ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εξαιρετική η εκδήλωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος», για τη «Συνθήκη της Λοζάνης», με ομιλητή τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου Νέου Ψυχικού, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέου Ψυχικού «Ο Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με τίτλο: «Συνθήκη της Λοζάνης – Οι αλήθειες που «καίνε» τις αυθαίρετες παρερμηνείες της Τουρκίας», με ομιλητή τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Editorial

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι αναγνώστες, Χρόνια σας Πολλά και Καλή Χρονιά να έχουμε.

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε στο νέο ειδησεογραφικό μας εγχείρημα, με στόχο να σας παρέχουμε καθημερινά αντικειμενική ενημέρωση, με ειδήσεις, σχόλια, μόνιμες στήλες, ρεπορτάζ, έρευνες και, γενικά, με μια πλούσια θεματολογία, προσδοκώντας στην επιβράβευσή σας μέσω της σταθερής και αδιάλειπτης επισκεψιμότητάς σας στη διαδικτυακή εφημερίδα μας, με τον διακριτό χαρακτηριστικό τίτλο: ΠΥΡΡΑ NEWS.

Όπως πολύ σοφά συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός: «Κάθε αρχή και δύσκολη», έτσι και εμείς στο παρθενικό μας ταξίδι στον χώρο της ενημέρωσης θα έχουμε ορισμένα κενά, τα οποία σταδιακά -μα πολύ σύντομα- θα αναπληρώσουμε μέσω της διαρκούς ροής αναρτήσεων της καθημερινής θεματολογίας μας, με στόχο το αργότερο σε 2-3 ημέρες να λειτουργούμε πλήρως και απολύτως απρόσκοπτα.

Στην έναρξη, λοιπόν, της δημοσιογραφικής παρουσίας μας κοντά σας, μεταξύ των πρώτων μας θεμάτων ξεχωρίζουμε τη συνέντευξη του Προέδρου του Κέντρου Σπουδής και Ανάδειξης του Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας και, επίσης, Προέδρου του ιστορικού προσφυγικού συλλόγου της «Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας», την παρουσίαση του δίτομου έργου-ντοκουμέντου του Κώστα Χαλέμου με τον γενικό τίτλο: «Ο Ταύρος του Μάντσεστερ – Κλωστοϋφαντουργία «ΜΟΥΤΑΛΑΣΚΗ»», καθώς και με την παρουσίαση των Απάντων του Πάνου Κουτρουμπούση, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opportuna, η οποία συνοδεύεται και με 4 χαρακτηριστικά βίντεο από την εκδήλωση.

Το τρένο πλέον μπαίνει στις ράγες και σας υποσχόμαστε ένα διαρκές και ασφαλές ταξίδι, με γνώμονα την αλήθεια και την ποιοτική θεματολογία.

Σας ευχόμαστε καλές αναγνώσεις και αναμένουμε τα πρώτα σχόλιά σας.

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑΜΕ!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση από τη συντακτική ομάδα:

Απόστολος Σαλονικίδης και Παναγιώτα Σούγια