ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Δευτέρα | 22 Απριλίου 2024
Κοινωνία Κρήτη Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Εκδηλώσεις για το Πάσχα οργάνωσε το ΚΕ.ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. Φορτέτσας Ηρακλείου Κρήτης για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση για το Πάσχα, με θέμα: «Περιμένοντας το Πάσχα… έθιμα και αναμνήσεις», διοργάνωσε για παιδιά προσχολικής ηλικίας το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας-Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων 4ης Κοινότητας περιοχής Φορτέτσας, της Διεύθυνσης Κοινοτικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου Κρήτης.
Άλλα Αθλήματα Κρήτη Μπάσκετ Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βραβεύθηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης για τις επιτυχίες τους στα σχολικά Πρωταθλήματα το 3ο το 8ο και το 11ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου

Οι πρωταθλήτριες ομάδες σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης τιμήθηκαν σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δράση για την ασφάλεια στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Πύργου

«Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τους κοινόχρηστους χώρους», είναι το μήνυμα της δράσης, που υλοποίησε το πρωί του Σαββάτου 6 Απριλίου 2024 ο Δήμος Πύργου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου της πρωτεύουσας του Νομού Ηλείας.

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής των Εξοδιτών και συμβολική κινητοποίηση στην Αθήνα για τη μη κατάργηση του Πρωτοδικείου της Ι.Π. Μεσολογγίου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, συμβολική κινητοποίηση για το ζήτημα του νέου δικαστικού χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται το Πρωτοδικείο της πόλης. Νωρίτερα, ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η Ιερά Πόλις», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων απόδοσης τιμής και μνήμης για την 198η επέτειο της Ηρωικής Εξόδου των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», πραγματοποίησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, στην Πλατεία Μητροπόλεως, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου και των Πεσόντων κατά την Έξοδο.

Μεγάλη ανταπόκριση στην Εσπερίδα του Συλλόγου Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Πιερίας

Εσπερίδα με θέμα: «Το παζλ του αυτισμού-πολύχρωμα και έντονα», πραγματοποίησε ο Σύλλογος Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Πιερίας, με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Κατερίνης, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κατερίνης.

Τον Μάιο θα αποδοθεί στους πολίτες το Αισθητικό Άλσος στη Λάρισα

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, η εικόνα του Άλσους έχει αλλάξει ριζικά, με τους βασικούς χώρους να έχουν αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα τους. Στο Αισθητικό Άλσος βρέθηκε για ακόμη μία φορά ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ....
Αττική Ιστορία Κοινωνία

Την 198η επέτειο από την Έξοδο τίμησαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Ράπτης απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.
Κοινωνία Κρήτη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Δωρητής οργάνων σώματος ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης κ. Αλέξης Καλοκαιρινός

Μήνυμα ζωής εξέπεμψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, ανακοινώνοντας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση της 1ης καμπάνιας για τη Δωρεά Οργάνων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, που ξεκίνησε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 από το Ηράκλειο, πως κατέθεσε δήλωση συγκατάθεσης για να γίνει δωρητής οργάνων σώματος, εισπράττοντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης ανέφερε και τον συνολικό αριθμό των δωρητών οργάνων στην Ελλάδα, που ανέρχεται σε 32.328, καθώς αυτός είναι ο αύξων αριθμός, που του παρουσίασε το σύστημα με την κατάθεση της δικής του δήλωσης.
Επίσης, ο κ. Αλέξης Καλοκαιρινός συνεχάρη τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Πρόεδρό του κ. Θανάση Εξαδάκτυλο για την πρωτοβουλία που ανέλαβε σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου να οργανώσει αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως είναι ευτυχής που έγινε δωρητής, συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την καμπάνια, λέγοντας ότι μόνο ζωή μπορούν να προσφέρουν οι δωρητές οργάνων σε πολλούς ανθρώπους.

Επιπλέον, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης επισήμανε πόσο σημαντική είναι η δωρεά οργάνων σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να θεραπευτούν παρά μόνο με μεταμόσχευση οργάνων, τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει την πρωτοβουλία και ενθάρρυνε τους πολίτες να γίνουν δωρητές, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Είμαστε εδώ, σήμερα, για το δώρο της ζωής. Το θέμα είναι να πάρει ο καθένας από εμάς την απόφαση να γίνει δωρητής οργάνων. Και εγώ πήρα αυτή την απόφαση και αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτό. Όλοι μας πρέπει να σκεφτούμε ότι μπορούμε να δώσουμε ζωή σε ανθρώπους, που υποφέρουν από ασθένειες, που δεν θεραπεύονται. Στην Ελλάδα δεν είμαστε μπροστά σε αυτό, ενώ έχουμε τις υποδομές και την υψηλού επιπέδου ιατρική υποστήριξη. Ενθαρρύνω όλους να γίνουν δωρητές οργάνων.».

Ακόμη, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί την ύψιστη μορφή αλτρουισμού και εθελοντικής προσφοράς, καθώς είναι η βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης, που είναι και η μόνη θεραπευτική λύση σε τελικά στάδια ανεπάρκειας οργάνων.
Η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων δεν εξαρτάται μόνο από την Επιστημονική και Τεχνολογική πρόοδο, που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια. Εξαρτάται πρωτίστως από την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλης της κοινωνίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.