ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Πέμπτη | 20 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δριμύτατη ανακοίνωση της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» κατά του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Η δημοτική παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία», με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Κανλή, αντιδρώντας σε δημοσίευμα που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα παιδιά της Νέας Ιωνίας δεν σιωπούν…
Αντιθέτως, ο κ. Χατζησαββίδης θα έπρεπε…

57 και πλέον άνθρωποι, κυρίως νεαρά παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες, χάθηκαν σε ένα δυστύχημα, που παρόμοιο δεν έχει καταγραφεί στην Ιστορία του τόπου μας. Και η Δημοτική Αρχή το παρακάμπτει, χωρίς καμία ευαισθησία, και περνάει στην καθημερινότητά της ως να επρόκειτο για ένα απλό ατύχημα.
Δεν έδειξε την ευαισθησία να αναβάλλει μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για λίγες ημέρες, ώστε να συμμετάσχει στο πένθος…
Απούσα η δημοτική αρχή από τη διαμαρτυρία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νέας Ιωνίας!
Απούσα από το πένθος των παιδιών, των γονέων και όλης της κοινωνίας της Νέας Ιωνίας!
Μάλιστα, ο κ. Χατζησαββίδης, με προκλητική ανακοίνωση, κατηγορεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης, που στήριξαν την έκφραση θλίψης και οργής των παιδιών της Νέας Ιωνίας απέναντι στις ευθύνες του κράτους για την έλλειψη ασφάλειας και απέναντι στο «ρεσιτάλ» καταστολής.
Ξεχνάει ότι η Διοίκηση του δήμου συγκαλεί Δημοτικό Συμβούλιο με χρονική απόσταση πάνω από έναν μήνα, εκφυλίζοντας τα προβλήματα της πόλης.
Δεν θα σταθούμε στην πολιτική κριτική των αναθέσεων πολλών χιλιάδων ευρώ, ούτε στα διαλυμένα τεχνικά έργα, που πετάνε στα σκουπίδια χρηματοδότηση ύψους 15 εκ. ευρώ για την πόλη.
Δεν θα σταθούμε στις ευθύνες του Αντιδημάρχου Οικονομικών για όλα τα παραπάνω.
Θα σταθούμε στη μίζερη μικροπολιτική του στάση, ακόμα και τη στιγμή που η κοινωνία μας θρηνεί νεκρούς νέους ανθρώπους…
Αντιμέτωπος ακόμα και με τα παιδιά της Νέας Ιωνίας, που θέλουν να αντιδράσουν, να δώσουν ελπίδα, όπως έκαναν με δύο διαδηλώσεις στο Δημαρχείο της πόλης.
Είναι απέναντι σε κάθε μορφή αντίδρασης ο κ. Χατζησαββίδης, απέναντι σε όσους ένιωσαν την ανάγκη να συμμετέχουν, απέναντι στους μαθητές, απέναντι στα παιδιά μας, απέναντι στο συναίσθημα, απέναντι στη λογική.
Ακόμα και τώρα παραμένει πολιτικά φανατικός, χωρίς πολιτική και κοινωνική ενσυναίσθηση;
Και εύχεται χρόνια πολλά στις γυναίκες που γιορτάζουν…
Ποιες γιορτάζουν;
Οι χαροκαμένες μάνες;
Οι Ιωνιώτισες μάνες, που έκλαιγαν για τον άδικο χαμό τόσων παιδιών, με τη σκέψη ότι θα μπορούσαν να ήταν και τα δικά τους;
Και λέει ότι «χτίζουν το μέλλον»…
Πώς;
Με το να κάθονται μέσα στο Δημαρχείο, εξαπολύοντας κατηγορίες;
Με το να αδιαφορούν και να μην στέκονται δίπλα στα παιδιά, που βγήκαν στους δρόμους της Νέας Ιωνίας;