ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Τρίτη | 28 Νοεμβρίου 2023
Κεντρικός Τομέας Κοινωνία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Νέα οριζόντια μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη στην Αθήνα με εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη

Την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 5% για όλους τους δημότες αποφάσισε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, επιστρέφοντας πίσω στους δημότες, για δεύτερη συνεχή χρονιά, μέρος της αποδοτικής οικονομικής διαχείρισης των προηγούμενων τεσσάρων ετών.
Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκίνησε η ενημερωτική διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 η διημερίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. για τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δημάρχους της Κρήτης, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., η οποία συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ξενοδοχείο «Aquila Atlantis» (Υγείας 2, Ηράκλειο Κρήτης), με συμμετέχοντες τους αιρετούς της Περιφέρειας Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε η ανοιχτή διαβούλευση για την επικαιροποίηση της Σ.Β.Α.Α. της Πάτρας

Ανοιχτή διαβούλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2023 το απόγευμα, στον πολυχώρο «Παλαιά Σφαγεία», στο πλαίσιο της διαδικασίας επικαιροποίησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Πάτρας, που αναμένεται να συμβάλλει στην ώθηση της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Ονοματοδοσία οδού στη μνήμη του ιατρού Γεωργίου Χριστιανόπουλου στη Φλώρινα

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της οδού «Ιατρού ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας, με παρόντες στη λιτή τελετή και στα αποκαλυπτήρια της σχετικής πινακίδας τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλη Χάτζιο, την Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Χαρούλα Βοζινίδου, τη σύζυγο του Γιώργου Χριστιανόπουλου, Μαρία, τα παιδιά του Λύδια και Λάζαρο/Αντωνία και τα εγγόνια Γιώργο και Αλέξανδρο.

Υπογράφτηκε σύμβαση για την αξιοποίηση και προβολή των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων της Δυτικής Μακεδονίας

Με στόχο την καταγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας υπογράφτηκε σήμερα, Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Κασαπίδη και τον ανάδοχο, η σύμβαση για την υλοποίηση του υποέργου: «Υπηρεσίες για τη δημιουργία ενιαίου δίκτυο και ψηφιακού αποθέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ιερών Μοναστηριών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 143.381,45 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
Στερεά Ελλάδα Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος, αρχικού προϋπολογισμού 5,9 εκ. ευρώ

Πρόκειται για σημαντικό έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 5.900.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε...
Ιόνια Νησιά Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρεάν δημοτικό πάρκινγκ στον Αη Γόρδη Κέρκυρας

Ο νέος, ελεύθερος αυτός δημοτικός χώρος θα παρέχεται δωρεάν για κατοίκους και...
Κεντρική Μακεδονία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εγκαίνια νέων παιδικών χαρών σε Χωρύγι και Μυριόφυτο του Δήμου Κιλκίς

Αύριο το απόγευμα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ώρα 5:30, ο Δήμαρχος Κιλκίς,...

Ο Κύκλος με την Κιμωλία, του Μπέρτολτ Μπρεχτ | ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟΙ ΚΑΙΡΟΙ | ΓΚΑΖΙ | Από 21 Οκτωβρίου 2023

Πρόκειται για «ένα ωραίο δραματικό παραμύθι, με πλήθος από κωμικά περιστατικά και αίσιο τέλος», κάθε στιγμή του οποίου «αποτελεί και ένα σχόλιο, κάθε σκηνή και μία σκέψη, μια πρόταση διαλεκτικής, μια πορεία συνειδητοποίησης», όπως μεταξύ άλλων αναφέρεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου που ακολουθεί:...
Ιόνια Νησιά Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά εξέφρασαν με ψήφισμα τους σύλλογοι της περιοχής

Ακολουθεί το ψήφισμα διαμαρτυρίας των Πολιτιστικών Συλλόγων Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερεικούσας-Μαθρακίου: Ψήφισμα Διαμαρτυρίας Πολιτιστικών Συλλογών Διαποντίων Νήσων Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΑ ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ» Εμείς όλοι, οι ακρίτες κάτοικοι των Διαποντίων Νήσων (Οθωνών-Ερείκουσας-Μαθρακίου), από το  βοριοδυτικότερο σημείο της Ελλάδας, ενώνουμε τις φωνές με Αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, Συλλόγους και συλλογικότητες, δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή μας στην προσπάθεια καταστροφής του τόπου μας με την επιχειρούμενη εγκατάσταση αιολικού πάρκου μεταξύ των Διαποντίων Νησιών. Από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων, με καταληκτική ημερομηνία στις 31/11/2023, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη...
Βόρειος Τομέας Κοινωνία

Δυναμική αντιφασιστική πορεία από το Ηράκλειο Αττικής έως τη Νέα Ιωνία, με πολλαπλά μηνύματα

Το απόγευμα της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023, η Πρωτοβουλία Οργανώσεων της Αντικαπιταλιστικής, Ριζοσπαστικής, Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς διοργάνωσε μία δυναμική αντιφασιστική, αντιρατσιστική, αντιναζιστική πορεία από το Ηράκλειο Αττικής έως και τη Νέα Ιωνία, μεταφέροντας ένα ισχυρό δημοκρατικό μήνυμα προς κάθε επίδοξο φασίστα, ρατσιστή, υπάνθρωπο ναζί.

Του Απόστολου Σαλονικίδη

Από νωρίς το απόγευμα, της Πέμπτης 27 Απριλίου 2023, ξεκίνησε η προσέλευση των αντιφασιστών διαδηλωτών μπροστά από τον σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου του Ηρακλείου Αττικής, από την πλευρά της τοπικής πλατείας, και σταδιακά η συγκέντρωση μετατράπηκε σε μαζική, δίνοντας μια ισχυρή απάντηση σε όλες και όλους όσοι ενδεχομένως έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως μπορούν να επιβάλλουν τη φασιστική ιδεολογία τους και τις εγκληματικές πρακτικές τους δίχως ουσιαστική αντίδραση.

Με αφορμή, λοιπόν, την επανεμφάνιση ακροδεξιών ναζιστών φασιστών, θλιβερών φαντασμάτων ενός βεβαρημένου σκοτεινού παρελθόντος, στις περιοχές της Νέας Ιωνίας και του Ηρακλείου Αττικής, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιούνται όπως πολύ καλά γνωρίζουν, ύπουλα και παρακρατικά, η Πρωτοβουλία Οργανώσεων της Αντικαπιταλιστικής, Ριζοσπαστικής, Αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς έδωσε μία δυναμική απάντηση, διαδηλώνοντας στους δρόμους του Ηρακλείου και της Νέας Ιωνίας, πραγματοποιώντας μία ανεπανάληπτη αντιφασιστική πορεία, η οποία ξεκίνησε από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο Ηράκλειο, διέσχισε κεντρικούς δρόμους του και μέσω της Λεωφόρου Ηρακλείου κατέληξε στην Πλατεία Σημηριώτη, στη Νέα Ιωνία, όπου διαλύθηκε ειρηνικά, αφού πρώτα μετέφερε προς κάθε κατεύθυνση ένα ηχηρό αντιφασιστικό μήνυμα, επανατοποθετώντας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οποιαδήποτε διάθεση αναβίωσης φασιστικών πρακτικών, από θρασύδειλα ανδρείκελα της περιοχής.

Με κεντρικό σύνθημα: «Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», και άλλα αντιφασιστικά συνθήματα, με τον Παύλο Φύσσα να εμπνέει την χρησιμοποιούμενη ορολογία, εκατοντάδες αντιφασίστες ανάγκασαν διερχόμενους και θεατές να τους επικροτήσουν, παίρνοντας με ευχαρίστηση το διανεμόμενο υλικό των διαδηλωτών και συντασσόμενοι απέναντι στη φασιστική ιδεολογία.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την αντιφασιστική πορεία από το Ηράκλειο Αττικής στη Νέα Ιωνία Αττικής, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ.