ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ
Παρασκευή | 21 Ιουνίου 2024
Αθλητικά Ήπειρος Τοπική Αυτοδιοίκηση

Κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας

Ένα σημαντικό έργο για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων ολοκληρώνεται στο Δημοτικό Στάδιο Πάργας με την κατασκευή νέων κερκίδων και βοηθητικών χώρων (αποδυτήρια, γυμναστήριο κ.λπ.), με το έργο να χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ήπειρος Κοινωνία Περιβάλλον Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας

Ο πρώτος κύκλος της εκπαιδευτικής δράσης, με τίτλο: «Όσο Μεγαλώνω θα Ανακυκλώνω», ολοκληρώθηκε στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πάργας.
Θέατρο Κρήτη Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μουσική παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσική Παράσταση: «Σκύλος στον Δρόμο», από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, στην κατάμεστη «Πύλη Βηθλεέμ», με περισσότερους από 400 παρευρισκόμενους το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο κ. Μιλτιάδης Καναβός, δημιουργώντας τεράστιο εκνευρισμό στη Δημοτική Αρχή της Νέας Ιωνίας Αττικής

Στην 22η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου, μεταξύ άλλων, προέκυψε η αναπάντεχη κοινοποίηση της ανεξαρτητοποίησης του πρώην δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη», κ. Μιλτιάδη Καναβού, προκαλώντας τεράστιο εκνευρισμό τόσο στον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Μανούρη όσο και στους Αντιδημάρχους και στους δημοτικούς του συμβούλους, γεγονός που αποτυπώθηκε τόσο στην αντιπαράθεση των κ.κ. Μιλτιάδη Καναβού και Παναγιώτη Μανούρη, όσο και των υπολοίπων στη συνέχεια του Συνεδρίασης, σχεδόν για κάθε θέμα, με την αδρεναλίνη να εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, σε βάρος πάντοτε των επιχειρημάτων.

Mέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε. ορίστηκε ο κ. Βασίλης Χριστοδούλου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέας Ιωνίας Αττικής, κ. Βασίλης Χριστοδούλου, ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ως Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Νεολαίας της Κ.Ε.Δ.Ε., με τον Πρόεδρό της και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, να του εύχεται: «Καλή επιτυχία, γνωρίζοντας ότι η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων στα θέματα που αφορούν στον θεσμό, αποτελεί κοινό στόχο όλων μας.».

Ρεσιτάλ ερμηνείας από τους σπουδαστές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Φυλής στην εκδήλωση λήξης της χρονιάς

Θερμά συγχαρητήρια για το υψηλό επίπεδο σπουδών έδωσε ο Δήμαρχος Φυλής κ. Χρήστος Παππούς στην Καθηγήτρια κ. Ρούλα Λεβαντή και στην Αντιδήμαρχο κ. Χρυσούλα Κουράση, που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου, και ακόμη δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δεξιοτεχνία των σπουδαστών στην απόδοση...
Δυτική Ελλάδα Κοινωνία Μουσική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μάγεψαν το κοινό οι Χορωδίες του Morgan State University και του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Η Δημοτική Χορωδία της Ι.Π. Μεσολογγίου, υπό τη Διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της κ. Σπύρου Χολέβα, έδωσε το μουσικό έναυσμα, αποδίδοντας γνωστά και αγαπημένα μουσικά κομμάτια. Στη συνέχεια, ακολούθησε το παγκοσμίου φήμης χορωδιακό σύνολο του Morgan State University, υπό τη Διεύθυνση του κ. Eric Conway, Πρόεδρο του Τμήματος Καλών και Παραστατικών Τεχνών του αμερικανικού πανεπιστημίου. Με επιλογές, που κυμαίνονταν από Gospel, Spirituals έως και σύγχρονα τραγούδια, τα 28 μέλη της Χορωδίας πραγματικά συνεπήραν το κοινό, που συμμετείχε με ενθουσιασμό, χτυπώντας ρυθμικά τα χέρια και τραγουδώντας. Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη για...
Βόρειος Τομέας Κοινωνία Παιδεία Τοπική Αυτοδιοίκηση Υγεία

Δωρεάν έλεγχος για προβλήματα ομιλίας-επικοινωνίας για παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Με μια αίτηση-δήλωση, που θα καταθέσουν οι γονείς στον βρεφονηπιακό σταθμό των παιδιών τους, θα μπορεί να προχωρήσει ο προγραμματισμός των δωρεάν ελέγχων για την ανίχνευση τυχόν δυσκολιών ή προβλημάτων στην επικοινωνία και την ομιλία, ο οποίος γίνεται σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών.

Η ομάδα Λογοπεδικών-Λογοθεραπευτών, με υπεύθυνη την Ηρακλειώτισσα Λογοπεδικό κ. Ελένη Τσιλιώρη, θα επισκεφτούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τους ελέγχους στα παιδιά, όσων οι γονείς θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ήδη, η Διεύθυνση των Βρεφονηπιακών Σταθμών έχει στείλει ενημερωτικό mail σε κάθε οικογένεια, με συνημμένη την αίτηση-δήλωση συμμετοχής, την οποία οι γονείς πρέπει απλά να τη συμπληρώσουν, εάν επιθυμούν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα, και να την καταθέσουν στον βρεφονηπιακό σταθμό τους.
Μετά από τις σχετικές εξετάσεις, σε κάθε γονέα θα σταλεί γνωμάτευση με τα αποτελέσματα του ελέγχου για κάθε παιδί, και εάν διαπιστωθεί οποιοδήποτε θέμα, θα δοθούν από τους ειδικούς οι κατάλληλες συμβουλές για τα περαιτέρω βήματα, που πρέπει να ακολουθηθούν από την οικογένεια. Άλλωστε, τα προβλήματα λόγου-επικοινωνίας, σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές μελέτες, μπορούν εύκολα πλέον να αντιμετωπιστούν, ειδικά εάν εντοπιστούν σε μικρή ηλικία.
Επίσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος, δήλωσε σχετικά πως: «Ως Δημοτική Αρχή έχουμε φέρει όλα αυτά τα χρόνια την Υγεία σε προτεραιότητα, δίνοντας μεγάλο βάρος στην πρόληψη. Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, φροντίζουμε για τον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων ομιλίας και επικοινωνίας στα παιδιά των βρεφονηπιακών μας σταθμών. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο, τη δυνατότητα να φροντίσουν για την Υγεία τους.».