του τρισδιάστατου κόσμου μας, την αγάπη, που σε πείσμα των σκοτεινών δυνάμεων συνεχίζει να τον συγκρατεί, έως τη συντέλειά του, και στο τελευταίο του ιδιαίτερα αποκαλυπτικό βιβλίο (ΝΕΜΕΣΙΣ 2), αναφέρεται διεξοδικά στη Μαγεία και στον Θάνατο, τον οποίο κατάργησε η Ανάσταση του Ιησού Χριστού, περιγράφοντας κάθε βήμα στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, ώσπου να φτάσει στη θέωση, μέσω της ένωσής του με τον Θεό.
Τη διαδρομή αυτή, την οποία περιγράφει βήμα-βήμα στα βιβλία του, ξεκίνησε ήδη ο ίδιος, συνεχίζοντας την αποστολή του, αφήνοντας εδώ κάτω την πνευματική παρακαταθήκη του στην ανθρωπότητα, που δεν είναι άλλη από το σπουδαίο συγγραφικό έργο του.
Ο προσωρινός αποχαιρετισμός του θα γίνει την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2023, στις 12 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο του Δήμου Βύρωνα.

Ακολουθούν τα πνευματικά του παιδιά, ανεκτίμητο δώρο του σε όλες και όλους μας: