ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Σάββατο | 18 Μαΐου 2024
Αρχαιολογία Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, κ. Χριστίνα Ζιώτα, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης, επαναβεβαιώνοντας τη στενή συνεργασία των δύο πλευρών και συζητώντας θέματα κοινού ενδιαφέροντος και την προοπτική ανάπτυξης περαιτέρω κοινών δράσεων και εκδηλώσεων.
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε εκδήλωση μνήμης του αείμνηστου Προέδρου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου Μάκη Ουΐλς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Στην ειδική εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εκδρομικός & Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου, στη μνήμη του εκλιπόντος αείμνηστου Προέδρου Μάκη Ουΐλς, παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντος, καθώς και μέλη του Ομίλου.
Ελληνική Οικονομία Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην τακτική συνεδρίαση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε), στην οποία παραβρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα.

Παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο η ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE»

Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2024 παρουσιάστηκε στον Ιωνικό Σύνδεσμο, στη Νέα Ιωνία Αττικής, η νέα ποιητική συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Στούπη, με τίτλο: «ALMA LIBRE», η οποία κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «ΝΙΚΑΣ».

Εγκαινιάστηκε η εξαιρετική και συνάμα πρωτότυπη Ατομική Εικαστική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη: «Σκιές Φωτιάς»

Στον χώρο του καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών θα φιλοξενηθεί έως και τις 5 Ιουνίου 2024 η Ατομική Έκθεση του κ. Ανδρέα Νικολαΐδη, με τίτλο: «Σκιές Φωτιάς», σε επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης κ. Ελένης Γατσά, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου 2024.
Δυτικός Τομέας Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοποθετήθηκαν νέοι βυθιζόμενοι κάδοι στον Δήμο Αιγάλεω

Οι νέοι υπόγειοι κάδοι, που τοποθετήθηκαν έπειτα από ενέργειες του Δήμου Αιγάλεω,...
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Κρήτης με επαγγελματίες της οδού 1866

Ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός άκουσε με προσοχή τους επαγγελματίες, επισήμανε πως «με...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Αποκατάσταση οδικών υποδομών στον Άγιο Δημήτριο του Δήμου Κατερίνης

Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 201.612,90 ευρώ, εκτός Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από πιστώσεις του...

Υπογράφτηκε σύμβαση συνεργασίας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Σύμβαση Συνεργασίας αποτελεί την ολοκλήρωση των εργασιών της ομάδας εργασίας, που αποτελούνταν από εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού και των δύο φορέων, και η οποία εργάστηκε με σύμπνοια, οδηγώντας καταρχάς στο Μνημόνιο Συνεργασίας, που υπογράφτηκε έναν χρόνο πριν, φτάνοντας μέχρι την τελική διαμόρφωση της...
Βιβλίο Δυτική Μακεδονία Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Φλώρινας στα εγκαίνια της Αίθουσας Φιλαναγνωσίας «Λάζαρος Μέλλιος», του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Επίσης, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλης Γιαννάκης, έδωσε συγχαρητήρια στη Διευθύντρια κ. Ειρήνη Κουρεμένου, στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές του σχολείου για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους, έκανε ειδική αναφορά στον αείμνηστο Λάζαρο Μέλλιο, υπογραμμίζοντας πως: «Η ονοματοδοσία του χώρου στη μνήμη του σπουδαίου δασκάλου, λαογράφου και ιστορικού της Φλώρινας, αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα φέτος, που συμπληρώνονται 10 χρόνια από την εκδημία του. Γέννημα θρέμμα της Φλώρινας, ο Λάζαρος Μέλλιος αγάπησε βαθιά και ανιδιοτελώς τον τόπο μας και το συγγραφικό του έργο δεν αποτελεί απλώς μια περιγραφή της τοπικής...
Ασία Αττική Διεθνή Διεθνής Οικονομία Ελληνική Οικονομία Κεντρικός Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΑΤΜ Dubai 2024

Οι μεγάλες επαγγελματικές και επενδυτικές ευκαιρίες, που δημιουργούνται από το ισχυρό τουριστικό προϊόν της Αττικής και τα πιστοποιημένα αγροδιατροφικά προϊόντα της, αλλά και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων, που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στο Ντουμπάι για τη Διεθνή Έκθεση Arabian Travel Market 2024.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη.
Η ιδιαίτερα δυναμική παρουσία της Περιφέρειας ανέδειξε τα θετικά αποτελέσματα της τουριστικής πολιτικής της Διοίκησης, η οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μεθοδικά όλους τους προηγούμενους μήνες, με στόχο να καταστήσει την Αττική ως έναν από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς διεθνώς και για τους 12 μήνες του χρόνου. Ενδεικτικό του υψηλού ενδιαφέροντος της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς για την Αττική είναι το γεγονός πως πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 B2B συναντήσεις με κορυφαίους ταξιδιωτικούς πράκτορες και επιχειρηματίες του κλάδου από διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων τα Η.Α.Ε., την Κίνα, το Ομάν, την Ινδία, τη Σαουδική Αραβία κ.ά..
«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια. Αναδιοργανώνουμε και ισχυροποιούμε περαιτέρω το τουριστικό μας «brand». Φέρνουμε τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της Ελλάδας, τη Μητροπολιτική Αττική, στο επίκεντρο.», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας το τρίπτυχο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας, και πρόσθεσε πως: «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για εμάς είναι ένας στρατηγικός σύμμαχος και φίλος, σε πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Βρισκόμαστε στο Ντουμπάι, για να παρουσιάσουμε στην παγκόσμια αγορά τον στρατηγικό σχεδιασμό μας για τον τουρισμό, βασισμένοι στις μεγάλες επενδύσεις, που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Αττική, αλλά και στα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα, που αποτελούν πόλο έλξης για τον διεθνή επισκέπτη, τον επενδυτή και τον επιχειρηματία.».

Μετά από τα εγκαίνια του περιπτέρου, ο Περιφερειάρχης Αττικής παρακάθισε σε γεύμα εργασίας, που παρέθεσε ο Ε.Ο.Τ., με τη συμμετοχή κυβερνητικών αξιωματούχων, 50 επιχειρηματιών, «tour operators» και εκπροσώπους Μ.Μ.Ε. των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάπτυξη του τουρισμού πολυτελείας, με ιδιαίτερη έμφαση στο «yachting». Από την πλευρά των Εμιρατινών επιχειρηματιών εκφράστηκε η δυναμική τάση της αγοράς της ευρύτερης Μέσης Ανατολής για επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στο προνομιακό κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
«Μπροστά μας ανοίγεται ένα ευρύ πεδίο συνεργειών, επωφελές και για τις δύο πλευρές.», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως: «Αυτή τη στιγμή προχωρά με γοργούς ρυθμούς η επένδυση στο Ελληνικό, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Αθηναϊκής Ριβιέρας.», και ακόμη επισήμανε πως: «Το παράλιο μέτωπο και τα νησιά της Αττικής αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησής μας. Παράλληλα, προχωράμε συστηματικά στην ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την αναβάθμιση των μεγάλων λιμανιών της Αττικής και των νησιών της, αλλά και των μαρίνων ελλιμενισμού «yacht» και προβλητών για κρουαζιερόπλοια.».
Στη διάρκεια του γεύματος, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου της «Emirates» στην Ελλάδα, κ. Ibrahim Ghanim, και τον Ανώτατο Διευθυντή Πωλήσεων της Εταιρείας στα Η.Α.Ε., κ. Rajeev S. Patil, ενώ ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Αττικής από επιχειρηματίες του κλάδου.
Επιπλέον, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως: «Είμαστε ανοικτοί σε γόνιμες συνέργειες στον τομέα της αγροδιατροφής, καθώς τα αγνά πιστοποιημένα προϊόντα της Αττικής αποτελούν τη βάση της σύγχρονης υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας μοναδικές απολαύσεις στον επισκέπτη, ενώ, παράλληλα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.».

Ακόμη, η δυναμική εικόνα της Αττικής, ως Μητροπολιτική Περιφέρεια με παγκόσμιο κύρος, επιβεβαιώθηκε και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Περιφερειάρχη Αττικής με ανώτατους αξιωματούχους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στη διάρκεια των οποίων εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτατων συνεργειών σε μείζονα ζητήματα.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς συναντήθηκε με την Α΄ Αντιπρόεδρο των Διεθνών Επιχειρήσεων του Εμιράτου κ. Hoor Al Khaja, καθώς και με στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού και Εμπορίου του Ντουμπάι, όπου, μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα προετοιμάσει μέχρι τα τέλη του έτους έναν οδικό χάρτη για την ανάπτυξη των κατάλληλων πολιτικών για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.
Επίσης, ζητήματα αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης και προστασίας του περιβάλλοντος ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο του Ντουμπάι κ. Dawood Abdul Rahman Al Hajri. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για θέματα πολιτικής προστασίας, με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία, που έπληξε το Εμιράτο. Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε τη βούλησή του να εκκινήσει άμεσα η συστηματική συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τον Δήμο του Ντουμπάι για την ανταλλαγή καλών πρακτικών, πρωτοκόλλων ασφαλείας και καινοτόμων μεθόδων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, κεφαλαιοποιώντας την εμπειρία και των δύο πλευρών, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στην «πράσινη» διαχείριση των απορριμμάτων, δεδομένου του γεγονότος πως το Ντουμπάι αποτελεί μια από τις πιο καθαρές πόλεις του κόσμου, με τα ανακυκλωμένα αστικά απόβλητα να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή καθαρής ενέργειας.
«Μοιραζόμαστε την κοινή ανησυχία για την προστασία του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των πολιτών μας.», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για πράσινες περιφέρειες, φιλικές στον πολίτη, με υψηλή ποιότητα ζωής για όλους.¨.
Ακόμη, την πρόθεσή του να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση επιβεβαίωσε και ο κ. Hajri, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Οι λαοί μας έχουν πολλά κοινά. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε με την Ελλάδα.».
Επίσης, ο Περιφερειάρχης Αττικής συναντήθηκε και με εκπροσώπους του Ελληνικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου των Η.Α.Ε., αποτελούμενου από 43 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων με έδρα το Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, τη Φουτζέιρα και τη Σάρζα, στους οποίους ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό για τη Μητροπολιτική Αττική και το αναπτυξιακό πλάνο της επόμενης πενταετίας, ενώ διαβεβαίωσε τους Έλληνες επιχειρηματίες πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει το έργο τους με κάθε δυνατό τρόπο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Είστε οι εκπρόσωποι της Ελλάδας σε ένα από τα πιο κομβικά κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας. Είμαστε δίπλα σας και είστε μαζί μας στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών για την πατρίδα.».

Η Arabian Travel Market (ATM) είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις για τα ταξίδια και τον τουρισμό, που διοργανώνεται στο Ντουμπάι, από το 1994. Η θεματική της φετινής διοργάνωσης, της μεγαλύτερης στη ιστορία του θεσμού, με 2.300 εκθέτες από 165 χώρες, είναι: «Ενίσχυση της καινοτομίας: Μεταμορφώνοντας τα ταξίδια μέσω της επιχειρηματικότητας», προβάλλοντας τις κορυφαίες επιχειρήσεις στις αερομεταφορές, στα ξενοδοχεία, στη φιλοξενία και στα δημόσια αξιοθέατα, με έμφαση στον μετασχηματιστικό ρόλο, που καλούνται να διαδραματίσουν για το μέλλον του κλάδου.
Τον κ. Νίκο Χαρδαλιά συνόδευσαν η Ειδική Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Έλενα Ράπτη, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη κ. Δημήτρης Ταραζώνας, η Διευθύντρια Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Περιφέρειας κ. Μαρίνα Παπαδάκη και η Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων του Περιφερειάρχη κ. Βάλια Κακαρούκα, ενώ στην αποστολή της Περιφέρειας Αττικής συμμετείχαν και η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Εβίνα Γιακουμάτου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθηνά Κωνσταντέλλου, Νίκος Χιωτάκης, Μαρία Καζάκου και Γαβριήλ Αβραμίδης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.