ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 13 Ιουλίου 2024
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την Πλατεία Ελευθερίας του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης

Στην Πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, κ. Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.
Ιόνια Νησιά Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης του ποταμιού στον Ποταμό Κέρκυρας

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ποτάμι του Ποταμού στην Κέρκυρα, οι οποίες αφορούν σε εκβάθυνση του ποταμιού, καθαρισμό του από τα φερτά υλικά και διαμόρφωση των εκβολών του. Ήδη, ο εργολάβος έχει εγκαταστήσει ειδικά μηχανήματα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αυστηρές συστάσεις για τις παράνομες αφισοκολλήσεις από τον Δήμο Ναυπακτίας

Για ακόμη μία φορά απευθύνεται αυστηρή σύσταση από τον Δήμο Ναυπακτίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες σε φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και ιδιώτες, που προβαίνουν σε παράνομες αφισοκολλήσεις.

Μοναδική συναυλιακή εμπειρία από το «Ξέφραγο Αμπέλι» στη Νέα Πεντέλη

Το μουσικό συγκρότημα «Ξέφραγο Αμπέλι» χάρισε σε πλήθος κόσμου μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία, συνδυάζοντας την αυθόρμητη βιωματική πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους, που ένωσαν τα βήματά τους σε κύκλους, που αγκάλιασαν την κεντρική πλατεία της Νέας Πεντέλης.

Αθλητικά έργα προϋπολογισμού 1,12 εκ. ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού

Το Υπουργείο Αθλητισμού χρηματοδοτεί αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 1.123.287 ευρώ στον Δήμο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν της συνάντησης, που είχε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο, την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στην Αθήνα.

Συντήρηση διαβάσεων στο οδικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς

Με επιμέλεια συνεργείου της Τεχνικής Υπηρεσίας και τη συνδρομή των ελαιοχρωματιστών, που απασχολούνται στον Δήμο από το πρόγραμμα επιχορήγησης ανέργων άνω των 55, διαβάσεις πεζών έχουν ολοκληρωθεί στην κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου από το ύψος των Δικαστηρίων μέχρι και την είσοδο του Γενικού...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιώργος Αγριμανάκης καλωσόρισε τον Πρέσβη της Κίνας εκ μέρους του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης και μετέφερε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με την Κίνα σε κάθε επίπεδο. Η ανάπτυξη του τουρισμού, του πρωτογενή τομέα και της επιχειρηματικότητας τέθηκαν ως ζητήματα προτεραιότητας από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην οποία εξετάστηκε η προοπτική ανάπτυξης συνεργασιών στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της τεχνολογίας και της ενέργειας, ενώ αναφορά έγινε και στην αδελφοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης με...
Ελληνική Οικονομία Κοινωνία Νότιος Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δυναμική παρουσία του Δήμου Αγίου Δημητρίου στο Μάνχαϊμ, για το πρόγραμμα «Πόλεις για τη Βιώσιμη Διακυβέρνηση»

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, συνεχίζει να πρωτοστατεί στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης, συμμετέχοντας ενεργά στη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος: «Πόλεις για τη Βιώσιμη Διακυβέρνηση» (Cities for Sustainability Governance), που πραγματοποιήθηκε στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης και ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Βασίλη Ζαχαριά εκπροσώπησαν τον Δήμο στη συνάντηση, που συμμετείχαν υψηλά ιστάμενοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ευρώπη, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την εξερεύνηση των προκλήσεων και των συνεργειών για τη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη.
Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενισχύσουν τη βιώσιμη διακυβέρνηση στις πόλεις τους, ενώ μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες διαμορφώθηκε ένα κλίμα εμπιστοσύνης συνεννόησης και συνεργασίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι Δήμαρχοι των πόλεων-πρωτοπόρων στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό εργαστήριο αφήγησης (storytelling) ειδικά σχεδιασμένο για αυτούς. Μέσα από το εργαστήριο αυτό ενισχύθηκε η κατανόηση του πώς οι πόλεις μπορούν να διηγηθούν την πορεία τους προς τη βιωσιμότητα και να εμπνεύσουν άλλες πόλεις να ακολουθήσουν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κ. Στέλιος Μαμαλάκης: «Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου έχει ήδη υιοθετήσει μια σειρά από πρωτοβουλίες και κομβικά έργα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως η προώθηση του πράσινου στην πόλη, η στροφή στις βιώσιμες μεταφορές και η ενίσχυση της ενεργειακής αποδοτικότητας στα δημοτικά κτήρια. Η συμμετοχή μας στο δίκτυο URBACT και σε παρόμοιες διεθνείς συνεργασίες ενισχύει την ικανότητα του Δήμου να καινοτομεί και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του μέλλοντος. Έτσι, υλοποιούμε το σχέδιό μας για τη δημιουργία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης, όπως είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους συνδημότες μας.».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζαχαριάς, επισήμανε πως: «Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική.» και πρόσθεσε πως: «Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδοτικών προγραμμάτων, που αφορούν στη βιώσιμη διακυβέρνηση. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Πόλεις για τη Βιώσιμη Διακυβέρνηση» έχει ως στόχο την υιοθέτηση καινοτόμων διαδικασιών και εργαλείων διακυβέρνησης μέσα από τη χρήση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ως στρατηγικού πλαισίου για μια πιο βιώσιμη, ισχυρή και ανθεκτική πόλη.».