ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 16 Απριλίου 2024
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι συναντήσεις εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Κροατία

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 τον κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία, όπου στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν, επίσης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Μέλπω Στεφανίδη.
Κοινωνία Κρήτη Μπάσκετ Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συμμαχία για το περιβάλλον από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Μια συμμαχία για το περιβάλλον μεταξύ Δήμου Ηρακλείου Κρήτης και Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.) ξεκινάει να αναπτύσσεται, με τον Δήμο να δηλώνει παρών στο πρόγραμμα Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας της Ε.Ο.Κ., φέρνοντας την κυκλική οικονομία και τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, σε αθλητικούς χώρους του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Χανίων για την αντιμετώπιση σεισμών, σύμφωνα με το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί 12 Απριλίου 2024 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χανίων, με κυρίαρχα θέματα τη συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, αναφορικά με την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, λόγω σεισμών. Παράλληλα, στο επίκεντρο τέθηκε και η Επιχειρησιακή Άσκηση Πεδίου «ΜΙΝΩΑΣ 2024», που θα πραγματοποιηθεί το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, από τον Κ.Ο.ΔΗ.Π. και το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων

Υλοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 η εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων (Κ.Ο.ΔΗ.Π.) με το Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά.

Ενισχύεται ο στόλος των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων μετά από την παραλαβή ενός νέου οχήματος για πλύσιμο κάδων

Η προσθήκη του καινούριου οχήματος στον υπάρχοντα στόλο καδοπλυντηρίων της Υπηρεσίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση των προγραμμάτων πλύσης κάδων λόγω της αυξημένης χωρητικότητάς του (4 m3).Το συγκεκριμένο όχημα έχει τη δυνατότητα να πλένει εν κινήσει κάδους...
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δύο ακόμη σύγχρονες παιδικές χαρές αποκτά το κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης

Δύο νέες παιδικές χαρές στο κέντρο του Ηρακλείου Κρήτης, που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες να παραδοθούν προς χρήση, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη.

Πρόκειται για την παιδική χαρά στο «Πάρκινγκ» Βίγλας (Πρώην «Λούνα Πάρκ») και την παρακείμενη στο Πάρκο Γεωργιάδη. Δύο ακόμα νέοι σύγχρονοι χώροι αναψυχής, που απευθύνονται σε παιδιά νηπιακής, παιδικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας, και έχουν κατασκευαστεί βάσει των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, προστίθενται στην καθημερινότητα των δημοτών του κέντρου της πόλης.

Παιδική χαρά Βίγλας
Η νέα παιδική χαρά Βίγλας βρίσκεται σε ένα πολύ κομβικό σημείο του κέντρου της πόλης του Ηρακλείου και γειτνιάζει με το Πάρκο Γεωργιάδη, την Πλατεία Ελευθερίας και την Ενετική Πύλη του Αγίου Γεωργίου, ενώ βρίσκεται απέναντι από το Μνημείο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο χώρος διαθέτει τρεις εισόδους και είναι διαμορφωμένος σε δυο επίπεδα, τα οποία συνδέονται μεταξύ του με ράμπα.
Η επιλογή της θεματικής ενότητας των κεντρικών εξοπλισμών της έγινε με γνώμονα την ιστορική και αρχαιολογική αξία του χώρου. Στο κατώτερο επίπεδο, που βρίσκεται στην περίοπτη θέση της παιδικής χαράς επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο κάστρο, παραπέμποντας στην ονομασία του Ηρακλείου από την Ενετοκρατία και έπειτα, ενώ στο πίσω και ανώτερο τμήμα έχει διαμορφωθεί ένας μικρός συνοικισμός, παραπέμποντας στον συνοικισμό της Βίγλας. Οι εξοπλισμοί και τα παιχνίδια καλύπτουν τις λειτουργίες της ολίσθησης, της αιώρησης, της αναρρίχησης, της ισορροπίας, της ταλάντωσης, της αναπήδησης και της περιστροφής.

Παιδική χαρά Πάρκου Γεωργιάδη
Η νέα αυτή παιδική χαρά βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα του Πάρκου, βορείως της υφιστάμενης, διαθέτει πυκνή φύτευση από ψηλά δέντρα και έχει έκταση 500 τ.μ. περίπου. Δεδομένου ότι βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την παιδική χαρά Βίγλας, ο εμπλουτισμός του θεματικού περιεχομένου σχετίζεται με τα ιστορικά στοιχεία του Ηρακλείου. Έτσι, ως κεντρικός εξοπλισμός έχει τοποθετηθεί ένα μεγάλο πειρατικό καράβι. Επίσης, προκειμένου να ενισχυθεί το φυσικό στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου, το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλισμών είναι κατασκευασμένο από φυσική ξυλεία και οι επιφάνειες πτώσης από φυσικά υλικά, ενώ οι απαιτούμενες ζώνες όδευσης διαμορφώθηκαν από χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο.
Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εξοπλισμών είναι προσβάσιμο και από παιδιά με αναπηρίες, ενώ η παιδική χαρά έχει εξοπλιστεί µε επαρκή αριθμό καθιστικών και κάδων απορριμμάτων, βρύση και περίφραξη.